Acne behandeling vergoeding

De huid bevat kliertjes die talg (huidsmeer) aanmaken. Als deze kliertjes verstopt raken, ontstaan er puistjes. Dit wordt acne genoemd. Met een acne behandeling worden puistjes, oneffenheden, mee-eters en littekens behandeld.

Acne behandeling vergoed

Vanuit de basisverzekering wordt geen vergoeding gegeven voor een acne behandeling. Hiervoor is een aanvullende verzekering nodig. VGZ biedt meerdere verzekeringen aan met een budget voor huidbehandelingen. Dit budget kunt u onder andere gebruiken voor de behandeling van acne en littekens door acne in het gezicht.

VGZ Aanvullend Goed € 300,-
VGZ Aanvullend Beter € 500,-
VGZ Aanvullend Best € 700,-
VGZ Jong Basis Geen vergoeding
VGZ Jong Uitgebreid € 300,-
VGZ Single/Duo Basis Geen vergoeding
VGZ Single/Duo Uitgebreid € 300,-
VGZ Gezin Basis Geen vergoeding
VGZ Gezin Uitgebreid € 500,-
VGZ Vitaal Basis Geen vergoeding
VGZ Vitaal Uitgebreid € 500,-

Acne littekens verwijderen vergoed

Bij acne kunnen zich littekens in het gezicht vormen. Het behandelen van deze littekens wordt vergoed vanuit het budget voor huidbehandelingen. U krijgt een vergoeding voor acne littekens behandelingen tot u het maximum van uw budget heeft bereikt.

Eigen risico en eigen bijdrage acne behandeling

U krijgt de vergoeding voor uw acne behandeling uit een aanvullende verzekering. Hier betaalt u dus geen eigen risico of eigen bijdrage voor. Het eigen risico en de eigen bijdrage gelden namelijk alleen voor zorg die vergoed wordt uit de basisverzekering.

Gecontracteerde zorgverleners

Om in aanmerking te komen voor een acne behandeling vergoeding heeft u een verwijzing nodig van uw arts. Vervolgens gaat u naar een zorgaanbieder waar VGZ een contract mee heeft. Gaat u naar een zorgaanbieder zonder contract of heeft u geen verwijsbrief? Dan vergoedt VGZ de kosten niet. U kunt eenvoudig uw zorgaanbieder opzoeken op de website van VGZ.