Contact
Mijn UnitedConsumers

Mindfulness vergoeding

Heb je een burn-out of andere stressklachten? Dan wil je natuurlijk snel weer lekker in je vel zitten. Je kunt dan bijvoorbeeld een training mindfulness volgen. Dit wordt mogelijk vergoed door je zorgverzekeraar. Bekijk hieronder de vergoeding voor mindfulness vanuit onze zorgverzekeringen.

 

Wat is mindfulness?

Mindfulness combineert wetenschappelijke kennis, medische kennis en psychologie met yoga en meditatie. Met een mindfulness training word je bewust gemaakt van je gevoelens, gedachten en stemmingen. Je leert in het hier en nu te zijn en te accepteren wat er wel of niet is. Mindfulness trainingen kunnen frustraties en onrust verminderen, zodat je je minder gestrest voelt en kunt ontspannen.


Mindfulness vergoeding zorgverzekering

Heb je vaak psychische of lichamelijke klachten vanwege stress of kamp je met een burn-out of een depressie? Raadpleeg dan je huisarts. Je kunt in gesprek met je huisarts of praktijkondersteuner bepalen wat je het beste kunt doen om de klachten te verminderen. Eventueel word je doorverwezen naar een psycholoog. Bekijk hier de vergoeding voor mindfulness vanuit de zorgverzekering.


Mindfulness Coach app

VGZ heeft een Mindfulness Coach app ontwikkeld die voor iedereen gratis beschikbaar is. De app kan je een extra steuntje in de rug bieden op moeilijke momenten. Het programma duurt vijf weken waarin je 25 oefeningen doorloopt. Zit je liever niet vast aan een programma? De app biedt de mogelijkheid om zelf een keuze te maken uit 40 beschikbare oefeningen. Zo kom je, op je eigen tempo, even helemaal tot rust met behulp van de handige app.


Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Meer vergoedingen

Psychologische zorg
Alternatieve zorg
Haptotherapie

 

 

Terug naar alle vergoedingen