Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Dermatoloog vergoeding

Als u huidproblemen heeft, zoals acne of overmatige haargroei in het gezicht, kan een dermatoloog de uitkomst zijn. Een behandeling van de dermatoloog valt onder medisch specialistische zorg en wordt dus vergoed vanuit de basisverzekering. Wordt u doorverwezen naar een huidtherapeut of schoonheidsspecialist? Dan valt dit helaas niet onder de dekking van de basisverzekering. Een aanvullende verzekering zou dan wel dekking kunnen bieden.

Dermatoloog verzekering

De dermatoloog vergoeding krijgt u uit de basisverzekering. De huidtherapeut vergoeding krijgt u echter niet uit de basisverzekering, maar uit de aanvullende verzekering vergoed. Afhankelijk van het type klacht(en) dat u heeft gaat u naar de dermatoloog of een huidtherapeut. Uw huisarts kan u hierin adviseren.

Dermatoloog vergoeding aanvullende verzekering

Verwijst uw huisarts u door naar een huidtherapeut of schoonheidsspecialist? Dan kunt u een vergoeding krijgen uit een aanvullende verzekering. Bij onze aanvullende verzekeringen krijgt u een jaarlijks budget voor huidbehandelingen. Hieronder valt behandeling van acne, camouflagetherapie en ontharen.

Dermatoloog vergoeding bij kinderen

Uw kind heeft recht op vergoeding van dermatologie uit de basisverzekering. Ook voor uw kind is een verwijsbrief van de huisarts nodig. Op zorg uit de basisverzekering is voor kinderen tot 18 jaar geen eigen risico van toepassing.

Bekijk ook:

Camouflagetherapie
Laserontharing
Acne

 
Terug naar boven