Dermatoloog vergoeding

Als u huidproblemen heeft, zoals acne of overmatige haargroei in het gezicht, kan een dermatoloog de uitkomst zijn. U kunt uit uw zorgverzekering een vergoeding krijgen voor de dermatoloog of huidtherapeut. Wanneer krijgt u een vergoeding en hoe werkt dit precies?

Dermatoloog basisverzekering

De dermatoloog vergoeding krijgt u uit de basisverzekering. De huidtherapeut vergoeding krijgt u echter niet uit de basisverzekering, maar uit de aanvullende verzekering vergoed. Afhankelijk van het type klacht(en) dat u heeft gaat u naar de dermatoloog of een huidtherapeut. Uw huisarts kan u hierin adviseren.

Dermatoloog vergoeding aanvullende verzekering

Verwijst uw huisarts u door naar een huidtherapeut of schoonheidsspecialist? Dan kunt u een vergoeding krijgen uit een aanvullende verzekering. Bij onze aanvullende verzekeringen krijgt u een jaarlijks budget voor huidbehandelingen. Hieronder valt behandeling van acne, camouflagetherapie en ontharen.

Vergoeding huidziekten bij kinderen

Uw kind heeft recht op vergoeding van dermatologie uit de basisverzekering. Ook voor uw kind is een verwijsbrief van de huisarts nodig. Op zorg uit de basisverzekering is voor kinderen tot 18 jaar geen eigen risico van toepassing.