UnitedConsumers
Achtergrond

Borstprothese vergoeding

Een borstprothese kan om verschillende redenen nodig zijn. En in de meeste gevallen wordt een borstprothese vergoed vanuit je zorgverzekering. Wanneer wordt een borstprothese precies vergoed? Wij leggen het graag aan je uit. 

Borstprothese vergoeding

Een borstprothese wordt vergoed als je deze om medische redenen nodig hebt. Dit kan zijn wanneer je na een operatie een borstprothese nodig hebt, maar ook wanneer er geen borstvorming is.

Borstprothese vergoeding basisverzekering

Een borstprothese wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Je hoeft hier dus niet aanvullend verzekerd voor te zijn. Maar het betekent wel dat het eigen risico hierop van toepassing is. Ook heb je een verwijsbrief van je arts of mammacare-verpleegkundige nodig. Een borstprothese wordt niet vergoed indien hier geen medische reden voor is, of wanneer dit uit cosmetische redenen wordt gedaan.

Prothese borst aanvullende verzekering

Sommige aanvullende verzekeringen bieden een extra vergoeding voor hulpmiddelen bij een borstprothese, zoals bijvoorbeeld een prothese bh. Afhankelijk van het aanvullende pakket dat je hebt gekozen, worden tot een bepaald bedrag de kosten van deze hulpmiddelen vergoed. Het is daarom altijd verstandig om na te gaan of jouw aanvullende verzekering nog extra kosten dekt.

Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

Vind een zorgverlener

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

Bekijk zorgverzekeringen
Wil je een goede service?

Een goede service, daar staan wij voor. Om je dit te kunnen bieden gebruiken wij cookies. Door op 'Ja, dat wil ik' te klikken ga je hier mee akkoord. Bekijk hier onze privacy statement voor meer uitleg.

Nee, ik wil alleen minimale cookies