Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Acne vergoeding 2021

De huid bevat kliertjes die talg (huidsmeer) aanmaken. Als deze kliertjes verstopt raken, ontstaan er puistjes. Dit wordt ook wel acne genoemd. Met een acne behandeling worden puistjes, oneffenheden, mee-eters en gevolg-littekens behandeld. Maar niet iedereen komt zomaar in aanmerking voor de vergoeding van een acne behandeling. Op deze pagina leggen we u uit wanneer u de acne behandeling vergoed krijgt.

Acne behandeling vergoed in 2021

Vanuit de basisverzekering wordt een acne behandeling niet vergoed. Hiervoor heeft u dus een aanvullende verzekering nodig. Wij bieden meerdere aanvullende verzekeringen aan met een acne vergoeding (uit het budget huidbehandelingen). Dit budget kunt u onder andere gebruiken voor de behandeling van acne en littekens door acne in het gezicht. Op deze manier wordt uw acne behandeling vergoed door de aanvullende verzekering.

Acnetherapie

Bij een acnebehandeling krijgt u een vergoeding voor acnetherapie. Hierbij wordt acne in het gezicht en de hals tegengegaan door een grondige reiniging van onzuiverheden. Het doel van de acnetherapie is het verminderen van de acne en de huid te laten herstellen. Op deze manier worden nieuwe littekentjes voorkomen.

Eigen risico en eigen bijdrage acne behandeling

U krijgt de acne behandeling vergoed uit een aanvullende verzekering. Hier betaalt u dus geen eigen risico of eigen bijdrage voor. Het eigen risico en de eigen bijdrage gelden namelijk alleen voor zorg die vergoed wordt uit de basisverzekering.

Bekijk ook:

Laserontharing
Homeopathie
Dermatoloog

 
Terug naar boven