Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Basisverzekering 2021

De basisverzekering is verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder in Nederland. De inhoud van het basispakket is voor iedereen gelijk, maar niet elke basisverzekering is hetzelfde. Daarom bieden wij verschillende basisverzekeringen aan. Zo bent u altijd verzekerd van uitstekende zorg én heeft u een goedkope basisverzekering.

 • Basisverzekering vanaf € 114,85 per maand.
   
 • U kunt terecht in alle Nederlandse ziekenhuizen.
   
 • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners.
   

UC door VGZ

Goedkope basisverzekering 2021
Onze klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3!

stersterstersterster kwart

"Wij zijn al 50 jaar verzekerd bij VGZ. En ruim 8 jaar via UnitedConsumers."

Albert

 

sterstersterdriekwart

"Ik ben de afgelopen jaren zeer tevreden geweest dus blijf ik bij UnitedConsumers."

P. van Maurik 

 

10 stersterstersterdriekwart

"Het sparen is heel fijn! Al diverse familieleden op de hoogte gebracht van de service."

M. Ybeles Smit


Wat is een basisverzekering?

Een basis zorgverzekering is, eigenlijk zoals de naam als zegt, een verzekering voor alle 'basis' zorg. De basisverzekering dekt dus alle essentiele zorg. Denk hierbij aan bijvoorbeeld huisartsenzorg, ziekenhuiszorg, kraamzorg en nog veel meer.

Ieder jaar kijkt de overheid kritisch naar de inhoud basisverzekering. Zo wordt er bepaald of alle zorg in het basispakket nog nodig is én of er juist zorg moet worden toegevoegd. De basisverzekering blijft daarom altijd voor iedereen relevant. 


Basisverzekering afsluiten halverwege het jaar

Een basisverzekering afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw basisverzekering wijzigen na 1 januari? Halverwege het jaar overstappen van basisverzekering kan in de volgende gevallen:

Basisverzekering afsluiten


 

Vergoeding basispakket

Zoals eerder vermeld, wordt de inhoud van de basis zorgverzekering jaarlijks door de overheid samengesteld. De inhoud van het basispakket van de zorgverzekering kan daardoor dus enigszins veranderen. In 2021 worden de volgende zorgkosten vergoed vanuit de basisverzekering:Basisverzekering en eigen risico

Het eigen risico is verplicht voor iedere verzekerde van 18 jaar of ouder en bedraagt € 385,- voor 2021. Dat betekent dat u tot een bepaald bedrag zelf de rekeningen voor medische hulp betaalt. 

Het is mogelijk om het eigen risico vrijwillig te verhogen tot maximaal € 885,-. In ruil voor een hoger eigen risico krijgt u extra korting op uw zorgverzekering. 

afbeelding

Meer over het eigen risico


 

Basisverzekering: altijd een zorgverlener in de buurt

Wij vinden dat zorg binnen handbereik moet zijn. Met onze basisverzekering weet u zeker dat er altijd een gecontracteerde zorgverlener bij u in de buurt is. 

Bent u benieuwd naar de gecontracteerde zorgverleners bij u in de buurt? U vindt deze gemakkelijk in de UC ZorgZoeker.

afbeelding

Vind een zorgverlener


 

Zorgkosten basisverzekering declareren

Al uw zorgkosten binnen handbereik: dat kan met de UC Zorg app. Dankzij de UC Zorg app kunt u eenvoudig declareren, uw eigen risico inzien en heeft u uw zorgpas (EHIC) altijd bij de hand.

Bovendien logt u gemakkelijk in met uw pincode of vingerafdruk. Wel zo veilig!

UC Zorg App-sfeer

Naar de UC Zorg app


Goedkope basisverzekering

Maandelijks bespaart u op uw vaste lasten met een goedkope basisverzekering van UnitedConsumers. Al uw korting wordt automatisch bijgeschreven in uw persoonlijke bespaartegoed. De korting van UnitedConsumers kunt u vervolgens uit laten betalen wanneer u dat wilt!

tand

Zo werkt de korting


 

Goedkope basisverzekering afsluiten

UnitedConsumers biedt in samenwerking met VGZ drie verschillende basisverzekeringen aan. U bepaalt zelf hoeveel keuzevrijheid in een basisverzekering belangrijk is voor u. Kies bijvoorbeeld voor de goedkoopste budget basisverzekering UC Basis Keuze met ruime keuzevrijheid of de basisverzekering UC Eigen Keuze met volledig vrije keuze. 

Welke basisverzekering u kiest, u krijgt altijd 5% korting op uw nieuwe basisverzekering 2021. Zo bent u uitstekend verzekerd én heeft u een goedkope basisverzekering in 2021.

