Zorgzoeker: zoek een zorgverlener

Met een zorgverzekering mag u zelf bepalen naar welke zorgverlener u gaat. Gaat u naar een gecontracteerde zorgverlener? Dan weet u zeker dat u uw zorgkosten vergoed krijgt. Een gecontracteerde zorgverlener vindt u in de Zorgzoeker. Maar, hoe werkt dit? Wij leggen het graag aan u uit op deze pagina.

Hoe werkt de Zorgzoeker?

In de Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners waarmee VGZ een overeenkomst heeft. Kiest u voor een gecontracteerde zorgverlener? Dan bent u gegarandeerd van goede zorg. Ook voorkomt u dat u zelf moet bijbetalen. Een gecontracteerde zorgverlener heeft u in vier gemakkelijke stappen gevonden:

  1. Ga naar de VGZ Zorgzoeker.
  2. Vul uw postcode in.
  3. Kies een gewenste rubriek of zorgsoort.
  4. Bekijk het resultaat op uw scherm.

Ga naar de VGZ Zorgzoeker

Gecontracteerde zorgverleners en VGZ Ruime Keuze

De natura basisverzekering VGZ Ruime Keuze vergoedt 100% van de zorgkosten wanneer u voor een gecontracteerde zorgverlener kiest. Gaat u toch voor een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan wordt 80% van de zorgkosten vergoed. Dit betekent dat u bij een niet-gecontracteerde zorgverlener 20% van de zorgkosten zelf betaalt.

Gecontracteerde zorgverleners en VGZ Eigen Keuze

De restitutie basisverzekering VGZ Eigen Keuze vergoedt zorgkosten 100% op basis van het marktconforme tarief. Dit is het gemiddelde tarief voor een bepaalde behandeling in Nederland. Dankzij VGZ Eigen Keuze bent u niet gebonden aan VGZ gecontracteerde zorgverleners.

Gecontracteerde zorgverleners en Bewuzt

Net zoals VGZ, werkt Bewuzt met gecontracteerde zorgverleners. Kiest u voor een gecontracteerde zorgverlener? Dan krijgt u 100% van de zorgkosten vergoed. Kiest u voor een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan wordt 70% van het gemiddeld gecontracteerd tarief vergoed. 

Bewuzt Zorgzoeker

De gecontracteerde zorgverleners van Bewuzt en VGZ zijn verschillend. Zoekt u gecontracteerde Bewuzt zorgverleners? U vindt het in de Bewuzt Zorgzoeker.

Ga naar de Bewuzt Zorgzoeker