Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Vergoeding kraamzorg bij u thuis

Na de bevalling heeft u recht op kraamzorg bij u thuis. Hoeveel uur dit precies is, wordt vastgesteld door uw verloskundige. Voor al deze uren kunt u een gedeeltelijke vergoeding van uw zorgverzekering ontvangen. Wilt u de het volledige bedrag van de kraamzorg ontvangen, dan is het mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten.

Kraamzorg bij u thuis

Kraamzorg houdt in dat de kraamhulp bij u thuis komt en u adviseert, begeleidt en ondersteunt na de bevalling. De kraamhulp laat u en uw partner zien hoe u voor uw baby zorgt en houdt daarnaast de gezondheid van moeder en kind in de gaten. Ook verricht de kraamhulp lichte huishoudelijke werkzaamheden. U betaalt geen eigen risico voor kraamzorg bij u thuis.

Vergoeding kraamzorg

U heeft recht op 10 dagen kraamzorg bij u thuis. Als u eerst op een andere plek zoals in een geboortecentrum kraamzorg heeft gehad, gaat dit van deze 10 dagen af. Voor de kraamzorg betaalt u een eigen bijdrage.

Het is ook mogelijk om de kraamzorg thuis volledig vergoed te krijgen. Hier heeft u een aanvullende verzekering voor nodig. Op deze manier wordt een deel van de kosten van de kraamzorg uit de basisverzekering vergoed en ontvangt u uit de aanvullende verzekering een vergoeding voor de eigen bijdrage. U hoeft dan niets te betalen voor de kraamzorg bij u thuis.

Terug naar boven