Zorgverzekering voor uw kind

Een zorgverzekering is verplicht voor iedere Nederlander vanaf 18 jaar. Tot de 18 jaar zijn kinderen gratis meeverzekerd met een van de ouders. De verzekering van de best verzekerde ouder bepaalt de dekking van uw kind. Let daarom goed op de dekking van uw zorgverzekering.

De zorgverzekering van VGZ en Bewuzt
UnitedConsumers werkt samen met VGZ en Bewuzt. Dankzij deze zorgverzekeraars kunnen wij onze deelnemers een goede verzekering aanbieden tegen een betaalbare premie. Zo krijgt u korting op de VGZ zorgverzekering of een scherpe premie op uw Bewuzt zorgverzekering én ontvangt u kwalitatieve zorg. Ook bij de zorgverzekering van 2019. Dat is wat we doen.

Bij welke ouder moeten we ons kind bijschrijven?

Kinderen onder de 18 zijn automatisch meeverzekerd. Hebben u en uw partner beide de collectieve zorgverzekering van UnitedConsumers? Dan wordt uw kind meeverzekerd met de best verzekerde volwassene. Hebben u en uw partner allebei een andere zorgverzekeraar? Kijk dan wie de beste dekking heeft en schrijf uw kind hier bij.

Hoe ziet de zorgverzekering voor mijn kind eruit?

Kinderen worden meestal automatisch bijgeschreven op de zorgverzekering van de best verzekerde volwassene. Uw kind is dan hetzelfde verzekerd als u of uw partner. In de vergoedingenzoekers van VGZ en Bewuzt kunt u nalezen hoe de zorgverzekering dan precies in elkaar zit. Hier leest u ook dat sommige vergoedingen –zoals in de tandartsverzekering- speciaal voor kinderen gelden. Bekijk ook de veelgestelde vragen.

Mijn kind wordt 18 jaar. Wordt de zorgverzekering automatisch geregeld?

Als uw kind 18 jaar wordt verandert er in principe niets aan de zorgverzekering. Uw kind is nu hetzelfde verzekerd als de ouder waarmee hij of zij tot nu toe was meeverzekerd (tenzij u hiervoor een wijziging doorgeeft). U betaalt vanaf nu premie en eigen risico voor uw kind. Ook kan hij of zij zorgtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst.

Zelf zorgverzekering kiezen

Verstandiger is het om een zorgverzekering te kiezen die goed aansluit bij uw kind. Hij of zij heeft andere zorgbehoeftes en die vragen om een andere verzekering. Zo zijn jongeren fitter, worden minder vaak ziek en hebben meestal een grotere behoefte aan een goedkope verzekering. Zeker als ze gaan studeren. Het UnitedConsumers ZorgCollectief biedt het Alles-in-1 Jong Basis en Jong Uitgebreid pakket van VGZ aan. Deze aanvullende verzekeringen zijn speciaal samengesteld voor actieve jongeren. Met het Alles-in-1 Jong pakket zijn zij goed aanvullend verzekerd voor zowel de tandarts als bijvoorbeeld fysiotherapie. En daarbij nog veel meer! Niet veel zorg nodig? Kies dan voor een Bewuzt zorgverzekering met vier betaalbare aanvullende opties voor de meest gebruikte zorg. Bij Bewuzt is uw zorg in goede handen!

Andere veelgestelde vragen over de zorgverzekering

Vragen over de AWBZ
Vragen over zorgtoeslag
Vragen over het eigen risico
Vragen over de restitutiepolis
Vragen over de eigen bijdrage
Vragen over Zorgverzekeraar VGZ
Vragen voor bestaande verzekerden
Vragen over overstappen van zorgverzekering

> Zorgverzekering: vraag en antwoord