Korting op de sportschool met een zorgverzekering

Heeft u het goede voornemen om te gaan sporten? Of doet u dat al regelmatig? Bij veel zorgverzekeringen kunt u met korting naar de sportschool. Zorgverzekeraars bieden ledenvoordeel om klanten wat extra te geven en ook een beetje uit eigenbelang: sportende verzekerden zijn gezonder.

Als u naar de sportschool gaat of wilt gaan, doet u er verstandig aan even na te kijken of uw zorgverzekering ook een kortingsregeling biedt. Voor sommige sporters levert dit een besparing op van al snel € 20,00 in de maand!

Kortingsregeling

Elke zorgverzekeraar biedt een andere kortingsregeling. Bij sommige verzekeraars krijgt u een aantal procent korting op uw abonnement bij de sportschool. Soms kunt u bij één sportschoolketen terecht, soms bij diverse sportscholen overal in Nederland. Kijk op de website van de betreffende zorgverzekeraar voor de voorwaarden. Voorheen kon u ook via het UnitedConsumers ZorgCollectief bij VGZ een korting krijgen op de sportschool. Dit is vanaf 2017 helaas niet meer mogelijk.

Meer besparen op zorgverzekering dan korting alleen

U kunt besparen op uw zorgverzekering. Sluit via UnitedConsumers een VGZ zorgverzekering af en ontvang 10% korting op uw premie. Sporten brengt ook een andere besparing met zich mee. Per jaar zijn we zo’n 25% (gezin met 2 kinderen) van ons inkomen kwijt aan zorg. Dat gaat niet alleen op aan premies maar ook aan eigen bijdrages en eigen risico. Een van de meest effectieve manieren om goedkoper te leven is door gezond te leven. Wie sport, wordt minder vaak ziek. Wie minder vaak ziek wordt, betaalt minder eigen bijdrage en eigen risico. Goed voor elkaar.

Meer over zorgverzekeringen

Tips en advies

> Alles over zorgverzekeringen