Contact
Mijn UnitedConsumers

Zorgverzekering afsluiten 2023

Een zorgverzekering afsluiten is verplicht voor iedereen die in Nederland woont of werkt en die 18 jaar of ouder is. 

Bij ons kunt u binnen 2 minuten uw zorgverzekering berekenen en afsluiten. Appeltje-eitje! Benieuwd hoeveel u kunt besparen?

Direct zorgverzekering afsluiten
vink Bespaar tot wel € 135,00 per jaar!

zorgverzekering afsluiten

Wanneer kan ik een nieuwe zorgverzekering afsluiten?

Ieder jaar kunt u van 12 november tot en met 31 december een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Het is slim om in die periode uw zorgverzekering te vergelijken en eventueel over te stappen van zorgverzekeraar. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven tot en met 31 januari.

Zorgverzekering afsluiten halverwege het jaar

Heeft u geen zorgverzekering? In de volgende gevallen kunt u halverwege het jaar een nieuwe zorgverzekering afsluiten:


nienke expert zorgverzekeringen

wist u dat Wist u dat...

"Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd bij de ouder met de meest uitgebreide zorgverzekering. Voor uw kind betaalt u daarom geen premie of eigen risico."

Nienke Wuits - Expert in zorgverzekeringen


Zorgverzekering afsluiten in bepaalde situaties

In verschillende situaties zijn verschillende zorgverzekeringen passend. Wij hebben hieronder een aantal situaties op een rijtje gezet.

Allereerst gefeliciteerd! Zodra u 18 jaar bent geworden, moet u binnen één maand een zorgverzekering afsluiten. Een eigen zorgverzekering of op de polis bij uw ouders: het kan beide.

Bent u nog geen 18? Dan valt u nog onder de zorgverzekering van uw ouders. Als u wel 18 jaar of ouder bent, moet u ook als student ten minste een basis zorgverzekering afsluiten.

Zodra u uit militaire dienst komt, bent u verplicht om een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten. Tip: regel dit zo snel mogelijk om te voorkomen dat u onverzekerd bent.

Bent u van baan gewisseld en collectief verzekerd? Neem contact op met uw zorgverzekeraar en vraag of u mag overstappen. Na goedkeuring kunt u een nieuwe zorgverzekering afsluiten.

Ook als u een uitkering krijgt, bent u verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Mogelijk komt u wel in aanmerking voor een vergoeding. Het is slim om contact op te nemen met uw uitkeringsinstantie.

Als freelancer of ondernemer moet u ook een zorgverzekering afsluiten. Bovendien betaalt u een inkomensafhankelijke bijdrage. Hiervoor geldt: hoe hoger uw inkomen, hoe hoger uw bijdrage is.

Net terug uit het buitenland? Zodra u in Nederland woont en werkt, moet u een zorgverzekering afsluiten. Let wel op dat u dit binnen 4 maanden doet. Zo voorkomt u een boete.

Verblijft u in de centrale opvang van het COA? Dan valt u onder de Regeling Zorg Asielzoekers. U krijgt huisartsen-, ziekenhuis- en verloskundige zorg en tandartskosten tot € 250,- vergoed.


UnitedConsumers door VGZ zorgverzekering afsluiten

Wij werken samen met VGZ om u de beste ziektekostenverzekering en de laagste premie aan te bieden. Daarom profiteert u bij ons altijd van maximaal 20% korting op aanvullende verzekeringen + een gratis tandongevallenverzekering. Zo bespaart u op uw vaste lasten en houdt u meer over voor een leuker leven!


Uw zorgverzekering afsluiten
via UnitedConsumers

geboortedatum

Stap 1: Vul uw geboortedatum in

zorgpolis en eigen risico

Stap 2: Kies uw zorgpolis en eigen risico

aanvullende verzekering

Stap 3: Kies eventueel een aanvullende verzekering

zorgverzekering afsluiten

Stap 4: Sluit uw voordelige zorgverzekering af

Mijn zorgverzekering afsluiten


Veelgestelde vragen over zorgverzekering afsluiten

U kunt eenvoudig uw zorgverzekering berekenen in onze berekentool. Vul uw geboortedatum in, kies uw pakketten en bereken uw VGZ premie in slechts 2 minuten!

> UnitedConsumers door VGZ premie berekenen

Een zorgverzekering afsluiten kan soms best lastig zijn, want: welke zorgverzekering past bij u en uw situatie? Wij helpen u graag met kiezen van een zorgverzekering! Dankzij ons Zorgadvies op maat weet u binnen 3 minuten welke zorgverzekering het beste bij u past.

Bekijk mijn zorgadvies

De inhoud van een basisverzekering is voor iedereen in Nederland hetzelfde en wordt jaarlijks bepaald door de overheid. Heeft u een basis zorgverzekering afgesloten? Dan bent u verzekerd voor de volgende zorgsoorten:

Bekijk alle vergoedingen

Bij het afsluiten van een zorgverzekering kunt u ervoor kiezen om de basisverzekering uit te breiden met een aanvullende verzekering of tandartsverzekering. Goed om te weten: op onze aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen ontvangt u tot 20% korting + een gratis tandongevallenverzekering.

Aanvullende verzekering

Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd tegen zorgkosten die niet door de basisverzekering vergoed worden. Denk aan een aanvullende verzekering voor bijvoorbeeld fysiotherapie, alternatieve zorg en brillen of lenzen.

Tandartsverzekering

Brengt u regelmatig een bezoek aan de tandarts of mondhygiëniste en heeft u extra tandzorg nodig? Dan is een aanvullende tandartsverzekering een interessante optie. Zo komt u niet voor onverwachts hoge tandartskosten te staan. Wel zo fijn!

Ja, zeker! Als u uzelf duurzaam wilt verzekeren, zit u bij ons goed. Met een duurzame zorgverzekering van UnitedConsumers door VGZ draagt u namelijk uw steentje bij aan de wereld én het klimaat. Want, dankzij u als verzekerde kunnen wij de volgende stappen ondernemen:

  • Betaalbare zorg voor iedereen: samen met VGZ werken wij aan een toekomst met betaalbare en goede zorg voor iedereen. Dat is waar we voor gaan.
  • Steun de mantelzorger: wij staan achter mantelzorgers. Daarom vinden wij het belangrijk dat er vergoedingen beschikbaar zijn ter ondersteuning.
  • Medicijnafval voorkomen: wij steunen ideeën die medicijnverspilling tegengaan. Zo kunnen we zorgkosten laag houden.

Kies een duurzame zorgverzekering

Bekijk alle veelgestelde vragen


Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen u graag!