Contact
Mijn UnitedConsumers

Mindfulness vergoeding

Heeft u een burn-out of andere stressklachten? Dan wilt u natuurlijk snel weer lekker in uw vel zitten. U kunt dan bijvoorbeeld een training mindfulness volgen. Dit wordt mogelijk vergoed door uw zorgverzekeraar. Bekijk hieronder de vergoeding voor mindfulness vanuit onze zorgverzekeringen.

 

Wat is mindfulness?

Mindfulness combineert wetenschappelijke kennis, medische kennis en psychologie met yoga en meditatie. Met een mindfulness training wordt u bewust gemaakt van uw gevoelens, gedachten en stemmingen. U leert in het hier en nu te zijn en te accepteren wat er wel of niet is. Mindfulness trainingen kunnen frustraties en onrust verminderen, zodat u zich minder gestrest voelt en kunt ontspannen.

Mindfulness vergoeding zorgverzekering

Heeft u vaak psychische of lichamelijke klachten vanwege stress of kampt u met een burn-out of een depressie? Raadpleeg dan uw huisarts. U kunt in gesprek met uw huisarts of praktijkondersteuner bepalen wat u het beste kunt doen om de klachten te verminderen. Eventueel wordt u doorverwezen naar een psycholoog. Bekijk hier de vergoeding voor mindfulness vanuit de zorgverzekering.

Mindfulness Coach app

VGZ heeft een Mindfulness Coach app ontwikkeld die voor iedereen gratis beschikbaar is. De app kan u een extra steuntje in de rug bieden op moeilijke momenten. Het programma duurt vijf weken waarin u 25 oefeningen doorloopt. Zit u liever niet vast aan een programma? De app biedt de mogelijkheid om zelf een keuze te maken uit 40 beschikbare oefeningen. Zo komt u, op uw eigen tempo, even helemaal tot rust met behulp van de handige app.


Zorgverlener vinden

Zorgverlener vinden

In de UC Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners bij u in de buurt. Wel zo fijn!

> Vind een zorgverlener

 

UnitedConsumers zorgverzekering door VGZ

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij u past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Alle vergoedingen

Meer vergoedingen

Psychologische zorg
Alternatieve zorg
Haptotherapie