Contact
Mijn UnitedConsumers

Preventieve zorg: preventieve gezondheidszorg

Wat is preventie zorg? Preventie in de zorg betekent simpelweg; zoveel mogelijk voorkomen dat u ziek wordt of een aandoening krijgt. Er is steeds meer aandacht voor preventieve zorg, omdat het ervoor zorgt dat zorgkosten laag kunnen blijven. 

 

Wat is preventie?

Preventieve gezondheidszorg heeft als doel om gezond te blijven door uw gezondheid te bevorderen en te beschermen. Daarnaast levert preventieve gezondheidszorg ook een belangrijke bijdrage aan de gezondheid van mensen met een chronische aandoening. Door in te spelen op gedrag, is het voor veel mensen mogelijk om gezonder te leven én gezond oud te worden!

Maar, wat valt er dan precies onder preventieve zorg? Wij zetten preventie in de zorg voor u op een rijtje:

 

Preventieve gezondheidszorg

Preventieve zorg wordt onder andere gestimuleerd door de overheid. Zo is bijvoorbeeld bepaald dat veel vergoedingen voor preventieve zorg uit de basisverzekering komen. Op die manier is het mogelijk om zo veel mogelijk mensen te bereiken en te ondersteunen.


 

Preventieve gezondheidszorg uit aanvullende verzekering

Naast de preventieve zorg die vergoed wordt uit de basisverzekering, is het ook mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten. Uit een dergelijke verzekering krijgt u bijvoorbeeld cursussen, advies en extra aanvullende zorg vergoed. 

Cursussen ten behoeve van uw gezondheid

Een cursus is een effectieve manier om u voor te bereiden op belangrijke situaties die te maken hebben met uw gezondheid of die van anderen. U kunt hierbij denken aan:

Preventieve zorg: advies over uw gezondheid

Het is belangrijk om bewust met uw gezondheid om te gaan. Daarom is het mogelijk om professioneel advies in te winnen als u uw gezondheid wilt verbeteren of gezond wilt blijven. Er zijn aanvullende verzekeringen die advies over zorg en gezondheid vergoeden. Enkele voorbeelden van preventie in de zorg zijn:

Extra preventie in de zorg

Aanvullende preventieve zorg is directe zorg die u alleen in specifieke situaties nodig heeft of mag gebruiken, zoals:


 

Preventieve zorg en uw zorgverzekering

Preventieve gezondheidszorg is in ieders belang. Uiteraard voor u, maar ook voor ons als zorgverzekeraar. Met een goede preventieve zorg is het immers mogelijk om (langer) gezond te blijven en daarmee blijven de kosten lager. Voor verzekeraars betekent dit dat zij de premie zo laag mogelijk kunnen houden. Zo profiteert u niet alleen van een betere gezondheid, maar houdt u ook lekker wat geld over voor een leuker leven!


 

Preventieve zorg: zorgverlener vinden

Bij welke zorgverlener kunt u terecht voor preventieve zorg? Dat is afhankelijk van uw zorgverzekering. U vindt uw zorgverlener gemakkelijk in de UC Zorgzoeker

Vind een zorgverlener

Terug naar boven