Basisverzekering 2021

De basisverzekering is verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder in Nederland. Welke zorg de basisverzekering vergoedt, is voor iedereen gelijk. Toch is niet elke basisverzekering hetzelfde. Daarom bieden wij verschillende soorten basisverzekeringen aan. Zo bent u altijd uitstekend verzekerd, tegen een scherpe premie.


USP's

UC Basis Keuze

Naturapolis

UC door VGZ


vink Ruime keuze in zorgverleners
vink 70% vergoed bij zorgverleners zonder contract
 

€ 114,85 per maand

 

UC Ruime Keuze

Naturapolis

UC door VGZ


vink Ruime keuze in zorgverleners
vink 80% vergoed bij zorgverleners zonder contract
 

€ 118,23 per maand

 

UC Eigen Keuze

Restitutiepolis

UC door VGZ


vink Eigen keuze in zorgverleners
vink 100% vergoed bij zorgverleners zonder contract
 

€ 125,59 per maand


Basisverzekering vergoeding

Vanuit de basisverzekering worden onder andere de volgende zorgkosten vergoed:Basisverzekering en eigen risico

Het eigen risico is verplicht voor iedere verzekerde van 18 jaar of ouder en bedraagt € 385,- voor 2021. Dat betekent dat u tot een bepaald bedrag zelf de rekeningen voor medische hulp betaalt. 

Het is mogelijk om het eigen risico vrijwillig te verhogen tot maximaal € 885,-. In ruil voor een hoger eigen risico krijgt u extra korting op uw zorgverzekering. 

afbeelding

Meer over het eigen risico


Basisverzekering: altijd een zorgverlener in de buurt

Wij vinden dat zorg binnen handbereik moet zijn. Met onze basisverzekering weet u zeker dat er altijd een gecontracteerde zorgverlener bij u in de buurt is. 

Bent u benieuwd naar de gecontracteerde zorgverleners bij u in de buurt? U vindt deze gemakkelijk in de UC ZorgZoeker. 

afbeelding

Vind een zorgverlener


UC Zorg App

Al uw zorgkosten binnen handbereik: dat kan met de UC Zorg App. Dankzij de UC Zorg App kunt u eenvoudig declareren, uw eigen risico inzien en heeft u uw zorgpas (EHIC) altijd bij de hand.

Bovendien logt u gemakkelijk in met uw pincode of vingerafdruk. Wel zo veilig!

UC Zorg App-sfeer

Naar de UC Zorg App


Goedkoopste basis zorgverzekering

Maandelijks bespaart u op uw vaste lasten met een basisverzekering van UnitedConsumers. Al uw korting wordt automatisch bijgeschreven in uw persoonlijke bespaartegoed. En de korting? Die kunt u uit laten betalen wanneer u dat wilt!

tand

Zo werkt de korting

 

koffer

Aanvullende verzekering

Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd tegen zorgkosten die niet door de basisverzekering vergoed worden. Denk aan een aanvullende verzekering voor bijvoorbeeld fysiotherapie, alternatieve zorg en brillen of lenzen.

Vanaf € 6,48 per maand

 

tand

Tandartsverzekering

Brengt u regelmatig een bezoek aan de tandarts of mondhygiëniste en heeft u extra tandzorg nodig? Dan is een aanvullende tandartsverzekering een interessante optie. Zo komt u niet voor onverwachts hoge tandartskosten te staan. Wel zo fijn!

Vanaf € 13,38 per maand

 

Basisverzekering afsluiten

Sluit u uw goedkope basis zorgverzekering bij UnitedConsumers af, dan profiteert u van de maximale korting van 5% op de basisverzekering van UC. Zo houdt u meer over voor een leuker leven! 

 

UC door VGZ

Basisverzekering afsluiten


 

Veelgestelde vragen over de basisverzekering

De basisverzekering is de verplichte zorgverzekering in Nederland. Heeft u een basis zorgverzekering? Dan heeft u minstens recht op alle dekkingen uit het basispakket. Dit pakket wordt jaarlijks door de overheid samengesteld en kan dus ook jaarlijks veranderen. De inhoud van de basisverzekering is voor iedereen in Nederland hetzelfde. Een basisverzekering breidt u voor extra vergoedingen uit met een aanvullende verzekering.

Kinderen tot 18 jaar zijn automatisch en kosteloos meeverzekerd met een ouder of voogd. Zij kunnen daarbij ook gebruikmaken van de vergoeding die eventueel via een aanvullende verzekering geregeld wordt. Na hun 18e verjaardag hebben ook zij een eigen basisverzekering nodig.

Elk jaar verandert de inhoud van de basisverzekering. Voor 2021 zijn de volgende vergoedingen aan het basispakket toegevoegd:

  • Dagbehandelingen in groepsverband voor ouderen en mensen met niet-aangeboren hersenletsel wordt vergoed vanuit de basisverzekering.
  • Het medicijn axicabtagene ciloleucel tegen lymfeklierkanker wordt vanuit de basisverzekering vergoed.
  • Het medicijn olaparib tegen eierstokkanker wordt vanuit de basisverzekering vergoed.
  • Herstellende COVID-19 patiënten krijgen extra fysiobehandelingen, oefentherapie, ergotherapie en diëtiek vergoed vanuit de basisverzekering.

Daarnaast wordt de zorg in het basispakket jaarlijks uitgebreid. Denk hierbij aan nieuwe behandelmethoden, medicijnen en technieken die in het voorgaande jaar nog onbekend of onvoldoende bewezen waren.

Wanneer u zorg nodig heeft, kunt u in Nederland bij elk ziekenhuis terecht. Het kan wel zo zijn dat de kosten niet volledig worden vergoed. Dit hangt er namelijk vanaf of het ziekenhuis een contract heeft met uw zorgverzekeraar. Bij zorgverleners zonder contract valt uw vergoeding wellicht lager uit. We kunnen onderscheid maken tussen twee soorten tarieven:

Gemiddeld gecontracteerd tarief

Het gemiddelde van alle afgesproken tarieven voor een behandeling, wordt het gemiddeld gecontracteerd tarief genoemd. Voor elke behandeling is een tarief afgesproken met gecontracteerde zorgverleners.

Marktconform tarief

Geldt er geen wettelijk tarief voor uw behandeling? Dan krijgt u maximaal het marktconform tarief vergoed. Het marktconform tarief is het bedrag dat volgens Nederlandse marktomstandigheden redelijk is voor een bepaalde behandeling. 

Om dit tarief te kunnen bepalen, wordt er gekeken naar welke bedragen zorgverleners gemiddeld hanteren voor een behandeling. Zijn de kosten voor uw behandeling hoger dan het marktconform tarief? Dan betaalt u een deel van de zorgkosten zelf.

Meer over tarieven

Het verschil tussen onze basisverzekeringen zit met name in de keuzevrijheid die u heeft in zorgverleners met contract en de vergoeding die u krijgt wanneer u naar een zorgverlener zonder contract gaat. 

We kennen twee verschillende typen basisverzekeringen. De meest gekozen naturapolis en de restitutiepolis, voor iedereen die volledig verzekerd wil zijn.

Ik heb een andere vraag


Kunnen wij u helpen?

Vindt u het kiezen van de beste basisverzekering lastig en kunt u wel advies gebruiken? Dan staan onze zorgadviseurs klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze die past bij uw situatie.

service

Neem contact met ons op