Contact
Mijn UnitedConsumers

UnitedConsumers Zorgzoeker: een zorgverlener vinden

Met de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je eenvoudig alle zorgverleners waar wij een contract mee hebben. Er is altijd een zorgverlener met contract bij jou in de buurt. Wel zo fijn!

Goed om te weten: Met onze basisverzekeringen kun je bij alle ziekenhuizen in Nederland terecht en kies je zelf je huisarts.

UnitedConsumers Zorgzoeker

In de Zorgzoeker vind je alle zorgverleners waar wij een contract mee hebben. Een zorgverlener met contract heb je al in vier stappen gevonden:

  1. Ga naar de Zorgzoeker.
  2. Vul je postcode in.
  3. Kies de gewenste zorgsoort.
  4. Je zorgverlener is gevonden.

Zorgverlener vinden

afbeelding

Zorgverleners met contract of zonder contract

In de Zorgzoeker vind je alle zorgverleners waarmee wij een contract hebben. Een zorgverlener met contract houdt in dat er afspraken zijn gemaakt tussen de verzekeraar en de zorgverlener. Door te kiezen voor een zorgverlener met contract weet je zeker dat je uitstekende zorg krijgt en je zorgkosten 100% vergoed worden.

Zorgverlener zonder contract

Wil je naar een andere zorgverlener en heeft deze geen contract met ons? Dat kan gewoon. Je bent altijd vrij om te kiezen naar welke zorgverlener je gaat. Houd er wel rekening mee dat je bij de keuze voor een zorgverlener zonder contract in de meeste gevallen een lagere vergoeding krijgt.


Vergoeding Bewuste Keuze

Met deze basisverzekering krijg je zorg bij zorgverleners met contract volledig vergoed. Daarnaast hoef je geen zorgkosten voor te schieten. Wel zo fijn.

Bij zorgverleners zonder contract krijg je 60% vergoed van het gemiddeld gecontracteerd tarief. Houd wel rekening met het eigen risico of een eventuele eigen bijdrage. Bekijk hier de lijst met maximale vergoedingen voor zorgverleners zonder contract.

Goed om te weten: acute zorg wordt altijd volledig vergoed. Moet je bijvoorbeeld met spoed naar het ziekenhuis? Dan hoef je jezelf geen zorgen te maken over de vergoeding.

> Meer over het gemiddeld gecontracteerd tarief

Bewuste Keuze

Naturapolis


Zorgverleners met contract

vergoeding 


Zorgverleners zonder contract

vergoeding 

van het gemiddeld gecontracteerd tarief vraagteken


Vergoeding Basis Keuze

Bij de Basis Keuze worden je zorgkosten bij zorgverleners met contract volledig vergoed. Daarnaast hoef je geen kosten voor te schieten.

Bij zorgverleners zonder contract krijg je 70% vergoed van het gemiddeld gecontracteerd tarief. Houd wel rekening met het eigen risico of een eventuele eigen bijdrage. Bekijk hier de lijst met maximale vergoedingen voor zorgverleners zonder contract.

Goed om te weten: acute zorg wordt altijd volledig vergoed. Moet je bijvoorbeeld met spoed naar het ziekenhuis? Dan hoef je jezelf geen zorgen te maken over de vergoeding.

> Meer over het gemiddeld gecontracteerd tarief

Basis Keuze

Naturapolis


Zorgverleners met contract

vergoeding 


Zorgverleners zonder contract

vergoeding 

van het gemiddeld gecontracteerd tarief


Vergoeding Ruime Keuze

Deze basisverzekering vergoedt je zorgkosten bij zorgverleners met contract volledig. Bovendien hoef je geen kosten voor te schieten.

Bij zorgverleners zonder contract krijg je 80% vergoed van het gemiddeld gecontracteerd tarief. Houd wel rekening met het eigen risico of een eventuele eigen bijdrage. Bekijk hier de lijst met maximale vergoedingen voor zorgverleners zonder contract.

Goed om te weten: acute zorg wordt altijd volledig vergoed. Moet je bijvoorbeeld met spoed naar het ziekenhuis? Dan hoef je jezelf geen zorgen te maken over de vergoeding.

> Meer over het gemiddeld gecontracteerd tarief

Ruime Keuze

Naturapolis


Zorgverleners met contract

vergoeding 


Zorgverleners zonder contract

vergoeding 

van het gemiddeld gecontracteerd tarief


Vergoeding Eigen Keuze

Met de basisverzekering Eigen keuze krijg je zorg bij zorgverleners met contract volledig vergoed. 

