Contact
Mijn UnitedConsumers

Zorgverzekering vergelijken

Uw zorgverzekering vergelijken is belangrijk. Zo ziet u niet alleen of uw ziektekostenverzekering goedkoper kan. U weet ook meteen of uw zorgverzekering nog steeds goed bij u past.

Met een goedkope zorgverzekering van UnitedConsumers bespaart u direct op uw vaste lasten. Vergelijk uw ziektekostenverzekering vandaag nog en bespaar direct!

Vergelijk mijn zorgverzekering

zorgverzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken van UnitedConsumers
 


UnitedConsumers door VGZ collectief


Goedkoopste zorgverzekering

UC Bewuste Keuze
Naturapolis


 • Voldoende keuze in zorgverleners  vraagteken
   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 65% vergoeding bij zorgverleners zonder contract van gemiddeld gecontracteerd tarief

 

€ 114,90 per maand
 

Kies dit pakket

Meer over deze zorgverzekering

 
Meest gekozen
Meest gekozen

 
UnitedConsumers door VGZ collectief


Uitgebreide zorgverzekering

UC Ruime Keuze
Naturapolis


 • Ruime keuze in zorgverleners
   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 80% vergoeding bij zorgverleners zonder contract van gemiddeld gecontracteerd tarief

 

€ 126,02 per maand
incl. 5% korting

Kies dit pakket

Meer over deze zorgverzekering

 


UnitedConsumers door VGZ collectief


Complete zorgverzekering

UC Eigen Keuze
Restitutiepolis


 • Vrije keuze in zorgverleners

   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners zonder contract van het marktconform tarief

 

€ 135,28 per maand
incl. 5% korting

Kies dit pakket

Meer over deze zorgverzekering


Zorgverzekering 2022 vergelijken: 4 tips

Het is altijd verstandig om uw zorgverzekering te vergelijken. U kunt immers maar één keer per jaar overstappen van zorgverzekering: van 12 november tot en met 31 december. Een nieuwe zorgverzekering kunt u jaarlijks tot 31 januari afsluiten. Daarom is het goed om de juiste keuze te maken. Wij helpen u bij het vergelijken van uw zorgverzekering!

zorgwensen en behoeften

Tip 1: Zet uw zorgbehoeften op een rij

Zet, voordat u begint met uw zorgverzekering vergelijken, uw zorgbehoeften op papier. Zo weet u precies voor welke zaken u verzekerd wilt zijn en voor welke zaken niet. Vervolgens kunt u de juiste zorgverzekering kiezen die aansluit op uw zorgwensen. Wel zo fijn!

basisverzekering vergelijken

Tip 2: Soorten basisverzekering vergelijken

De inhoud van de basisverzekering is voor iedereen gelijk en wordt jaarlijks bepaald door de overheid. Wat u wel zelf kunt bepalen, is hoeveel keuzevrijheid u wilt. Vindt u ruime keuzevrijheid in zorgverleners belangrijk? Dan is een naturapolis een geschikte optie. Heeft u liever volledige keuzevrijheid en wilt u bij elke zorgverlener terecht kunnen voor 100% vergoeding? Dan is een restitutiepolis een interessante keuze voor u.

eigen risico verhogen

Tip 3: Bedenk of u het eigen risico vrijwillig wilt verhogen

Het verplicht eigen risico is voor iedereen gelijk, namelijk € 385,-. Maar, als u jaarlijks weinig tot geen zorg nodig heeft, kan het een goed idee zijn om het eigen risico vrijwillig te verhogen tot maximaal € 885,-. Let op: kies nooit een eigen risico dat hoger is dan u kunt betalen, hoe aantrekkelijk de maandelijkse premie ook is.

aanvullende zorg

Tip 4: Vergelijk ieder jaar opnieuw de zorgpremies

De zorgpremies kunnen per jaar verschillen. Wat het afgelopen jaar de voordeligste optie was, hoeft aankomend jaar niet per se de voordeligste optie te zijn. Daarom is het slim om ieder jaar uw zorgverzekering te vergelijken. Misschien loont overstappen wel en kunt u jaarlijks flink besparen!


Beste zorgverzekering vergelijken
 

 • Tot 5% korting op onze basisverzekeringen.
 • 15% korting op onze aanvullende verzekeringen.
 • Gratis tandongevallenverzekering bij onze aanvullende verzekeringen.
 • Gratis FitterUp app en hulp bij het krijgen en behouden van een gezonde levensstijl.
   

UnitedConsumers door VGZ collectief

Zorgverzekering vergelijkenPolisvergelijker: zorgadvies op maat

Vindt u het lastig om een vergelijking te maken? Geen probleem. Wij helpen u graag met ons UC Zorgadvies op maat. Beantwoord een aantal korte vragen en vergelijk in 3 minuten welke ziektekostenverzekering past bij u.

