Contact
Mijn UnitedConsumers

Bril vergoeding voor volwassenen

Een nieuwe bril kan je flink wat kosten. Je stelt namelijk hoge eisen aan een goede bril: je hebt deze immers dagelijks - of regelmatig - op. Het is daarom altijd prettig om te weten of je recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding uit je zorgverzekering. Op deze pagina vertellen wij je alles over de bril vergoeding uit de basisverzekering of een aanvullende verzekering.

 

Brillenvergoeding


Bril vergoeding

In de meeste gevallen wordt een bril niet vergoed uit de basisverzekering. Gelukkig kan een aanvullende verzekering in veel gevallen een uitkomst bieden. Wil je exact weten wat er door je zorgverzekering vergoed wordt? Dan kun je dat hier checken. Kies je basis- en aanvullende verzekering en je ziet direct wat de vergoeding voor een bril is.


Aanvullende verzekering voor bril vergoeding

Een bril kan duur zijn. Dit is afhankelijk van het montuur en het soort glazen. Daarom wordt er al snel gekeken naar een aanvullende verzekering die dit vergoedt. Aanvullende verzekeringen bieden, naast een eventuele bril vergoeding, vaak nog meer vergoedingen aan. Daardoor kan een aanvullende verzekering als totaalplaatje een slimme keuze zijn.

Wil je de aanvullende verzekering enkel voor je bril vergoeding afsluiten? Dan kan de maandpremie wellicht hoger liggen dan de totale kosten van de aanschaf van de bril. Bedenk dus of het loont om de aanvullende verzekering voor meer vergoedingen af te sluiten of dat je de bril beter zelf kunt betalen.

Bekijk aanvullende verzekeringen


Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Meer vergoedingen

Lenzenvergoeding
Brillen kinderen
Ooglaseren

 

 

Terug naar alle vergoedingen