Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkope basisverzekering 2023

De basisverzekering is verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder in Nederland. De inhoud van het basispakket is voor iedereen gelijk, maar niet elke basisverzekering is hetzelfde.

Wij bieden verschillende, goedkope basisverzekeringen aan. Zo bent u altijd uitstekend verzekerd en heeft u een goedkope basisverzekering.

Vergelijk basisverzekering

basisverzekering


Goedkope basisverzekering 2023
van UnitedConsumers
 


UnitedConsumers door VGZ collectief


Goedkoopste basisverzekering

UC Bewuste Keuze
Budgetpolis
€ 127,45 per maand


 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract 
   
 • 60% vergoeding bij zorgverleners zonder contract vraagteken
   
 • Keuze uit 3 aanvullende verzekeringen

 

Kies dit pakket


Meer over deze basisverzekering

 
Meest gekozen
Meest gekozen


UnitedConsumers door VGZ collectief


Uitgebreide basisverzekering

UC Basis Keuze
Naturapolis
€ 132,95 per maand


 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 70% vergoeding bij zorgverleners zonder contract
   
 • Keuze uit 6 aanvullende verzekeringen

 

Kies dit pakket


Meer over deze basisverzekering

 


UnitedConsumers door VGZ collectief


Complete basisverzekering

UC Eigen Keuze
Combinatiepolis
€ 153,65 per maand


 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 90 tot 100% vergoeding bij zorgverleners zonder contract vraagteken
   
 • Keuze uit 6 aanvullende verzekeringen 

 

Kies dit pakket


Meer over deze basisverzekering


> Bekijk onze naturapolis UC Ruime Keuze


Basisverzekering afsluiten halverwege het jaar

Een basisverzekering afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw zorgverzekering wijzigen na 31 januari? Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan in de volgende gevallen:

Basisverzekering afsluiten


Verschillen basisverzekering

De verschillen in de basisverzekeringen zit hem in de hoogte van de vergoeding. Bij de ene basisverzekering krijgt u maximaal 65% vergoed bij zorgverleners zonder contract, terwijl u bij een andere basisverzekering tot 100% vergoed krijgt van het marktconform of gemiddeld gecontracteerd tarief.


Wat is een basisverzekering?

De basisverzekering is een verzekering voor zorgkosten uit het basispakket. Het basispakket is een pakket dat is samengesteld door de overheid met wettelijke vergoedingen voor allerlei zorgsoorten. In Nederland is een zorgverzekering verplicht voor iedereen die woont en/of werkt in Nederland en 18 jaar of ouder is. 


Basisvergoeding zorgverzekering 2023

Met een basisverzekering bent u verzekerd voor de belangrijkste basiszorg, zoals: ziekenhuis, huisarts en de meeste medicijnen. Maar, wat wordt allemaal vergoed uit de basisverzekering in 2023? Dit valt onder de basiszorg met een basisverzekering:

Goed om te weten: op de website van het Zorginstituut Nederland vindt u een compleet overzicht van de inhoud van de basisverzekering.


Wat valt er niet onder basiszorg?

Ondanks dat een basisverzekering de belangrijkste zorgsoorten vergoedt, is er ook zorg die niet valt onder de basiszorg. Wilt u de (extra) zorgkosten wel verzekeren? Dan is een aanvullende verzekering en/of tandartsverzekering misschien iets voor u. Deze zorgsoorten worden niet vergoed vanuit de basisverzekering:


Kosten basispakket zorgverzekering

De kosten van een basisverzekering hangen af van het type pakket dat u kiest. Bij ons kiest u al een basis zorgverzekering vanaf € 127,45 per maand. Zo bent u voordelig en uitstekend verzekerd tegen basiszorg!


Goedkope basisverzekering afsluiten
 

 • Onze klanten beoordelen ons met een 9,1.
 • Altijd zelf uw huisarts en ziekenhuis kiezen.
 • Complete dekking van zorg uit het basispakket.