Zorgpolis vergelijken

zorgadvies


Zorgaanbieders vergelijken

Wij vinden het belangrijk dat zorg altijd binnen handbereik is. Met een zorgverzekering van UnitedConsumers door VGZ weet u daarom zeker dat er altijd een kwalitatieve zorgaanbieder met contract bij u in de buurt zit. Zo blijft goede zorg voor iedereen bereikbaar! Vergelijk alle zorgaanbieders met contract eenvoudig in de UC Zorgzoeker.

Vergelijk zorgaanbieders


Beste ziektekostenverzekering

De beste ziektekostenverzekering is voor iedereen anders. De ene persoon wil misschien meer vergoedingen dan de ander. Daarom kan het slim zijn om van tevoren uw zorgwensen in kaart te brengen voor u de beste zorgverzekering gaat vergelijken. Zo maakt u altijd een juiste keuze!

Ziekteverzekering vergelijken via UnitedConsumers

Wij bieden goedkope zorgverzekeringen aan met collectiviteitskorting. Vergelijk onze zorgverzekeringen met elkaar en kies het pakket dat het beste aansluit op uw zorgwensen. Bereken de premie van uw zorgverzekering en start direct met besparen!

Zorgpremie vergelijken


Veelgestelde vragen over zorgverzekering vergelijken

Een ziektekostenverzekering kiezen kan soms best lastig zijn, want: welke ziektekostenverzekering past bij u en uw situatie? Wij helpen u graag met vergelijken van een ziektekostenverzekering aan de hand van ons UC Zorgadvies op maat. Zo weet u binnen 3 minuten welke ziektekostenverzekering het beste bij u past.

Ziektekosten vergelijken

Het is slim om ieder jaar uw zorgverzekering te vergelijken. Jaarlijks kondigen zorgverzekeraars namelijk de nieuwe zorgpremies aan die voor het komende jaar gelden. Zo kan het plotseling zijn dat uw zorgverzekering het komende jaar een stuk duurder is. Daarnaast wilt u natuurlijk zeker weten dat u nog steeds goed verzekerd bent - en tegen de scherpste prijs. Daarom kan een prijsvergelijking van uw zorgverzekering goed uitpakken!

Ook kan jaarlijks het basispakket voor zorgverzekeringen worden aangepast. Daarom is het slim om de verschillende zorgpolissen te vergelijken en te bekijken welke ziektekostenverzekering past bij u.

Tot slot kunnen uw zorgbehoeften wijzigen. Misschien heeft u het ene jaar meer zorg nodig dan het andere jaar en sluit uw huidige zorgverzekering daardoor niet meer aan. In dat geval kan het slim zijn om zorgverzekeringen te vergelijken en te kiezen voor de zorgverzekering die bij u past.

Direct zorgpremie vergelijken

Met onze handige tool kunt u eenvoudig online zorgverzekeringen vergelijken. Na het invullen van uw persoonlijke gegevens vergelijkt en kiest u eenvoudig de zorgpolis die bij u past!

Online zorgverzekering vergelijken

Ieder jaar maken wij op 12 november onze zorgpremie bekend. Vanaf 12 november 2022 kunt u bij ons uw zorgverzekering voor 2023 vergelijken. Dankzij ons uitgebreide aanbod is er altijd een pakket dat aansluit op uw wensen. Bovendien ontvangt u óók in 2023 een mooie korting op uw aanvullende verzekering.

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van onze zorgpremie in 2023? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwe premies op 12 november 2022 in uw inbox.

Er zijn verschillende zorgverzekeraars in Nederland waar u een zorgverzekering kunt afsluiten. Het is goed om te weten dat de basisverzekering qua inhoud bij iedere zorgverzekeraar gelijk zijn. Dit wordt namelijk jaarlijks bepaald door de overheid op Prinsjesdag. Wel kunnen zorgverzekeraars concurreren met de prijs, oftewel de zorgpremie. Daarom kan het slim zijn om zorgverzekeraars te vergelijken.

Andere factoren die mee kunnen spelen in de keuze voor een bepaalde zorgverzekeraar, zijn: collectieve zorgverzekering, soorten polissen, keuzevrijheid uit zorgaanbieders en klantenwaardering. Wij raden u aan om van tevoren uw zorgwensen en -behoeften op een rijtje te zetten. Zo kunt u makkelijker zorgverzekeraars vergelijken en maakt u de beste keuze!

In principe kunt u het hele jaar door een zorgverzekering vergelijken. Echter, u kunt jaarlijks van 12 november tot en met 31 december uw huidige zorgverzekering opzeggen. U heeft vervolgens tot en met 31 januari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

Gezondheidsverzekering vergelijken


Wij staan voor u klaar

boogje

Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig over uw zorgverzekering vergelijken? Onze medewerkers helpen u graag!

Unitedconsumers

Terug naar boven