Wordt acne behandeling vergoed?

De huid bevat kliertjes die talg (huidsmeer) aanmaken. Als deze kliertjes verstopt raken, ontstaan er puistjes. Dit wordt acne genoemd. Met een acne behandeling worden puistjes, oneffenheden, mee-eters en gevolg-littekens behandeld.

Acnetherapie

Bij een acnebehandeling krijgt u een vergoeding voor acnetherapie. Hierbij wordt acne in het gezicht en de hals tegengegaan door een grondige reiniging van onzuiverheden. Het doel van de acnetherapie is het verminderen van de acne en de huid te laten herstellen. Op deze manier worden nieuwe littekentjes voorkomen.

Acne behandeling vergoed

Vanuit de basisverzekering wordt een acne behandeling niet vergoed. Hiervoor heeft u dus een aanvullende verzekering nodig. Wij bieden meerdere verzekeringen aan met een budget voor huidbehandelingen. Dit budget kunt u onder andere gebruiken voor de behandeling van acne en littekens door acne in het gezicht.

Eigen risico en eigen bijdrage acne behandeling

U krijgt de acne behandeling vergoed uit een aanvullende verzekering. Hier betaalt u dus geen eigen risico of eigen bijdrage voor. Het eigen risico en de eigen bijdrage gelden namelijk alleen voor zorg die vergoed wordt uit de basisverzekering.