Goedkope basisverzekering 2023


Uw geboortedatum:
   


Basisverzekering en eigen risico

Het eigen risico is verplicht voor iedere verzekerde van 18 jaar of ouder en bedraagt € 385,-. Dat betekent dat u de eerste € 385,- aan kosten voor sommige basiszorg zelf betaalt. U kunt er ook voor kiezen om uw eigen risico te verhogen tot maximaal € 885,-. Hierdoor wordt uw premie lager en kunt u uw basisverzekering goedkoop houden. Bekijk hieronder hoeveel u bespaart op uw premie met een hoger vrijwillig eigen risico:

U bespaart € 0,00 per maand.

U bespaart € 3,00 per maand.

U bespaart € 6,00 per maand.

U bespaart € 9,00 per maand.

U bespaart € 12,00 per maand.

U bespaart € 15,00 tot € 20,00 per maand.


Let op: kies nooit een eigen risico dat hoger is dan u kunt betalen, hoe aantrekkelijk de maandelijkse premie van de basisverzekering ook is.


Basisverzekering via UnitedConsumers bij VGZ

Wij werken samen met VGZ om u de beste collectieve basisverzekering en de laagste premie aan te bieden. Zo bespaart u op uw vaste lasten en houdt u meer over voor een leuker leven!

Meer dan alleen een goedkope basisverzekering

 • We betalen uw declaraties razendsnel uit.
 • We kijken samen waar u sneller behandeld kunt worden.
 • We zetten ons samen met zorgverleners in om de zorg te vernieuwen.


Zo bent u nu, en in de toekomst, verzekerd van de beste zorg!

vgz logo

Beste basisverzekering via UnitedConsumers

De beste basisverzekering is voor iedereen anders, want de beste basisverzekering hangt namelijk af van uw persoonlijke situatie en zorgbehoeften. Bij ons kiest u de beste en goedkoopste basisverzekering die bij u past. Daarnaast krijgt u altijd tot 20% korting op aanvullende verzekeringen + een gratis tandongevallenverzekering. Dat wilt u toch ook?

Bereken mijn voordeel


Veelgestelde vragen basisverzekering 2023

De basisverzekering is een verplichte zorgverzekering voor iedereen in Nederland van 18 jaar en ouder. Met een basisverzekering heeft u recht op vergoedingen uit het basispakket. Het basispakket is een door de overheid samengesteld pakket met wettelijke vergoedingen voor allerlei zorgsoorten.

Zorgverzekeraars bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, namelijk een budgetpolis, naturapolis, combinatiepolis en restitutiepolis. Alle zorgpolissen vergoeden dezelfde zorg, maar de hoogte van de vergoeding verschilt per soort zorgverzekering.

Vergoeding per type basisverzekering

Als u een nieuwe basisverzekering afsluit, kunt u kiezen tussen een naturapolis of combinatiepolis. Uw keuze is van invloed op de hoogte van de vergoeding bij een zorgverlener met contract en een zorgverlener zonder contract. 

Vergoeding naturapolis

Bij de naturapolis UC Bewuste Keuze (ook wel budgetpolis genoemd), de UC Basis Keuze en de naturapolis UC Ruime Keuze krijgt u 100% vergoed bij zorgverleners met contract. Kiest u voor een zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u bij UC Bewuste Keuze 60%, bij UC Basis Keuze 70% en bij UC Ruime Keuze 80% vergoed van het gemiddeld gecontracteerd tarief.

Vergoeding combinatiepolis

Bij de combinatiepolis UC Eigen Keuze krijgt u 100% vergoed bij zorgverleners met contract. Kiest u voor een zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u 100% vergoed van het marktconform tarief. Tenzij het geestelijke gezondheidszorg en verpleging of verzorging betreft. In dat geval krijgt u 90% vergoed van het gemiddeld gecontracteerd tarief.

Goed om te weten: acute zorg wordt altijd volledig vergoed. Moet u bijvoorbeeld met spoed naar het ziekenhuis? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de vergoeding.

