Acnebehandeling vergoed

De huid bevat kliertjes die talg (huidsmeer) aanmaken. Als deze kliertjes verstopt of ontstoken raken, ontstaan er puistjes. Dit wordt acne genoemd. Acne komt voornamelijk voor bij mensen tussen de 15 en 25 jaar maar kan ook op latere leeftijd nog optreden. Ondanks dat deze huidaandoening redelijk onschuldig is, kan het wel heel vervelend zijn.

Oorzaken van acne
Acne kan worden veroorzaakt door hormoonveranderingen maar ook door bepaalde medicijnen. Steroïden, anti-epileptica en antidepressiva zijn hier voorbeelden van.

Wat te doen bij acne?
Als u last heeft van acne, is het belangrijk om de huid goed te verzorgen. Laat uw huid zoveel mogelijk met rust, knijp geen puistjes uit en gebruik liever geen make-up. Een echt verband tussen voeding en acne is nooit aangetoond.

Vergoeding zorgverzekering bij acne
Vanuit de basisverzekering krijgt u geen vergoeding voor de behandeling van acne. Vanuit de aanvullende verzekering wel. In de aanvullende zorgverzekering van 2019 van UnitedConsumers/VGZ zit een budget voor huidbehandelingen. Dit budget kunt u onder andere gebruiken voor de behandeling van acne en van acnelittekens in het gezicht.

U krijgt hiervoor een vergoeding tot u het maximum van het budget voor huidbehandelingen heeft bereikt. Wilt u weten hoe hoog dit budget is? Lees dan de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering goed door.

Lees ook:
Vergoeding EHBO cursus baby's en kinderen
Vergoeding fysiotherapie
Prenatale screening
Prenatale chirurgie