Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Ziektekostenverzekering 2021

De ziektekostenverzekering is verplicht in Nederland en is eigenlijk een ander woord voor 'zorgverzekering'. Bij ons krijgt u de hoogste korting op uw nieuwe ziektekostenverzekering.

Wilt u ook besparen op uw vaste lasten? Kies dan voor een ziektekostenverzekering van UnitedConsumers door VGZ. Ruim 500.000 deelnemers gingen u voor!

Ziektekostenverzekering kiezen


 Onze klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3!

stersterstersterster kwart

"Wij zijn al 50 jaar verzekerd bij VGZ. En ruim 8 jaar via UnitedConsumers."

Albert

 

sterstersterdriekwart

"Ik ben de afgelopen jaren zeer tevreden geweest dus blijf ik bij UnitedConsumers."

P. van Maurik 

 

10 stersterstersterdriekwart

"Het sparen is heel fijn! Al diverse familieleden op de hoogte gebracht van de service."

M. Ybeles Smit


Ziektekostenverzekering

De term ziektekostenverzekering is een ander woord voor 'zorgverzekering'. Vroeger, in de tijd van het ziekenfonds, werd de term ziektekostenverzekering gebruikt. Tegenwoordig is dat niet meer zo en is zorgverzekering de meest gangbare term. De basisverzekering (basis ziektekostenverzekering) is verplicht in Nederland en vergoedt alle basiszorg.


 

Ziektekostenverzekering verplicht

Het afsluiten van een basisverzekering (basis ziektekostenverzekering) is verplicht voor iedereen in Nederland van 18 jaar en ouder. Kinderen zijn tot hun 18e jaar automatisch meeverzekerd op de ziektekostenverzekering van hun ouders.

Vanaf hun 18e levensjaar zijn kinderen verplicht een eigen basis ziektekostenverzekering af te sluiten. Uiteraard zijn er een aantal uitzonderingen. In de volgende gevallen is het afsluiten van een basis ziektekostenverzekering niet verplicht:

 • U zit in detentie.
 • U bent een EU-ambtenaar.
 • U bent gemoedsbezwaarde.
 • U bent in actieve militaire dienst.
 • U bent een buitenlandse student (zonder inkomen).

U kunt ervoor kiezen om de basis ziektekostenverzekering uit te breiden met een aanvullende verzekering. Het afsluiten van een aanvullende ziektekostenverzekering is niet verplicht.


 

Vergoeding ziektekostenverzekering

De overheid bepaalt jaarlijks de inhoud van de basis ziektekostenverzekering. Met de basis ziektekostenverzekering bent u verzekerd voor de volgende zorgsoorten:

Bekijk alle vergoedingen


Eigen risico en eigen bijdrage ziektekostenverzekering

Voor de vergoeding van zorg uit de ziektekostenverzekering, kan het eigen risico en/of een eigen bijdrage gelden.

Eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat u eerst betaalt, voordat u bepaalde zorg uit de basisverzekering vergoed krijgt van uw zorgverzekeraar. Voor dit jaar bedraagt het verplicht eigen risico € 385,-. Dit betekent dat u voor bepaalde zorg de eerste € 385,- aan kosten zelf betaalt. U kunt het eigen risico vrijwillig verhogen in ruil voor korting op de premie van uw ziektekostenverzekering.

Eigen bijdrage

De eigen bijdrage ziektekosten wordt uitgedrukt in een vast bedrag of een percentage van de zorgkosten die u maakt. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en geldt voor sommige zorgsoorten. De hoogte van de eigen bijdrage wordt per zorgsoort aangegeven en kan gelden voor zorg uit de basis ziektekostenverzekering of de aanvullende ziektekostenverzekering.


 

Ziektekostenverzekering vergelijken en overstappen

Van 12 november tot en met 31 december kunt u overstappen van ziektekostenverzekering. In deze periode kunt u dus uitgebreid verschillende ziektekostenverzekeringen vergelijken. Uw ziektekostenverzekering vergelijken is altijd verstandig. Zo weet u zeker dat u de juiste premie betaalt voor een ziektekostenverzekering die voorziet in uw zorgbehoeften.

Wilt u uw ziektekostenverzekering na 31 december nog wijzigen? U kunt tot en met 31 januari wijzigingen doorgeven aan uw ziektekostenverzekering.


 

Ziektekostenverzekering 2021 afsluiten

Wij bieden in samenwerking met VGZ drie verschillende basis ziektekostenverzekeringen aan. Zo kiest u zelf hoeveel keuzevrijheid in een basisverzekering belangrijk is voor u. Bovendien krijgt u altijd korting op uw nieuwe basis ziektekostenverzekering 2021. Zo bent u uitstekend verzekerd én heeft u een goedkope ziektekostenverzekering in 2021.

