Contact
Mijn UnitedConsumers

De goedkoopste zorgverzekering 2022

Bij ons kiest u altijd voor een goedkope zorgverzekering. Kies bijvoorbeeld voor de goedkoopste basisverzekering UC Bewuste Keuze en onze goedkope aanvullende verzekeringen met 15% korting. Zo houdt u meer over voor een leuker leven. Benieuwd naar de beste goedkope zorgverzekering voor u? Doe de check en start met besparen!

Bereken mijn premie

goedkope zorgverzekeringZorgverzekering afsluiten halverwege het jaar

Een zorgverzekering afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw zorgverzekering wijzigen na 31 januari? Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan in de volgende gevallen:

Zorgverzekering afsluiten


 

Goedkoopste basisverzekering

De goedkoopste basisverzekering is de naturapolis UC Bewuste Keuze. Met deze basisverzekering heeft u voldoende keuze in zorgverleners en krijgt u 65% van het gemiddeld gecontracteerd tarief vergoed bij zorgverleners zonder contract.

Met een verplicht eigen risico van € 385,- betaalt u maandelijks € 114,90 voor deze goedkope basisverzekering. Wist u dat deze basisverzekering nóg goedkoper kan als u het eigen risico vrijwillig verhoogt? Met een maximaal vrijwillig eigen risico kunt u deze goedkoopste basisverzekering afsluiten voor € 94,90 per maand:

Goedkope basisverzekering UC Bewuste Keuze

Eigen risico Premie p/mnd Extra voordeel p/mnd
€ 385,- € 114,90 € 0,00
€ 485,- € 111,90 € 3,00
€ 585,- € 108,90 € 6,00
€ 685,- € 105,90 € 9,00
€ 785,- € 102,90 € 12,00
€ 885,- € 94,90 € 20,00

Door uw eigen risico vrijwillig te verhogen, kunt u maandelijks tot wel € 20,00 extra voordeel op uw premie ontvangen. Zo kiest u dus voor de goedkoopste basisverzekering. 

Het is wel verstandig om alleen voor de goedkope basisverzekering te kiezen als u zeker weet dat u weinig zorgkosten verwacht en indien het nodig is, dit vrijwillig eigen risico in één keer kunt betalen. 

Kies goedkoopste basisverzekering


Meer goedkope basisverzekeringen

Naast de naturapolis UC Bewuste Keuze, bieden wij nog twee andere goedkope basisverzekeringen aan: de naturapolis UC Ruime Keuze en de restitutiepolis UC Eigen Keuze. Bekijk hieronder onze andere goedkope zorgverzekeringen:

UC Ruime Keuze biedt zeer ruime keuze in zorgverleners. Bovendien krijgt u met deze basisverzekering 80% van het gemiddeld gecontracteerd tarief vergoed bij zorgverleners zonder contract.

Met een verplicht eigen risico van € 385,- betaalt u maandelijks € 126,02 voor deze basisverzekering. Wist u dat deze basisverzekering nóg goedkoper kan als u het eigen risico vrijwillig verhoogd? Met een maximaal vrijwillig eigen risico kunt u deze zeer ruime en goedkope basisverzekering afsluiten voor € 111,02 per maand:

Basisverzekering UC Ruime Keuze

Eigen risico Premie p/mnd Extra voordeel p/mnd
€ 385,- € 126,02 € 0,00
€ 485,- € 126,02 € 3,00
€ 585,- € 120,02 € 6,00
€ 685,- € 117,02 € 9,00
€ 785,- € 114,02 € 12,00
€ 885,- € 111,02 € 15,00

Door uw eigen risico vrijwillig te verhogen, kunt u maandelijks tot wel € 15,00 extra voordeel op uw premie ontvangen. Zo kiest u dus voor een ruime én zeer goedkope zorgverzekering. 

Het is wel verstandig hier alleen voor te kiezen als u zeker weet dat u weinig zorgkosten verwacht en indien het nodig is, dit vrijwillig eigen risico in één keer kunt betalen. 

Kies goedkope basisverzekering

Wilt u vrije keuze in zorgverleners én een lage maandelijkse premie? Dan is de restitutiepolis UC Eigen Keuze een interessante goedkope zorgverzekering. Met deze basisverzekering krijgt u 100% vergoed van het marktconform tarief bij zorgverleners zonder contract.