Bij zorgverleners zonder contract krijg je 100% vergoed van het marktconform tarief. Tenzij het geestelijke gezondheidszorg en verpleging en verzorging betreft. In dat geval krijg je bij zorgverleners zonder contract 90% vergoed van het gemiddeld gecontracteerd tarief. Dit is het tarief dat redelijk is voor bepaalde zorg in Nederland. Wil je weten wat het marktconform tarief is voor een bepaalde behandeling? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

Zijn je zorgkosten hoger dan het marktconform tarief? Dan moet je het verschil zelf te betalen. Houd daarnaast rekening met het eigen risico of een eventuele eigen bijdrage.

> Meer over het marktconform tarief

Eigen Keuze

Combinatiepolis


Zorgverleners met contract

vergoeding 


Zorgverleners zonder contract

vergoeding tot vergoeding 

vergoeding afhankelijk van zorgsoort vraagteken


Veelgestelde vragen

Ook voor aanvullende verzekeringen worden afspraken gemaakt over zorg. Welke afspraken dat zijn en met welke zorgverleners dat is, vind je bij de vergoedingen.

Naar de vergoedingen

Marktconform tarief

Het marktconform tarief is een bedrag dat in Nederland redelijk is voor een bepaalde behandeling. We kijken daarvoor naar wat zorgverleners in Nederland rekenen voor een bepaalde behandeling. Met die informatie berekenen wij het marktconform tarief. Wil je weten wat het marktconform tarief is voor een bepaalde behandeling? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

Gemiddeld gecontracteerd tarief

Het gemiddelde van alle afgesproken tarieven voor een behandeling, wordt het gemiddeld gecontracteerd tarief genoemd. Voor elke behandeling is een tarief afgesproken met gecontracteerde zorgverleners. Heb je een bepaalde behandeling nodig? Dan mag de zorgverlener het afgesproken gecontracteerde tarief rekenen. Dit tarief kan per zorgverlener verschillen. Het kan dus zo zijn dat een behandeling bij de ene zorgverlener duurder is dan bij een andere zorgverlener. Bekijk hier de lijst met maximale vergoedingen voor zorgverleners zonder contract.

Wettelijk of Wmg-tarief

Soms bepaalt de overheid het tarief voor een soort zorg. Dit is het wettelijk of Wmg-tarief. Is er zo'n tarief, dan wordt hier een percentage van vergoed. Bij Bewuste Keuze krijg je in dit geval 60% vergoed, bij de Basis Keuze is dit 70% en bij de Ruime Keuze is dit 80%. Bij de Eigen keuze krijg je 100% van het marktconform tarief vergoed. Tenzij het geestelijke gezondheidszorg en/of verpleging en verzorging betreft, dan krijg je 90% van het gemiddeld gecontracteerd tarief vergoed.

Meer over tarieven

Je kunt nog steeds naar deze zorgverlener gaan. Voor lopende behandelingen geldt namelijk dat je deze gewoon af kan maken bij je huidige zorgverlener.

Ook daarna heb je natuurlijk de vrijheid om bij je eigen zorgverlener te blijven. Heb je de basisverzekering Bewuste Keuze, Basis Keuze of Ruime Keuze? Dan zul je een deel van de kosten zelf moeten betalen. Bovendien moet je in dit geval de nota eerst voorschieten. Je zorgkosten worden dan achteraf vergoed. Bij de basisverzekering Eigen Keuze maakt het voor de vergoeding niet uit of je naar een zorgverlener met contract of zonder contract gaat. In de meeste gevallen worden je zorgkosten nog steeds vergoed (behalve bij geestelijke gezondheidszorg en/of verpleging en verzorging).

Wil je geen extra kosten hebben? Bekijk dan in de Zorgzoeker alle zorgverleners met contract bij jou in de buurt. Zo weet je zeker dat je 100% van de zorgkosten vergoed krijgt.

Naar de Zorgzoeker

Heb je de basisverzekering Bewuste Keuze, Basis Keuze of Ruime Keuze? Dan kun je jouw lopende behandeling gewoon afmaken. Je krijgt je zorgkosten in dit geval nog maximaal één kalenderjaar vergoed. Dit geldt bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg, geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en paramedische zorg. Let wel op de lijst met maximale vergoedingen.

Heb je de basisverzekering Eigen Keuze? Voor de meeste zorg maakt het voor de vergoeding niet uit of je naar een zorgverlener met of zonder contract gaat. Indien je gebruikmaakt van geestelijke gezondheidszorg en/of verpleging en verzorging heb je maximaal 90% vergoeding van het gemiddeld gecontracteerd tarief.


Zorgadvies op maat

Vind je het lastig om een passende zorgverzekering te kiezen? Geen probleem. Wij helpen je graag met zorgadvies op maat. Beantwoord een aantal korte vragen en ontdek in 3 minuten welke zorgverzekering past bij jouw persoonlijke situatie.

Doe de check

zorgadvies


Heb je een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen je graag!