Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

De goedkoopste zorgverzekering kiezen

U kunt natuurlijk leukere dingen bedenken om uw geld aan uit te geven dan aan uw zorgverzekering. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de zorgverzekering zo goedkoop mogelijk te houden!

Naast de premie zijn er een aantal zaken waar u op kunt letten, zoals welke basisverzekering en aanvullende verzekeringen u kiest. Maar ook uw eigen risico heeft invloed op uw zorgpremie.

Wanneer u weet waar u op moet letten, bent u op weg naar een goedkope zorgverzekering. Zet alles op een rijtje en sluit de goedkoopste zorgverzekering af die perfect bij u past!

 

UC door VGZ

Bereken uw goedkope zorgverzekering!


*Nieuwe premies zijn vanaf 12 november 2021 bekend


Ga direct naar


Zo kiest u de
goedkoopste zorgverzekering!

Vink Kies een goedkope basisverzekering

Vink Ga voor een hoger vrijwillig eigen risico, zodat u korting krijgt op uw zorgpremie*

Vink Heeft u geen aanvullende zorg nodig? Kies dan geen aanvullende verzekering of tandartsverzekering

Vink Wilt u nóg meer besparen op uw zorgverzekering? Sluit dan bij ons een zorgverzekering met collectiviteitskorting af

Goedkope zorgverzekering afsluiten

*Ons advies is om altijd goed na te denken of een hoger vrijwillig eigen risico bij u past. Houd bijvoorbeeld altijd een bedrag achter de hand, mocht het eigen risico toch door onvoorziene omstandigheden in rekening worden gebracht.


 

Wat is de goedkoopste zorgverzekering? 

Wat voor u de goedkoopste zorgverzekering is, hangt af van uw persoonlijke situatie. Heeft u op jaarbasis juist veel zorg nodig of bent u zelden in de wachtkamer van de dokter te vinden? En vindt u het belangrijk dat u die ene zorgverlener bij u om de hoek terechtkunt of maakt het u eigenlijk niets uit? Ook het afsluiten van een aanvullende verzekering en de hoogte van uw eigen risico beïnvloeden uw zorgpremie. Wij vertellen u hoe dat zit!

Vrije keuze zorgverleners Vrije keuze zorgverleners

Goed om te weten is dat de basisverzekering bij iedere zorgverzekeraar hetzelfde is. Het is namelijk wettelijk bepaald wat de basisverzekering precies moet vergoeden en hoeveel eigen bijdrage u betaalt. Dit betekent niet dat iedere basisverzekering exact hetzelfde is. Er zit namelijk een duidelijk verschil in de vergoeding bij gecontracteerde en niet-gecontracteerde zorgverleners. Wij zetten het voor u op een rij:

UC Basis Keuze

Naturapolis
USP's


vink 
Goedkoopste basisverzekering met ruime keuze in zorgverleners

vink 
vergoed bij zorgverleners zonder contract

 

€ 114,85 per maand
 

Kies basisverzekering

 

UC Ruime Keuze

Naturapolis
USP's


vink 
Basispakket met een hele ruime keuze in zorgverleners


vink 
vergoed bij zorgverleners zonder contract
 

€ 118,23 per maand
 

Kies basisverzekering

 

UC Eigen Keuze

Restitutiepolis
USP's


vink 
Basispakket met een uitgebreide eigen keuze in zorgverleners


vink 
vergoed bij zorgverleners zonder contract
 

€ 125,59 per maand
 

Kies basisverzekering

Alternatieve zorgAanvullende verzekering

U krijgt de meeste zorg vergoed vanuit de basisverzekering. Heeft u nooit aanvullende zorg nodig? Dan kunt u beter niet kiezen voor een aanvullende verzekering. U betaalt dan namelijk voor zorg die u niet gebruikt. Zonde, toch?

Heeft u wel aanvullende zorg nodig, zoals bijvoorbeeld fysiotherapie, alternatieve zorg of wilt u graag een vergoeding voor brillen en lenzen? Dan kan het voor u goedkoper zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten. Bekijk daarom direct ons aanbod!

UC ZorgZeker 1

Aanvullende zorgverzekering

USP's


 • Fysiotherapie: 6 behandelingen
   
 • Alternatief: € 150, max € 40 per dag
   

tand

€ 6,48 per maand
 

Kies direct

 

UC ZorgZeker 2

Aanvullende zorgverzekering

USP's


 • Fysiotherapie: 12 behandelingen
   
 • Alternatief: € 250, max € 40 per dag
   
 • Brillen en lenzen: 1x per 3 jaar een complete bril of 1x per 3 jaar € 50 voor lenzen

   

tand

€ 21,12 per maand
 

Kies direct

 

UC ZorgZeker 3

Aanvullende zorgverzekering

USP's


 • Fysiotherapie: 24 behandelingen
   
 • Alternatief: € 300, max € 40 per dag
   
 • Brillen en lenzen: 1x per 3 jaar een complete bril of 1x per 3 jaar € 100 voor lenzen

   

tand

€ 34,16 per maand
 

Kies direct

Tandarts Tandartsverzekering

Gaat u alleen naar de tandarts voor controles? Dan hoeft u in principe geen tandartsverzekering af te sluiten. De kosten van een controle liggen namelijk zo rond de € 22,-. Gaat u twee keer per jaar voor controle naar de tandarts, dan bent u dus minder dan € 50,- kwijt. Als u dan toch een tandartsverzekering kiest, dan bent u vaak veel duurder uit.