Kies basisverzekering

De goedkoopste basisverzekering van UnitedConsumers is de naturapolis UC Bewuste Keuze. Met dit basispakket bent u verzekerd voor alle basiszorg in Nederland. Deze goedkope basisverzekering sluit u af voor € 127,45 per maand bij een verplicht eigen risico van € 385,-.

Kies goedkope basisverzekering

Hoeveel u vergoed krijgt vanuit de basisverzekering, hangt ervan af naar welke zorgverlener u gaat. U mag dit altijd zelf bepalen: een zorgverlener met of zonder contract. Houd er echter rekening mee dat uw keuze invloed kan hebben op uw vergoeding.

Als u kiest voor een zorgverlener die een contract heeft met de zorgverzekeraar, dan krijgt u 100% van de zorgkosten uit de basisverzekering vergoed. Kiest u voor een zorgverlener zonder contract met uw zorgverzekeraar? Dan valt de vergoeding mogelijk lager uit. Voor onze basisverzekeringen gelden de volgende vergoedingen:

UC Bewuste Keuze

Budgetpolis


Zorgverleners met contract

vergoeding 


Zorgverleners zonder contract

vergoeding 

van het gemiddeld gecontracteerd tarief vraagteken

Bekijk

 

UC Basis Keuze

Naturapolis


Zorgverleners met contract

vergoeding


Zorgverleners zonder contract

vergoeding 

van het gemiddeld gecontracteerd tarief

Bekijk

 

UC Eigen Keuze

Combinatiepolis


Zorgverleners met contract

vergoeding 


Zorgverleners zonder contract

vergoeding tot vergoeding 

vergoeding afhankelijk van zorgsoort vraagteken

Bekijk

> Bekijk ook de vergoeding van de UC Ruime Keuze

De basisverzekeringen van VGZ zijn identiek hetzelfde als de basisverzekeringen bij UnitedConsumers. Het enige verschil: bij UnitedConsumers profiteert u van ons uniek deelnemersvoordeel. Zo gaan we samen voor een gezonder en leuker leven! Daarnaast krijgt u bij ons maar liefst tot 20% korting op een aanvullende verzekering + een gratis tandongevallenverzekering.

Kies zorgverzekering mét voordeel

U bent via UnitedConsumers bij VGZ verzekerd. Om het u makkelijk te maken, hebben wij alle vergelijkbare basisverzekeringen van VGZ voor u op een rij gezet.

Goed om te weten: in het overzicht van de vergelijkbare polissen staat onze korting niet vermeld.

> Nagenoeg gelijke basisverzekeringen

Een basisverzekering afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw basisverzekering wijzigen na 1 januari? Halverwege het jaar overstappen van basisverzekering kan in de volgende gevallen:

Basisverzekering afsluiten

U kunt overstappen van basisverzekering tussen 12 november en 31 december. Wilt u enkel uw basisverzekering wijzigen, maar wel bij uw huidige zorgverzekeraar verzekerd blijven? Dan heeft u van 12 november tot en met 31 januari de tijd om uw basisverzekering te wijzigen. Uw wijziging gaat dan met terugwerkende kracht vanaf 1 januari in. Vanaf 1 februari is het niet meer mogelijk om een wijziging aan te brengen in uw (basis) zorgverzekering.

Kinderen tot 18 jaar zijn automatisch en kosteloos meeverzekerd op zorgverzekering van de best verzekerde ouder of voogd. Daarom hoeft u geen basisverzekering voor uw kind af te sluiten.

Ik heb een andere vraag


Gecontroleerd door onze specialist Nienke Wuits

De informatie over basisverzekeringen is gecontroleerd door Nienke Wuits, specialist op het gebied van zorgverzekeringen. Nienke is sinds 2011 werkzaam bij UnitedConsumers.

| Laatst gecontroleerd op: 3-2-2023 |

nienke expert 3


Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen u graag!