Met een verplicht eigen risico van € 385,- betaalt u maandelijks € 135,28 voor deze basisverzekering. Wist u dat deze basisverzekering nóg goedkoper kan als u het eigen risico vrijwillig verhoogd? Met een maximaal vrijwillig eigen risico kunt u deze zeer ruime en goedkope basisverzekering afsluiten voor € 120,28 per maand:

Basisverzekering UC Eigen Keuze

Eigen risico Premie p/mnd Extra voordeel p/mnd
€ 385,- € 135,28 € 0,00
€ 485,- € 132,28 € 3,00
€ 585,- € 129,28 € 6,00
€ 685,- € 126,28 € 9,00
€ 785,- € 123,28 € 12,00
€ 885,- € 120,28 € 15,00

Door uw eigen risico vrijwillig te verhogen, kunt u maandelijks tot wel € 15,00 extra voordeel op uw premie ontvangen. Zo kiest u dus voor de meest ruime én zeer goedkope zorgverzekering. 

Het is wel verstandig hier alleen voor te kiezen als u zeker weet dat u weinig zorgkosten verwacht en indien het nodig is, dit vrijwillig eigen risico in één keer kunt betalen. 

Kies goedkope basisverzekering


 

Goedkope zorgverzekering aanvullend

Heeft u extra zorg nodig en wordt deze niet vergoed vanuit de basisverzekering? Dan is het slim om de goedkoopste basisverzekering uit te breiden met een aanvullend pakket. U kunt ervoor kiezen om uw goedkope basisverzekering uit te breiden met een aanvullende verzekering en/of een aanvullende tandartsverzekering.

Aanvullende verzekeringen met 15% korting

Wij bieden drie verschillende, goedkope aanvullende verzekeringen aan. Met onze aanvullende verzekeringen krijgt u vergoedingen voor bijvoorbeeld de fysiotherapeut, alternatieve zorg, kraamzorg en brillen of lenzen. U bent al aanvullend verzekerd vanaf € 6,98 per maand inclusief 15% korting én een gratis tandongevallenverzekering

> Bereken mijn aanvullende verzekering.

Tandartsverzekeringen met 15% korting

Bij ons heeft u de keuze uit twee verschillende, goedkope tandartsverzekeringen, zodat er altijd een pakket is dat aansluit op uw zorgwensen. Bovendien kiest u bij ons altijd voor een goedkope zorgverzekering voor de tandarts. U bent namelijk al aanvullend verzekerd voor tandzorg vanaf € 14,10 per maand inclusief 15% korting én een gratis tandongevallenverzekering. 

> Bereken mijn tandartsverzekering.


 

Goedkoopste ziektekostenverzekering

De basisverzekering is een verplichte ziektekostenverzekering die iedereen van 18 jaar of ouder in Nederland moet hebben. Heeft u naast basiszorg ook bijvoorbeeld zorg nodig van de fysiotherapeut en heeft u extra tandzorg nodig? Dan kunt u uw basisverzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering én tandartsverzekering. De goedkoopste zorgverzekering ziet er dan als volgt uit:

De goedkoopste zorgverzekering Premie p/mnd
Basisverzekering
UC Bewuste Keuze
€ 94,90*
*bij een eigen risico van € 885,-
Aanvullende verzekering
UC ZorgZeker 1
€ 6,98
Tandartsverzekering
UC TandZeker 250
€ 14,10
Totaal € 115,98

Wij bieden verschillende, goedkope zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat aansluit op uw zorgwensen. Bovendien kunt u bij ons korting op uw zorgverzekering krijgen. Zo houdt u uw nieuwe zorgverzekering in 2022 goedkoop! 

Uw voordelen
 

  • Tot 5% korting op de basisverzekering.
  • 15% korting op aanvullende verzekeringen.
  • Gratis tandongevallenverzekering bij aanvullende verzekeringen
 

voordelen unitedconsumers

Goedkope zorgverzekering kiezen


Onze klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,1!

stersterstersterster kwart

"Wij zijn al 50 jaar verzekerd bij VGZ. En ruim 8 jaar via UnitedConsumers."

Albert

 

sterstersterdriekwart

"Ik ben de afgelopen jaren zeer tevreden geweest dus blijf ik bij UnitedConsumers."

P. van Maurik 

 

10 stersterstersterdriekwart

"Het sparen is heel fijn! Al diverse familieleden op de hoogte gebracht van de service."