Heeft u toch zorg nodig, omdat u regelmatig naar de mondhygiëniste moet of gaatjes heeft? Dan kan het toch verstandiger zijn om een tandartsverzekering af te sluiten. Bekijk direct onze tandartsverzekering en reken uit hoeveel u bespaart!

 

UC TandZeker 250

Tandartsverzekering

USP's


 • Periodieke controle: 100% vergoed
   
 • Tandartskosten: max. € 250
   

tand

€ 13,38 per maand

Kies direct

 

UC TandZeker 500

Tandartsverzekering

USP's


 • Periodieke controle: 100% vergoed
   
 • Tandartskosten: max. € 500
   
 • Orthodontie jonger dan 18 jaar: 80% tot max. € 1.000 na 1 jaar wachttijd
   

tand

€ 22,87 per maand

Kies direct

 

Eigen risico Eigen risico

Ook in 2022 is het verplichte eigen risico vastgesteld op € 385. Maar wist u dat u, door uw eigen risico vrijwillig te verhogen, korting kunt krijgen op uw zorgpremie?

U kunt het eigen risico in 5 stapjes van € 100 verhogen. Dit betekent dat de maximale hoogte van uw eigen risico € 885 kan zijn. Met iedere € 100, krijgt u € 3,00 extra korting op uw zorgverzekering. Het is wel verstandig hier alleen voor te kiezen als u zeker weet dat u weinig zorgkosten verwacht en indien het nodig is, dit vrijwillig eigen risico in één keer kunt betalen.

Vrijwillige verhoging Eigen risico totaal Korting
€ 0 € 385 € 0,00
€ 100 € 485  € 3,00 
€ 200 € 585 € 6,00 
€ 300 € 685 € 9,00
€ 400 € 785 € 12,00
€ 500 € 885  € 15,00

 

In 3 stappen en goedkope zorgverzekering

Een goedkope zorgverzekering vinden is makkelijker dan gedacht! Wij leggen u in drie simpele stappen uit hoe u een goedkope zorgverzekering vindt die perfect bij uw persoonlijke situatie past!

Stap 1

Bepaal wat u wilt

Bepaal van tevoren voor uzelf (en uw gezinsleden) wat uw zorgbehoeftes en wensen zijn. Kijk bijvoorbeeld naar de hoogte van het eigen risico, welke type basisverzekering u kiest en of een aanvullende verzekering of tandartsverzekering noodzakelijk is. Zoals eerder uitgelegd, hebben deze zaken invloed op de hoogte van uw premie.   

Stap 2

Vul uw geboortedatum in en stel pakket samen

Bij het afsluiten van een goedkope zorgverzekering, vult u allereerst uw geboortedatum en eventueel die van uw gezinsleden in. U en uw partner kunnen prima op één polis staan, ook als u allebei andere zorgbehoeftes heeft. U kunt voor ieder persoon op de polis boven de 18 jaar het zorgpakket naar wens samenstellen. Zo hoeft u bijvoorbeeld niet allemaal een dure restitutiepolis te pakken, waardoor u dus een stuk voordeliger uit bent!  

Stap 3

Sluit de goedkoopste zorgverzekering online of telefonisch af

Nadat u voor iedere persoon op de polis het juiste zorgpakket heeft samengesteld, ziet u binnen één oogopslag wat u voor uw zorgverzekering betaalt en hoeveel u bij ons kunt besparen. Bent u helemaal tevreden, dan vult u uw gegevens verder in en sluit de goedkope zorgverzekering online af.* Wilt u liever telefonisch contact? Wij wachten op uw belletje! 

Zorgverzekering afsluiten

*Vanaf 12 november 2021 is het mogelijk om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten voor het nieuwe jaar. Wilt u tussentijds overstappen? Dan verwijzen wij u naar deze pagina.  


Onze klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,1!

stersterstersterster kwart

"Wij zijn al 50 jaar verzekerd bij VGZ. En ruim 8 jaar via UnitedConsumers."

Albert

 

sterstersterdriekwart

"Ik ben de afgelopen jaren zeer tevreden geweest dus blijf ik bij UnitedConsumers."

P. van Maurik 

 

10 stersterstersterdriekwart

"Het sparen is heel fijn! Al diverse familieleden op de hoogte gebracht van de service."

M. Ybeles Smit


 

Goedkoopste zorgverzekeraar

Via ons zorgverzekering collectief ontvangt u de hoogste korting op uw nieuwe zorgverzekering. Dit kan betekenen dat wij in uw geval de goedkoopste zorgverzekeraar zijn. Van ons krijgt u de maximale korting van 5% op de VGZ Ruime Keuze en de VGZ Eigen Keuze. Ook geven wij u 15% korting op al onze aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen.

