Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

UC Zorgzoeker: een zorgverlener vinden

Met de UC Zorgzoeker vindt u eenvoudig alle zorgverleners waar wij een contract mee hebben. Er is altijd een zorgverlener met contract bij u in de buurt. Wel zo fijn!

UnitedConsumers Zorgzoeker

In de UC Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners waar wij een contract mee hebben. Een zorgverlener met contract heeft u al vier stappen gevonden:

  1. Ga naar de UC Zorgzoeker.
  2. Vul uw postcode in.
  3. Kies de gewenste zorgsoort.
  4. Uw zorgverlener is gevonden.

afbeelding

Zorgverlener vinden

Zorgverleners met contract of zonder contract

In de UC Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners waarmee wij een contract hebben. Een zorgverlener met contract houdt in dat er afspraken zijn gemaakt tussen de verzekeraar en de zorgverlener. Door te kiezen voor een zorgverlener met contract weet u zeker dat u uitstekende zorg krijgt en uw zorgkosten 100% vergoed worden.

Zorgverlener zonder contract

Wilt u naar een andere zorgverlener en heeft deze geen contract met ons? Dat kan gewoon. U bent altijd vrij om te kiezen naar welke zorgverlener u gaat. Houd er wel rekening mee dat u bij de keuze voor een zorgverlener zonder contract in de meeste gevallen een lagere vergoeding krijgt.


Vergoeding UC Basis Keuze

Met deze basisverzekering krijgt u zorg bij zorgverleners met contract volledig vergoed. Daarnaast hoeft u geen zorgkosten voor te schieten. Wel zo fijn.

Bij zorgverleners zonder contract krijgt u 70% vergoed van het gemiddeld gecontracteerd tarief. Houd wel rekening met het eigen risico of een eventuele eigen bijdrage. Bekijk hier de lijst met maximale vergoedingen voor zorgverleners zonder contract.

Goed om te weten: acute zorg wordt altijd volledig vergoed. Moet u bijvoorbeeld met spoed naar het ziekenhuis? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de vergoeding.

> Meer over het gemiddeld gecontracteerd tarief

UC Basis Keuze

Naturapolis


Zorgverleners met contract

vergoeding 


Zorgverleners zonder contract

vergoeding 

van het gemiddeld gecontracteerd tarief


Vergoeding UC Ruime Keuze

Deze basisverzekering vergoedt uw zorgkosten bij zorgverleners met contract volledig. Bovendien hoeft u geen kosten voor te schieten.

Bij zorgverleners zonder contract krijgt u 80% vergoed van het gemiddeld gecontracteerd tarief. Houd wel rekening met het eigen risico of een eventuele eigen bijdrage. Bekijk hier de lijst met maximale vergoedingen voor zorgverleners zonder contract.

Goed om te weten: acute zorg wordt altijd volledig vergoed. Moet u bijvoorbeeld met spoed naar het ziekenhuis? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de vergoeding.

> Meer over het gemiddeld gecontracteerd tarief

UC Ruime Keuze

Naturapolis


Zorgverleners met contract

vergoeding 


Zorgverleners zonder contract

vergoeding 

van het gemiddeld gecontracteerd tarief


Vergoeding UC Eigen Keuze

Met de basisverzekering UC Eigen keuze krijgt u zorg bij zorgverleners met contract volledig vergoed. 

Bij zorgverleners zonder contract krijgt u 100% vergoed van het marktconform tarief. Dit is het tarief dat redelijk is voor bepaalde zorg in Nederland. Wilt u weten wat het marktconform tarief is voor een bepaalde behandeling? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Zijn uw zorgkosten hoger dan het marktconform tarief? Dan dient u het verschil zelf te betalen. Houd daarnaast rekening met het eigen risico of een eventuele eigen bijdrage.

> Meer over het marktconform tarief

UC Eigen Keuze

Restitutiepolis


Zorgverleners met contract

vergoeding 


Zorgverleners zonder contract

vergoeding 

van het marktconform tarief


Veelgestelde vragen

Ook voor aanvullende verzekeringen worden afspraken gemaakt over zorg. Welke afspraken dat zijn en met welke zorgverleners dat is, vindt u bij de vergoedingen.

Naar de vergoedingen

Marktconform tarief

Het marktconform tarief is een bedrag dat in Nederland redelijk is voor een bepaalde behandeling. We kijken daarvoor naar wat zorgverleners in Nederland rekenen voor een bepaalde behandeling. Met die informatie berekenen wij het marktconform tarief. Wilt u weten wat het marktconform tarief is voor een bepaalde behandeling? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Gemiddeld gecontracteerd tarief

Het gemiddelde van alle afgesproken tarieven voor een behandeling, wordt het gemiddeld gecontracteerd tarief genoemd. Voor elke behandeling is een tarief afgesproken met gecontracteerde zorgverleners. Heeft u een bepaalde behandeling nodig? Dan mag uw zorgverlener het afgesproken gecontracteerde tarief rekenen. Dit tarief kan per zorgverlener verschillen. Het kan dus zo zijn dat een behandeling bij de ene zorgverlener duurder is dan bij een andere zorgverlener. Bekijk hier de lijst met maximale vergoedingen voor zorgverleners zonder contract.

Wettelijk of Wmg-tarief

Soms bepaalt de overheid het tarief voor een soort zorg. Dit is het wettelijk of Wmg-tarief. Is er zo'n tarief, dan wordt hier een percentage van vergoed. Bij UC Basis Keuze krijgt u in dit geval 70% vergoed en bij de UC Ruime Keuze is dit 80%. Bij de UC Eigen keuze krijgt u altijd 100% van het marktconform tarief vergoed.

Meer over tarieven

U kunt nog steeds naar deze zorgverlener gaan. Voor lopende behandelingen geldt namelijk dat u deze gewoon af kan maken bij uw huidige zorgverlener.

Ook daarna heeft u natuurlijk de vrijheid om bij uw zorgverlener te blijven. Heeft u de basisverzekering UC Basis Keuze of UC Ruime Keuze? Dan zult u een deel van de kosten zelf moeten betalen. Bovendien moet u in dit geval de nota eerst voorschieten. Uw zorgkosten worden dan achteraf vergoed. Bij de basisverzekering UC Eigen Keuze maakt het voor de vergoeding niet uit of u naar een zorgverlener met contract of zonder contract gaat.

Wilt u geen extra kosten hebben? Bekijk dan in de UC Zorgzoeker alle zorgverleners met contract bij u in de buurt. Zo weet u zeker dat u 100% van de zorgkosten vergoed krijgt.

Naar de UC Zorgzoeker

Heeft u basisverzekering UC Basis Keuze of UC Ruime Keuze? Dan kunt u uw lopende behandeling gewoon afmaken. U krijgt uw zorgkosten in dit geval nogh maximaal één kalenderjaar vergoed. Dit geldt bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg, geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en paramedische zorg. Let wel op de lijst met maximale vergoedingen.

Met de basisverzekering UC Eigen Keuze maakt het voor uw vergoeding niet uit of u naar een zorgverlener met of zonder contract gaat.

Kiest u voor een zorgverlener met contract? Dan krijgt u 100% van de zorgkosten vergoed. Kiest u voor een zorgverlener zonder contract? Dan wordt 65% van het gemiddeld gecontracteerd tarief vergoed. 

Terug naar boven