Contact
Mijn UnitedConsumers

Je zorgverzekering berekenen in 2024

bespaar tot € 140,00 per jaar

Bespaar gem. € 140,00
per jaar 

20% korting

20% korting op
aanvullende verzekeringen

gezondshop

€ 40,00 tegoed voor
onze Gezondshop

eenvoudig declareren

Eenvoudig declareren
via onze app

zorgverzekering afsluiten

Zorgverzekering afsluiten halverwege het jaar

Een zorgverzekering afsluiten is verplicht voor iedereen die in Nederland woont of werkt en die 18 jaar of ouder is. Wil je halverwege het jaar een zorgverzekering afsluiten? Dat kan als:

Direct zorgverzekering afsluiten

Bespaar gem. € 140,00 per jaar

 
 

Zorgverzekering berekenen
in 4 stappen

Wij helpen je graag een handje. Zo kun je de premie van de UnitedConsumers door VGZ zorgverzekeringen berekenen:

Stap 1: Vul je geboortedatum in

Ook kun je ervoor kiezen om je partner en/of kind mee te verzekeren.

Stap 2: Kies een zorgpolis en eigen risico naar keuze

Je kiest zelf de hoogte van je eigen risico en een zorgpolis die past bij jouw zorgwensen en -behoeften.

Stap 3: Kies eventueel een aanvullende verzekering

Wil je verzekerd zijn voor extra (tand)zorg? Dan is het slim om te kiezen voor een aanvullende verzekering.

Stap 4: Bereken je zorgverzekering & sluit voordelig af

Na het berekenen van je premie kun je jouw nieuwe zorgverzekering voor 2024 direct afsluiten. Je kunt tot wel € 140,00 per jaar besparen!

Een voordelige zorgverzekering afsluiten

UnitedConsumers door VGZ collectief
Bewuste Keuze
Budgetpolis
€ 138,95 per maand


 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract 
   
 • 60% vergoeding bij zorgverleners zonder contract vraagteken
   
 • Kies uit 3 aanvullende verzekeringen
   

Kies Bewuste Keuze


Meer over deze zorgverzekering

UnitedConsumers door VGZ collectief
Basis Keuze
Naturapolis
€ 139,95 per maand


 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 70% vergoeding bij zorgverleners zonder contract
   
 • Kies uit 7 aanvullende verzekeringen
   

Kies Basis Keuze


Meer over deze zorgverzekering

UnitedConsumers door VGZ collectief
Eigen Keuze
Combinatiepolis
€ 158,65 per maand


 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 90 tot 100% vergoeding bij zorgverleners zonder contract vraagteken
   
 • Kies uit 7 aanvullende verzekeringen 
   

Kies Eigen Keuze


Meer over deze zorgverzekering

Wanneer kan ik een nieuwe zorgverzekering afsluiten?

Ieder jaar kun je van 12 november tot en met 31 december een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Het is slim om in die periode je zorgverzekering te vergelijken en eventueel over te stappen van zorgverzekeraar. Pakketwijzigingen kun je doorgeven tot en met 31 januari.

Een aanvullende verzekering afsluiten
voor extra zekerheid

aanvullende verzekering

Aanvullende verzekering

Met een aanvullende verzekering ben je verzekerd voor zorgkosten die niet door de basisverzekering vergoed worden. Denk aan een aanvullende zorgverzekering voor bijvoorbeeld fysiotherapie, alternatieve zorg en brillen of lenzen.

> Bekijk aanvullende verzekeringen

tandartsverzekering

Tandartsverzekering

Een tandartsverzekering is een interessante uitbreiding van je zorgverzekering als je verwacht dat je extra tandzorg nodig hebt. Vanuit de tandartsverzekering worden vergoedingen geboden voor bijvoorbeeld periodieke controles en de mondhygiëniste.

> Bekijk tandartsverzekeringen

Nienke Wuits

bespaartip zorgverzekering Wist je dat...

"Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd bij de ouder met de meest uitgebreide zorgverzekering. Voor je kind betaal je daarom geen premie of eigen risico."

Nienke Wuits - Expert in zorgverzekeringen

Zorgverzekering afsluiten in bepaalde situaties

In verschillende situaties zijn verschillende zorgverzekeringen passend. Wij hebben hieronder een aantal situaties op een rijtje gezet.

Ik ben 18 jaar geworden

Allereerst gefeliciteerd! Zodra je 18 jaar bent geworden, moet je binnen één maand een zorgverzekering afsluiten. Een eigen zorgverzekering of op de polis bij je ouders: het kan beide.

Ik ben een student

Ben je nog geen 18? Dan val je nog onder de zorgverzekering van je ouders. Als je wel 18 jaar of ouder bent, moet je ook als student ten minste een basis zorgverzekering afsluiten.

