Dermatoloog vergoeding

Heeft u problemen met uw huid, zoals acne of overmatige haargroei in uw gezicht? Ga dan naar uw huisarts voordat de huidproblemen verergeren. Uw huisarts kan u hierover goed advies geven en eventueel doorverwijzen naar een specialist. U krijgt in veel gevallen een vergoeding hiervoor binnen uw zorgverzekering.

Dermatoloog

vinkje Vergoeding uit basisverzekering
kruisje Vergoeding uit aanvullende verzekering
vinkje Eigen risico van toepassing
vinkje Verwijsbrief
kruisje Gecontracteerde zorgverlener voor volledige vergoeding (alle ziekenhuizen gecontracteerd)

Huidtherapeut

kruisje Vergoeding uit basisverzekering
vinkje Vergoeding uit aanvullende verzekering
kruisje Eigen risico van toepassing
vinkje Verwijsbrief
vinkje Gecontracteerde zorgverlener voor volledige vergoeding

Wat is dermatologie en huidtherapie?

Dermatologie is het diagnosticeren en behandelen van huidziekten, door een arts die ook wel een huidarts of dermatoloog wordt genoemd. Een dermatoloog behandelt aandoeningen van de huid, de nagels en het haar. Hieronder vallen bijvoorbeeld eczeem, psoriasis, acne, moedervlekken, spataderen en huidtumoren.

Dermatologen verwijzen patiënten soms door naar een huidtherapeut. De huidtherapeut voert behandelingen uit tegen bijvoorbeeld acne en overbeharing. Dit doet de dermatoloog zelf niet en daarom is de huidtherapeut een aanvulling op dermatologie.

Vergoeding huidziekten: vanuit de basis- én aanvullende verzekering

U gaat eerst naar de huisarts en dit wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering, zonder eigen risico. Het kan zijn dat uw huisarts u medicijnen voorschrijft. Wanneer uw huisarts u niet kan helpen, wordt u doorverwezen naar een dermatoloog of een huidtherapeut.

Wanneer u door wordt verwezen naar een dermatoloog in een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum, krijgt u de behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Dermatologie valt onder medisch specialistische zorg, oftewel ziekenhuiszorg.

Wanneer uw huisarts u doorverwijst naar een huidtherapeut of schoonheidsspecialist voor een huidbehandeling, krijgt u een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. In alle VGZ aanvullende verzekeringen is een budget opgenomen voor de behandeling van huidziekten van het gezicht. Dit budget krijgt u per kalenderjaar en kunt u gebruiken voor de soort huidzorg die u nodig heeft. Bij vrijwel alle aanvullende pakketten is er ruimte voor meerdere behandelingen van het gezicht. U kunt het budget niet gebruiken voor overige lichaamsdelen.

Voorbeelden van de behandelingen zijn:

  • Ontharen van het gezicht door middel van epilatie.
  • Behandeling voor acne in het gezicht en in de hals.
  • Camouflagetherapie in het gezicht.

Het budget voor huidbehandelingen per aanvullende verzekering:

VGZ Aanvullend Goed: € 300,- per kalenderjaar
VGZ Aanvullend Beter: € 500,- per kalenderjaar
VGZ Aanvullend Best:   € 700,- per kalenderjaar
VGZ Jong Basis: geen vergoeding
VGZ Jong Uitgebreid: € 300,- per kalenderjaar
VGZ Single/Duo Basis: geen vergoeding
VGZ Single/Duo Uitgebreid: € 300,- per kalenderjaar
VGZ Gezin Basis: geen vergoeding
VGZ Gezin Uitgebreid: € 500,- per kalenderjaar
VGZ Vitaal Basis: geen vergoeding
VGZ Vitaal Uitgebreid: € 500,- per kalenderjaar

Heeft u last van een huidziekte en weet u niet welke aanvullende verzekering u moet kiezen? Neem dan contact op via 040 235 05 60. U krijgt direct iemand aan de lijn. Wij nemen uw zorgbehoeftes samen met u door en geven u gratis advies. Duidelijk en snel. Zo doen we dat.

Het eigen risico

Het eigen risico geldt op zorg die vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Het eigen risico geldt dus wel bij de dermatologie behandeling, maar niet bij de behandeling van een huidtherapeut of schoonheidsspecialist.

Altijd een verwijsbrief nodig

U hebt voor de behandeling van huidziekten altijd een verwijzing van uw huisarts nodig. U moet dus eerst naar uw huisarts en dan wordt u wanneer nodig, doorgestuurd.

Naar welke dermatoloog of huidtherapeut?

VGZ heeft met alle ziekenhuizen contracten, dus wanneer u naar de dermatoloog in het ziekenhuis gaat wordt dit altijd vergoed. Wanneer u naar een huidtherapeut gaat of schoonheidsspecialist, is het belangrijk dat u kiest voor een behandelaar waar VGZ een contract mee heeft. Zo krijgt u de complete vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering, tot het maximum budget voor huidbehandelingen.

Vergoeding huidziekten bij kinderen

Uw kind heeft net zoals u recht op vergoeding van dermatologie. Ook hiervoor is een verwijsbrief van de huisarts belangrijk. Op zorg uit de basisverzekering voor kinderen tot 18 jaar is geen eigen risico van toepassing.

VGZ zorgverzekering met korting

Bij VGZ bent u uitstekend verzekerd voor dermatologie en andere zorg. Met het UnitedConsumers ZorgCollectief krijgt u 10% korting op de reguliere VGZ zorgverzekering of een scherpe premie op de Bewuzt zorgverzekering. Zo is uw zorgverzekering iedere maand goedkoper, waardoor u meer kunt sparen of geld overhoudt om aan leuke dingen te besteden. Meld u eenvoudig aan en start direct met besparen.

Bereken uw voordeel

Lees ook

Tandarts
Logopedie
Psycholoog
Chiropractie
Gynaecologie
Homeopathie
Podotherapie