Preventieve zorg: preventie in de zorg

Preventieve zorg betekent simpelweg dat de kans op een aandoening of ziekte voorkomen wordt waar mogelijk. Voorkomen is beter dan genezen. Dit gaat in het geval van uw gezondheid wel heel letterlijk op en daarom is er steeds meer aandacht voor preventieve zorg.

 

Wat is preventie?

Preventieve gezondheidszorg heeft als doel om gezond te blijven door uw gezondheid te bevorderen en te beschermen. Daarnaast levert preventieve gezondheidszorg ook een belangrijke bijdrage aan de gezondheid van mensen met een chronische aandoening. Door in te spelen op gedrag, is het voor veel mensen mogelijk om gezonder te leven.

Wilt u weten wat er allemaal mogelijk is en wat u kunt doen om preventief aan uw gezondheid te werken? Wij zetten het voor u op een rijtje:

 

Preventieve gezondheidszorg

Preventieve zorg wordt onder andere gestimuleerd door de overheid. Zo is bijvoorbeeld bepaald dat veel vergoedingen voor preventieve zorg uit de basisverzekering komen. Op die manier is het mogelijk om zo veel mogelijk mensen te bereiken en te ondersteunen.


 

Preventieve gezondheidszorg uit aanvullende verzekering

Naast de preventieve zorg die vergoed wordt uit de basisverzekering, is het ook mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten. Uit een dergelijke verzekering krijgt u bijvoorbeeld cursussen, advies en extra aanvullende zorg vergoed. 

Cursussen ten behoeve van uw gezondheid

Een cursus is een effectieve manier om u voor te bereiden op belangrijke situaties die te maken hebben met uw gezondheid of die van anderen. U kunt hierbij denken aan:

Advies over uw gezondheid

Het is belangrijk om bewust met uw gezondheid om te gaan. Daarom is het mogelijk om professioneel advies in te winnen als u uw gezondheid wilt verbeteren of gezond wilt blijven. Er zijn aanvullende verzekeringen die advies over zorg en gezondheid vergoeden. Bijvoorbeeld:

Extra preventie in de zorg

Aanvullende preventieve zorg is directe zorg die u alleen in specifieke situaties nodig heeft of mag gebruiken, zoals:


 

Preventieve zorg en uw zorgverzekering

Preventieve gezondheidszorg is in ieder belang. Uiteraard voor u, maar ook voor ons als zorgverzekeraar. Met een goede preventieve zorg is het immers mogelijk om (langer) gezond te blijven en daarmee blijven de kosten lager. Voor het UnitedConsumers ZorgCollectief betekent dit dat wij de premie zo laag mogelijk kunnen houden. Zo profiteert u niet alleen van een betere gezondheid, maar ook van lagere kosten.


 

Zorgverlener vinden

Bij welke zorgverlener kunt u terecht voor uw zorgvraag? Dat is afhankelijk van uw zorgverzekering. U vindt uw zorgverlener gemakkelijk in de UC ZorgZoeker

Vind een zorgverlener