Ik verlaat militaire dienst

Zodra je uit militaire dienst komt, ben je verplicht om een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten. Tip: regel dit zo snel mogelijk om te voorkomen dat je onverzekerd bent.

Ik wissel van baan 

Ben je van baan gewisseld en collectief verzekerd? Vraag aan de zorgverzekeraar of je mag overstappen. Na goedkeuring kun je een nieuwe zorgverzekering afsluiten.

Ik krijg een uitkering

Ook als je een uitkering krijgt, ben je verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Mogelijk kom je wel in aanmerking voor een vergoeding. Het is slim om contact op te nemen met de uitkeringsinstantie.

Ik ben een ondernemer

Als freelancer of ondernemer moet je ook een zorgverzekering afsluiten. Bovendien betaal je een inkomensafhankelijke bijdrage. Hiervoor geldt: hoe hoger je inkomen, hoe hoger je bijdrage is.

Ik kom uit het buitenland

Ben je net terug uit het buitenland? Zodra je in Nederland woont en werkt, moet je een zorgverzekering afsluiten. Let wel op dat je dit binnen 4 maanden doet. Zo voorkom je een boete van het CAK.

Ik ben asielzoeker

Verblijf je in de centrale opvang van het COA? Dan val je onder de Regeling Zorg Asielzoekers. Je krijgt huisartsen-, ziekenhuis- en verloskundige zorg en tandartskosten tot € 250,- vergoed.

UnitedConsumers door VGZ
premie berekenen

Wij werken samen met VGZ om jou de beste zorgverzekering en de laagste premie aan te bieden. Daarom profiteer je bij ons altijd van:

 • Gratis Leuk & Gezond extra's
 • 20% korting op aanvullende pakketten
 • Gratis tandongevallenverzekering bij een aanvullende verzekering
   

Zorgverzekering berekenen 2024300.000 deelnemers gingen je voor!

Veelgestelde vragen over zorgverzekering afsluiten

Je kunt eenvoudig je zorgverzekering berekenen in onze berekentool. Vul je geboortedatum in, kies je pakketten en bereken jouw UnitedConsumers door VGZ premie in slechts 2 minuten!

> UnitedConsumers door VGZ premie berekenen

Een zorgverzekering afsluiten kan soms best lastig zijn, want: welke zorgverzekering past bij jou en jouw situatie? Wij helpen je graag met kiezen van een zorgverzekering! Dankzij ons Zorgadvies op maat weet je binnen 3 minuten welke zorgverzekering het beste bij jou past.

Bekijk mijn zorgadvies

De inhoud van een basisverzekering is voor iedereen in Nederland hetzelfde en wordt jaarlijks bepaald door de overheid. Heb je een basis zorgverzekering afgesloten? Dan ben je verzekerd voor de volgende zorgsoorten:

Bekijk alle vergoedingen

Bij het afsluiten van een zorgverzekering kun je ervoor kiezen om de basisverzekering uit te breiden met een aanvullende verzekering of tandartsverzekering. Goed om te weten: op onze aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen ontvang je 20% korting + een gratis tandongevallenverzekering.

Aanvullende verzekering

Met een aanvullende verzekering ben je verzekerd tegen zorgkosten die niet door de basisverzekering vergoed worden. Denk aan een aanvullende verzekering voor bijvoorbeeld fysiotherapie, alternatieve zorg en brillen of lenzen.

Tandartsverzekering

Breng je regelmatig een bezoek aan de tandarts of mondhygiëniste en heb je extra tandzorg nodig? Dan is een aanvullende tandartsverzekering een interessante optie. Zo kom je niet voor onverwachts hoge tandartskosten te staan. Wel zo fijn!

Ja, zeker! Als je jezelf duurzaam wilt verzekeren, zit je bij ons goed. Met een duurzame zorgverzekering van UnitedConsumers door VGZ draag je namelijk een steentje bij aan de wereld én het klimaat. Want, dankzij jou als verzekerde kunnen wij de volgende stappen ondernemen:

 • Betaalbare zorg voor iedereen: samen met VGZ werken wij aan een toekomst met betaalbare en goede zorg voor iedereen. Dat is waar we voor gaan.
 • Steun de mantelzorger: wij staan achter mantelzorgers. Daarom vinden wij het belangrijk dat er vergoedingen beschikbaar zijn ter ondersteuning.
 • Medicijnafval voorkomen: wij steunen ideeën die medicijnverspilling tegengaan. Zo kunnen we zorgkosten laag houden.

Kies een duurzame zorgverzekering

Ik heb een andere vraag