De top 5 goedkoopste restitutie zorgverzekeringen

Wist u dat wij de goedkoopste restitutiepolis aanbieden in 2021? Wij zetten de goedkoopste zorgverzekeraars voor u op een rij!

  Goedkoopste zorgverzekeraar Naam zorgverzekering Zorgpremie
1. UnitedConsumers VGZ Eigen Keuze € 125,59
2. OHRA Zorgverzekering € 126,75
3. Nationale Nederlanden Zorgverzekering Restitutie € 128,10
4. FBTO Zorgverzekering (restitutiepolis) € 128,50
5. Univé Zorg Vrij polis € 133,42

Restitutiepolis afsluiten


Zorgpremie 2022 als eerste in uw mailbox

mail

In 2022 krijgt u 5% korting op onze basisverzekeringen en 15% korting op onze aanvullende verzekeringen. Benieuwd of wij in 2022 de goedkoopste zorgverzekering hebben? Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ben als eerste op de hoogte van onze premies.

Houd mij op de hoogte

Of volg ons op Facebook en Instagram.


Veelgestelde vragen over de ziektekostenverzekering

De goedkoopste zorgverzekering hangt grotendeels af van wat uw wensen zijn. Kijkt u alleen naar de basisverzekering? Dan is een budgetpolis, oftewel een naturapolis de goedkoopste zorgverzekering. Maar als u ieder jaar nooit aan uw eigen risico komt, dan is een zorgverzekering met een verhoogd vrijwillig eigen risico het goedkoopste. Blijf wel altijd goed alert op wat bij u past.

Studenten zijn vaak jong en hebben daarom minder zorg nodig. En omdat zij zich moeten focussen op het studeren, hebben zij vaak niet erg veel inkomen. Zij zijn daarom gebaat bij een goedkope zorgverzekering. De goedkoopste studenten zorgverzekering is een naturapolis, of zelfs een budgetpolis. U kunt de zorgverzekering zelfs nog goedkoper maken door het eigen risico vrijwillig te verhogen!

Mocht u als student wel meer zorg nodig hebben, omdat bij voorbeeld bepaalde aandoeningen of een chronische ziekte heeft, dan is het verstandig om te kijken naar eventueel een aanvullende zorgverzekering. Zet dan ook niet uw vrijwillig eigen risico te hoog. Zodra u gebruikmaakt van zorg uit het basispakket, betaalt u voor de meeste zorgvormen namelijk eerst het eigen risico. Een budgetpolis met een torenhoge eigen risico is dan voor u niet de goedkoopste zorgverzekering.

Een zorgverzekering is vanaf 18 jaar voor iedereen in Nederland verplicht. Als 18-jarige mag u zelf kiezen bij welke zorgverzekeraar u een zorgverzekering afsluit. Uw zorgverzekering kunt u 1 maand voor uw 18e verjaardag, tot 1 maand na uw 18e verjaardag afsluiten. Hoeveel een zorgverzekering voor u kost, is natuurlijk afhankelijk van waar u een zorgverzekering afsluit.

Kijk hierbij goed naar uw persoonlijke wensen, maar ook naar welke zorg u nodig heeft. Gaat u eigenlijk nooit naar een dokter? Dan is een goedkope naturapolis de beste keuze voor u. Heeft u wel meer zorg nodig? Kies dan eventueel een aanvullende verzekering of tandartsverzekeirng. Tandartskosten en fysiotherapie worden vanaf 18 jaar namelijk niet meer vanuit de basisverzekering vergoed.

Sluit u niet op tijd zelf een zorgverzekering af? Dan krijgt u automatisch dezelfde verzekering als uw ouder met de hoogste dekking. En dit kan erg duur uitvallen, want u kunt vervolgens pas weer in het nieuwe jaar een nieuwe zorgverzekering kiezen.

De goedkoopste zorgverzekering is vaak een budgetpolis (oftewel een naturapolis) met een verhoogd eigen risico. U kunt uw verplichte eigen risico vrijwillig verhogen met maximaal € 500,-. Voor iedere verhoging van € 100,- krijgt u korting op uw zorgpremie. Dit maakt uw zorgverzekering dus nog goedkoper!

Informeer of u in aanmerking komt voor zorgtoeslag. Met zorgtoeslag worden uw maandelijkse kosten voor uw goedkope zorgverzekering lager. De Belastingdienst bepaalt op basis van uw gezinssamenstelling, de hoogte van uw gezamenlijk inkomen en vermogen of en hoeveel zorgtoeslag u krijgt.

Controleer ook of u niet dubbel verzekerd bent. Heeft u een doorlopende reisverzekering? Bekijk dan eens welke dekking u heeft binnen uw reisverzekering en of uw eventuele aanvullende verzekering hetzelfde dekt. Anders bent u dubbel verzekerd en wordt uw goedkope zorgverzekering ineens onnodig duur!

> Ik heb een andere vraag


Wij staan voor u klaar

boogje

Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig? Onze medewerkers helpen u graag!

Unitedconsumers


Terug naar boven