USP's


Goedkoopste basisverzekering

UC Basis Keuze
Naturapolis


 

 • Ruime keuze in zorgverleners
   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 70% vergoeding bij zorgverleners zonder contract van gemiddeld gecontracteerd tarief

 

Bereken mijn premie

Meer over UC Basis Keuze

 

 USP's


Uitgebreide basisverzekering

UC Ruime Keuze
Naturapolis


 

 • Ruime keuze in zorgverleners
   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 80% vergoeding bij zorgverleners zonder contract van gemiddeld gecontracteerd tarief

 

Bereken mijn premie

Meer over UC Ruime Keuze

 

USP's


Complete basisverzekering

UC Eigen Keuze
Restitutiepolis


 

 • Eigen keuze in zorgverleners
   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners zonder contract van het marktconform tarief

 

Bereken mijn premie

Meer over UC Eigen Keuze


Ziektekostenverzekering uitbreiden

Een basis ziektekostenverzekering breidt u voor extra vergoedingen uit met een aanvullende verzekering of tandartsverzekering. Binnen het UnitedConsumers door VGZ collectief heeft u de keuze uit drie aanvullende verzekeringen en twee tandartsverzekeringen. Bovendien krijgt u altijd 15% korting + een gratis tandongevallenverzekering bij een aanvullend pakket.

fysio

Aanvullende verzekering

Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd tegen zorgkosten die niet door de basisverzekering vergoed worden. Denk aan een aanvullende verzekering voor fysiotherapiealternatieve zorg en brillen of lenzen. U heeft al een aanvullende verzekering vanaf € 6,48 per maand.

> Bekijk aanvullende verzekeringen

 

tandarts

Tandartsverzekering

Een aanvullende tandartsverzekering is een interessante optie als u regelmatig een bezoek aan de tandarts of mondhygiënist brengt. Zo komt u niet voor onverwachts hoge tandartskosten te staan. Wel zo fijn! U heeft al een tandartsverzekering vanaf € 13,38 per maand.

> Bekijk tandartsverzekeringen


Ziektekostenverzekering 2021: welke past bij mij?

De beste ziektekostenverzekering is er een die voorziet in uw zorgbehoeften. Daarnaast is het natuurlijk wel zo fijn als de premie van uw nieuwe ziektekostenverzekering zo laag mogelijk blijft. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste ziektekostenverzekering in onderstaande video. 


Veelgestelde vragen over de ziektekostenverzekering

Een ziektekostenverzekering is de oude benaming voor zorgverzekering. Een basis ziektekostenverzekering is verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder en vergoedt zorg uit het basispakket. De inhoud van de basis ziektekostenverzekering is voor iedereen in Nederland hetzelfde en wordt jaarlijks bepaald door de overheid. Een basis ziektekostenverzekering breidt u voor extra vergoedingen uit met een aanvullende verzekering.

Kinderen tot 18 jaar zijn automatisch en kosteloos meeverzekerd op de ziektekostenverzekering van een ouder of voogd. Zij kunnen daarbij ook gebruikmaken van de vergoeding die eventueel via een aanvullende verzekering geregeld wordt. Na hun 18e verjaardag hebben ook zij een eigen ziektekostenverzekering nodig.

Het afsluiten van een ziektekostenverzekering, de basis zorgverzekering, is verplicht voor iedereen in Nederland. Er gelden een aantal uitzonderingen. Bent u bijvoorbeeld in militaire dienst, tijdelijk als student of stagiaire in Nederland of wilt u vanwege gemoedsbezwaren geen ziektekostenverzekering afsluiten? Dan valt u buiten deze regeling.

In Nederland kennen we verschillende soorten ziektekostenverzekeringen. De basisverzekering is in Nederland verplicht, hierbij kunt u kiezen uit een budgetverzekering, naturaverzekering of restitutieverzekering bij verschillende ziektekostenverzekeraars. Daarnaast kunt u deze basis ziekteverzekering ook aanvullen met een aanvullende verzekering of een tandartsverzekering. Deze aanvullende ziektekostenverzekeringen zijn niet verplicht.

Voor de ziektekostenverzekering wordt jaarlijks een eigen risico vastgesteld door de overheid. In 2021 blijft het eigen risico gelijk om € 385,- Dit bedrag dient u zelf te betalen vóórdat uw ziektekostenverzekering overgaat op vergoeding.

Wist u dat u, door uw eigen risico vrijwillig te verhogen, korting krijgt op uw zorgpremie? U kunt het eigen risico vrijwillig verhogen met maximaal € 500,-.

U bent via UnitedConsumers bij VGZ verzekerd. Om het u makkelijk te maken, hebben wij alle vergelijkbare basisverzekeringen van VGZ voor u op een rij gezet.

Goed om te weten: in het overzicht van de vergelijkbare polissen staat onze korting niet vermeld.

> Nagenoeg gelijke polissen

> Ik heb een andere vraag


Wij staan voor u klaar

boogje

Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig? Onze medewerkers helpen u graag!

Unitedconsumers


Terug naar boven