Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Bril vergoeding voor volwassenen

Een nieuwe bril kan u flink wat kosten. Vanuit de basisverzekering worden brillen echter bijna nooit vergoed. Wilt u een bril vergoeding? Dan kunt u daarvoor een aanvullende verzekering afsluiten. Ook lenzen worden uit een aanvullende verzekering vergoed. Wat krijgt u precies vergoed en wanneer is het verstandig hiervoor een aanvullende verzekering af te sluiten?

Waar kan ik terecht voor een bril?

Heeft u een zorgverzekering via UC? Dan kunt u voor een volledige bril vergoeding terecht bij de volgende opticiens. Dit zijn opticiens waar contracten mee zijn gesloten voor onze zorgverzekering.

  • Specsavers.
  • Eyes + More.
  • Hans Anders.
  • Pearle Opticiens / Eye Wish Opticiens.

Bril vergoeding basisverzekering

Een vergoeding voor uw bril komt meestal niet uit de basisverzekering. Alleen in zeldzame gevallen kan een bril vergoed worden uit de basisverzekering. Er moet dan sprake zijn van een medische aandoening of een trauma waardoor u medisch gezien een bril nodig heeft.

Vergoeding bril

Wij bieden meerdere aanvullende verzekeringen aan met een vergoeding voor brillen. Afhankelijk van de aanvullende verzekering verschilt de maximale bril vergoeding bij niet-gecontracteerde opticiens. Bij gecontracteerde opticiens krijgt u altijd 1 bril per 3 jaar vergoed.

Bril vergoeding voorwaarden

Heeft u recht op een bril vergoeding uit uw aanvullende verzekering? Dan mag u bij de aanschaf van een complete bril het montuur en de glazen declareren. Wanneer u de bril koopt uit het geselecteerde assortiment van Pearle, Hans Anders, Specsavers of eyes+more, krijgt u een volledige bril vergoeding.

Aanvullende verzekering voor bril vergoeding

Een bril kan duur zijn. Dit is afhankelijk van het montuur en het soort glazen. Daarom wordt er al snel gekeken naar een aanvullende verzekering die dit vergoedt. Aanvullende verzekeringen bieden, naast de bril vergoeding, vaak nog meer vergoedingen aan. Daardoor kan een aanvullende verzekering als totaalplaatje een slimme keuze zijn.

Wilt u de aanvullende verzekering enkel voor uw bril vergoeding afsluiten? Dan kan de maandpremie wellicht hoger liggen dan de totale kosten van de aanschaf van de bril. Bedenk dus of het loont om de aanvullende verzekering voor meer vergoedingen af te sluiten of dat u de bril beter zelf kunt betalen.

Computerbril vergoeding

Een vergoeding voor een computerbril komt niet uit uw zorgverzekering. Eventueel wordt dit wel vergoed door uw werkgever. Heeft u last van een zichtstoornis door het werken achter een beeldscherm? Dan kunt u met uw werkgever in gesprek over een eventuele vergoeding voor uw beeldschermbril. De werkgever is echter niet verplicht het (volledige) bedrag te vergoeden.

 
Terug naar boven