Basisverzekering 2020

Wij bieden drie soorten basisverzekeringen aan. Met onze basisverzekering bent u altijd uitstekend verzekerd, tegen een scherpe premie. Welk basispakket past het beste bij uw persoonlijke situatie en wat wordt vergoed vanuit deze basisverzekering?

Basisverzekering: drie verschillende soorten

Welke zorg de basisverzekering vergoedt, is voor iedereen gelijk. Toch is niet elke basisverzekering hetzelfde. In de basisverzekering kennen we namelijk drie type verzekeringen.

Bewuzt

stersterster

Bewuzt basisverzekering

Natura selectief basisverzekering

vink Gecontracteerde zorgverlener: 
100% vergoed

vink Niet gecontracteerde zorgverlener:
75% vergoed van het marktconform tarief

€ 107,95 p/mnd

 

UC door VGZ

sterstersterster

VGZ Ruime Keuze

Naturapolis

vink Gecontracteerde zorgverlener:
100% vergoed

vink Niet gecontracteerde zorgverlener:
80% vergoed van het marktconform tarief

€ 113,95 p/mnd

 

UC door VGZ

stersterstersterster

VGZ Eigen Keuze

Restitutiepolis

vink Gecontracteerde zorgverlener:
100% vergoed

vink Niet gecontracteerde zorgverlener:
max. 100% vergoed van martkconform tarief

€ 121,31 p/mnd

Het verschil tussen deze 3 basisverzekeringen zit met name in de keuzevrijheid die u heeft tussen (gecontracteerde) zorgverleners. Maar ook in de vergoeding die u krijgt wanneer u naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat.

We kennen dus drie verschillende typen basisverzekeringen. De goedkoopste budgetpolis, de meest gekozen naturapolis en de restitutiepolis, voor iedereen die volledig verzekerd wil zijn:

Wat is de basisverzekering?

De basisverzekering is de verplichte zorgverzekering in Nederland. Heeft u een basis zorgverzekering? Dan heeft u minstens recht op alle dekkingen uit het basispakket. Dit pakket wordt jaarlijks door de overheid samengesteld en kan dus ook jaarlijks veranderen. De inhoud van de basisverzekering is voor iedereen in Nederland hetzelfde. Een basisverzekering breidt u voor extra vergoedingen uit met een aanvullende verzekering.

Kinderen tot 18 jaar zijn automatisch en kosteloos meeverzekerd met een ouder of voogd. Zij kunnen daarbij ook gebruikmaken van de vergoeding die eventueel via een aanvullende verzekering geregeld wordt. Na hun 18e verjaardag hebben ook zij een eigen basisverzekering nodig.

Basisverzekering afsluiten

Sluit u uw basisverzekering bij UnitedConsumers af, dan profiteert u van een flinke korting op de basis zorgverzekering van VGZ. Via ons bent u dus goedkoper uit dan wanneer u direct bij VGZ een goedkope basisverzekering afsluit. Of bespaar nog meer en kies voor onze goedkoopste basisverzekering van Bewuzt.

Basisverzekering afsluiten

Wat zit er in de basisverzekering?

Jaarlijks bepaalt de overheid wat er in de basisverzekering zit. De volgende vergoedingen worden dit jaar uit uw basisverzekering vergoed.

Basisverzekering 2020: nieuwe vergoedingen

Elk jaar verandert de inhoud van de basisverzekering. Voor 2020 werden de volgende vergoedingen aan het basispakket toegevoegd:

 • De subsidieregeling voor het uitvoeren van een Niet Invasieve Prenatale Test (NIPT) wordt verlengd.
 • Behandeling door een specialist ouderengeneeskunde en verstandelijk gehandicapten arts.
 • Geen eigen risico meer voor stoppen-met-roken-programma's.
 • Het medicijn Fampyra voor patiënten met Multiple Sclerose.
 • Medicijnen tegen longkanker, Durvalumab en Abemaciclib.
 • Een logeervergoeding van € 75,- per nacht.

Daarnaast wordt de zorg in het basispakket jaarlijks uitgebreid. Denk hierbij aan nieuwe behandelmethoden, medicijnen en technieken die in het voorgaande jaar nog onbekend of onvoldoende bewezen waren.

Goedkoopste basisverzekering

U kunt een basisverzekering bij elke zorgverzekeraar afsluiten: zij mogen u namelijk niet weigeren. Maar let op! Ondanks de vergelijkbare dekking, zijn de prijzen voor een basisverzekering niet bij iedere zorgverzekering hetzelfde.

Dit komt aan de ene kant doordat iedere zorgverzekeraar zijn eigen prijs mag bepalen. Daarnaast zijn de kosten ook afhankelijk van het type basisverzekering dat u kiest. De budgetpolis is de goedkoopste basisverzekering, daarna volgen de naturapolis en de restiutiepolis.

Bent u op zoek naar een goedkope basisverzekering? Kijk dan eens of een van onze basisverzekeringen bij u past.

Goedkope basisverzekering afsluiten

Gecontracteerde zorg via de basisverzekering

Wanneer u zorg nodig heeft, kunt u in Nederland bij elk ziekenhuis terecht. Het kan wel zo zijn dat de kosten niet volledig worden vergoed. Dit hangt er namelijk vanaf of het ziekenhuis een contract heeft met uw zorgverzekeraar. Bij niet-gecontracteerde zorgverleners valt uw vergoeding wellicht lager uit.

Bent u bij ons verzekerd? Check dan of uw zorgverlener een contract heeft of niet.

Zorgverlener vinden

Basisverzekering en eigen risico?

De overheid stelt een eigen risico verplicht voor iedere verzekerde van 18 jaar of ouder. Dat betekent dat u tot een bepaald bedrag zelf de rekeningen voor medische hulp betaalt. Het verplichte eigen risico geldt niet voor alle zorg uit uw basisverzekering. Voor de volgende zorg uit het basispakket betaalt u geen eigen risico:

 • Huisarts
 • Kraamzorg
 • Wijkverpleging
 • Verloskundige zorg
 • Voorkeursmedicijnen
 • Zorg uit uw aanvullende verzekering
 • Kinderen onder de 18 jaar

Daarnaast is het mogelijk het eigen risico vrijwillig te verhogen. U betaalt dan een hoger maximumbedrag per jaar voor uw eigen risico. In ruil voor een hoger eigen risico krijgt u extra korting op uw zorgverzekering. Wilt u meer weten over het vrijwillig eigen risico?

Eigen risico vrijwillig verhogen

Basisverzekering afsluiten

Sluit u uw goedkope basisverzekering bij UnitedConsumers af, dan profiteert u van de wettelijke maximale korting van 5% op de basis zorgverzekering van VGZ. Via ons bent u dus goedkoper uit dan wanneer u direct bij VGZ uw basisverzekering afsluit. Of kies voor het voordelige basispakket van Bewuzt.

Basisverzekering afsluiten