UC Basis Keuze

Naturapolis
USP's


vink 
Goedkoopste basisverzekering met ruime keuze in zorgverleners

vink 
vergoed bij zorgverleners zonder contract

 

€ 114,85 per maand
 

Kies basisverzekering

 

UC Ruime Keuze

Naturapolis
USP's


vink 
Basispakket met een hele ruime keuze in zorgverleners


vink 
vergoed bij zorgverleners zonder contract
 

€ 118,23 per maand
 

Kies basisverzekering

 

UC Eigen Keuze

Restitutiepolis
USP's


vink 
Basispakket met een uitgebreide eigen keuze in zorgverleners


vink 
vergoed bij zorgverleners zonder contract
 

€ 125,59 per maand
 

Kies basisverzekering


Basisverzekering uitbreiden

Een basisverzekering breidt u voor extra vergoedingen uit met een aanvullende verzekering of tandartsverzekering. Kinderen tot 18 jaar zijn automatisch en kosteloos meeverzekerd op de basisverzekering, aanvullende verzekering en tandartsverzekering van de best verzekerde ouder of voogd. 

zorgkoffer

Basisverzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering

Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd tegen zorgkosten die niet door de basisverzekering vergoed worden. Denk aan een aanvullende verzekering voor bijvoorbeeld fysiotherapie, alternatieve zorg en brillen of lenzen. U heeft al een aanvullende verzekering vanaf € 6,48 per maand.

tandartsverzekering

Basisverzekering uitbreiden met een tandartsverzekering

Brengt u regelmatig een bezoek aan de tandarts of mondhygiëniste en heeft u extra tandzorg nodig? Dan is een aanvullende tandartsverzekering een interessante optie. Zo komt u niet voor onverwachts hoge tandartskosten te staan. Wel zo fijn! U heeft al een tandartsverzekering vanaf € 13,38 per maand.


Vragen over de basisverzekering 2021?

Vindt u het kiezen van de basisverzekering 2021 lastig en kunt u wel advies gebruiken? Dan staan onze zorgadviseurs klaar om u te helpen bij het kiezen van de juiste basisverzekering die past bij uw situatie.

service

Neem contact met ons op


Meest gestelde vragen basisverzekering 2021

Elk jaar verandert de inhoud van de basisverzekering. Voor 2021 zijn de volgende vergoedingen aan het basispakket toegevoegd:

 • Dagbehandelingen in groepsverband voor ouderen en mensen met niet-aangeboren hersenletsel wordt vergoed vanuit de basisverzekering.
 • Het medicijn axicabtagene ciloleucel tegen lymfeklierkanker wordt vanuit de basisverzekering vergoed.
 • Het medicijn olaparib tegen eierstokkanker wordt vanuit de basisverzekering vergoed.
 • Herstellende COVID-19 patiënten krijgen extra fysiobehandelingen, oefentherapie, ergotherapie en diëtiek vergoed vanuit de basisverzekering.

Daarnaast wordt de zorg in het basispakket jaarlijks uitgebreid. Denk hierbij aan nieuwe behandelmethoden, medicijnen en technieken die in het voorgaande jaar nog onbekend of onvoldoende bewezen waren.

Wanneer u zorg nodig heeft, kunt u in Nederland bij elk ziekenhuis terecht. Het kan wel zo zijn dat de kosten niet volledig worden vergoed vanuit uw basisverzekering. Dit hangt er namelijk vanaf of het ziekenhuis een contract heeft met uw zorgverzekeraar. Bij zorgverleners zonder contract valt uw vergoeding wellicht lager uit. We kunnen onderscheid maken tussen twee soorten tarieven:

Gemiddeld gecontracteerd tarief

Het gemiddelde van alle afgesproken tarieven voor een behandeling, wordt het gemiddeld gecontracteerd tarief genoemd. Voor elke behandeling is een tarief afgesproken met gecontracteerde zorgverleners.

Marktconform tarief

Geldt er geen wettelijk tarief voor uw behandeling? Dan krijgt u maximaal het marktconform tarief vergoed. Het marktconform tarief is het bedrag dat volgens Nederlandse marktomstandigheden redelijk is voor een bepaalde behandeling. 

Om dit tarief te kunnen bepalen, wordt er gekeken naar welke bedragen zorgverleners gemiddeld hanteren voor een behandeling. Zijn de kosten voor uw behandeling hoger dan het marktconform tarief? Dan betaalt u een deel van de zorgkosten zelf.

Meer over tarieven

Het verschil tussen onze basisverzekeringen zit met name in de keuzevrijheid die u heeft in zorgverleners met contract en de vergoeding die u krijgt wanneer u naar een zorgverlener zonder contract gaat. 

We kennen twee verschillende typen basisverzekeringen. De meest gekozen naturapolis en de restitutiepolis, voor iedereen die volledig verzekerd wil zijn. Met een budgetpolis heeft u een wat beperktere keuze.

U bent via UnitedConsumers bij VGZ verzekerd. Om het u makkelijk te maken, hebben wij alle vergelijkbare basisverzekeringen van VGZ voor u op een rij gezet.

Goed om te weten: in het overzicht van de vergelijkbare polissen staat onze korting niet vermeld.

> Nagenoeg gelijke polissen

Ik heb een andere vraag

Terug naar boven