Hoe vind ik de juiste zorgverlener?

Nederlandse verzekeraars hebben een zorgplicht. Dat houdt in dat zij moeten zorgen dat u als verzekerde tijdig de juiste zorg krijgt. Daarnaast dragen zij deels verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van die zorg. In de meeste gevallen kunt u bij huisarts en ziekenhuis altijd wel (binnen korte tijd) terecht. Loopt u echter tegen een wachtlijst aan, of kunt u geen (huis)arts bij u in de regio vinden terwijl u die wel nodig heeft? Dan kunt u bij uw verzekeraar aankloppen voor hulp.

Zorgverlener vinden

Verzekeraars hebben zorgverleners gecontracteerd. Ze doen dat om controle te hebben over kwaliteit en kosten. Als verzekerde krijgt u (betere) vergoedingen als u naar een gecontracteerde zorgverlener gaat. Maar waar zitten ze? Voor een volledig overzicht van alle gecontracteerde zorgverleners kijkt u in de VGZ Vergelijk en Kies.

Wachtlijstbemiddeling door VGZ

Moet u te lang wachten op een behandeling omdat er een wachtlijst is? VGZ kent een actieve wachtlijstbemiddeling. Zij gaan voor u op zoek naar een alternatieve locatie voor uw behandeling. Eerst kijken ze bij u in de buurt, dan in heel Nederland en tenslotte ook in België en Duitsland. Er wordt gezocht naar een minstens zo goede kwaliteit van zorg met een kortere wachttijd. Voor wachtlijstbemiddeling kunt u bellen naar VGZ 088 – 131 16 11 (lokaal tarief).

Second opinion

Bent u onzeker over een diagnose die u te horen heeft gekregen? Dan kunt u bij VGZ een second opinion aanvragen. Neem daarvoor contact op met de VGZ Zorgadviseur via het telefoonnummer 088 – 131 16 11 (lokaal tarief). Het advies en de second opinion zijn gratis.

U kunt ook altijd bij ons terecht

Wij verwijzen regelmatig naar VGZ. Dat doen we omdat u voor deze diensten direct bij VGZ moet zijn. Heeft u een UnitedConsumers zorgverzekering met korting en wilt u uw vraag persoonlijk aan ons voorleggen, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u altijd!