M. Ybeles Smit


 

De goedkoopste zorgverzekering berekenen

Wij bieden drie basisverzekeringen, drie aanvullende verzekeringen en twee tandartsverzekeringen aan. Zo is er altijd een pakket dat aansluit op uw zorgwensen. Hoewel de goedkoopste zorgverzekering voordelig lijkt, is dit niet altijd de beste zorgverzekering voor uw situatie. Als uw goedkope zorgverzekering niet de juiste vergoedingen biedt, dan komt u waarschijnlijk voor onverwachte (hoge) kosten te staan. 

UC Zorgadvies

Wij adviseren u om altijd te kijken naar de vergoedingen die u nodig heeft en op basis daarvan de beste en goedkoopste zorgverzekering voor uw situatie te kiezen. Vindt u het lastig om een passende zorgverzekering te kiezen? Geen probleem. Wij helpen u graag met zorgadvies op maat. Beantwoord een aantal korte vragen en ontdek in 3 minuten welke zorgverzekering past bij uw persoonlijke situatie.

> Doe de check


Zorgverzekering goedkoop houden met zorgtoeslag

Heeft u een goedkope zorgverzekering gevonden? Kijk dan ook eens of u in aanmerking komt voor zorgtoeslag. Zorgtoeslag is een maandelijkse compensatie van de overheid voor de kosten van de verplichte zorgverzekering. Zorgtoeslag is met name bedoeld voor mensen met een lager inkomen. Op deze manier blijft zorg voor iedereen toegankelijk en betaalbaar. Om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag gelden wel een aantal voorwaarden.


Veelgestelde vragen over de goedkoopste ziektekostenverzekering

De goedkoopste basisverzekering is de naturapolis UC Bewuste Keuze. Met deze basisverzekering heeft u voldoende keuze in zorgverleners en krijgt u 65% van het gemiddeld gecontracteerd tarief vergoed bij zorgverleners zonder contract.

Met een verplicht eigen risico van € 385,- betaalt u maandelijks € 114,90 voor deze basisverzekering. Wist u dat deze basisverzekering nóg goedkoper kan als u het eigen risico vrijwillig verhoogd? Met een maximaal vrijwillig eigen risico kunt u deze goedkoopste basisverzekering afsluiten voor € 94,90 per maand.

Wij bieden drie verschillende aanvullende verzekeringen aan. Met onze goedkope aanvullende verzekeringen krijgt u vergoedingen voor bijvoorbeeld de fysiotherapeut, alternatieve zorg, kraamzorg en brillen of lenzen. U bent al aanvullend verzekerd vanaf € 6,98 per maand inclusief 15% korting én een gratis tandongevallenverzekering. Bereken mijn aanvullende verzekering.

Bij ons heeft u de keuze uit twee verschillende tandartsverzekeringen, zodat er altijd een pakket is dat aansluit op uw zorgwensen. Bovendien kiest u bij ons altijd voor een goedkope zorgverzekering voor de tandarts. U bent namelijk al aanvullend verzekerd voor tandzorg vanaf € 14,10 per maand inclusief 15% korting én een gratis tandongevallenverzekering. Bereken mijn tandartsverzekering.

De goedkoopste zorgverzekering is vaak een budgetpolis (oftewel een naturapolis) met een verhoogd eigen risico. U kunt uw verplichte eigen risico vrijwillig verhogen met maximaal € 500,-. Voor iedere verhoging van € 100,- krijgt u korting op uw zorgpremie. Dit maakt uw zorgverzekering dus nog goedkoper!

Informeer of u in aanmerking komt voor zorgtoeslag. Met zorgtoeslag worden uw maandelijkse kosten voor uw goedkope zorgverzekering lager. De Belastingdienst bepaalt op basis van uw gezinssamenstelling, de hoogte van uw gezamenlijk inkomen en vermogen of en hoeveel zorgtoeslag u krijgt.

Controleer ook of u niet dubbel verzekerd bent. Heeft u een doorlopende reisverzekering? Bekijk dan eens welke dekking u heeft binnen uw reisverzekering en of uw eventuele aanvullende verzekering hetzelfde dekt. Anders bent u dubbel verzekerd en wordt uw goedkope zorgverzekering ineens onnodig duur!

> Ik heb een andere vraag


Wij staan voor u klaar

boogje

Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig over goedkope zorgverzekeringen? Onze medewerkers helpen u graag!

Unitedconsumers


Terug naar boven