Contact
Mijn UnitedConsumers

Ziektekostenverzekering vergelijken 2023

Ziektekostenverzekering is een ander woord voor 'zorgverzekering'. Vroeger, in de tijd van het ziekenfonds, werd de term ziektekostenverzekering of ziekte verzekering gebruikt. Tegenwoordig is zorgverzekering de meest gangbare term.

Met een ziekte verzekering van ons bent u voordelig verzekerd voor ziektekosten. Benieuwd hoeveel u kunt besparen?

Bereken mijn voordeel

ziektenkostenverzekering afsluiten


Ziektekostenverzekering van UnitedConsumers

Wij bieden in samenwerking met VGZ drie goedkope basis ziektekostenverzekeringen aan. U kiest zelf hoeveel keuzevrijheid u wilt en u profiteert van een voordelige premie van uw nieuwe ziektekostenverzekering 2023. Zo bent u uitstekend verzekerd én heeft u een goedkope ziektekostenverzekering in 2023.

Ziektekostenverzekering afsluiten halverwege het jaar

Een ziektekostenverzekering afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw zorgverzekering wijzigen na 31 januari? Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan in de volgende gevallen:

Ziektekostenverzekering afsluiten


Wat is een ziektekostenverzekering?

Een ziektekostenverzekering is de oude benaming voor zorgverzekering. Een basis ziekte verzekering is verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder en vergoedt zorg uit het basispakket. De inhoud van de basis ziektekostenverzekering is voor iedereen in Nederland hetzelfde en wordt jaarlijks bepaald door de overheid. Een basis ziektekostenverzekering breidt u voor extra vergoedingen uit met een aanvullende verzekering.

Kosten ziektekostenverzekering

De kosten van een ziektekostenverzekering hangen af van het type pakket dat u kiest. Bij ons kiest u al een basis ziektekosten verzekering vanaf € 127,45 per maand. Zo bent u voordelig en uitstekend verzekerd tegen basiszorg!

Ziektekostenverzekering afsluiten


Is een ziektekostenverzekering verplicht?

De basis ziektekostenverzekering is verplicht voor iedereen die 18 jaar of ouder is en in Nederland woont of werkt. Hiermee bent u verzekerd voor alle zorg uit het basispakket. Er zijn wel een aantal uitzonderingen. Bent u bijvoorbeeld in militaire dienst, tijdelijk als student of stagiaire in Nederland of wilt u vanwege gemoedsbezwaren geen ziektekostenverzekering afsluiten? Dan valt u buiten deze regeling.


Vergoeding ziektekostenverzekering

De overheid bepaalt jaarlijks de inhoud van de basis ziektekostenverzekering. Met de basis ziektekostenverzekering bent u verzekerd voor de volgende zorgsoorten:

Bekijk alle vergoedingen


Nieuwe ziektekostenverzekering
van UnitedConsumers
 

  • Onze klanten beoordelen ons met een 9,1.
  • Tot 20% korting op onze aanvullende ziektekostenverzekeringen.
  • Gratis tandongevallenverzekering bij onze aanvullende verzekeringen.

ziektekostenverzekeraar UnitedConsumers door VGZ

Ziektekostenverzekering afsluiten


 


Ziektekostenverzekering uitbreiden

Een basis ziektekostenverzekering kunt u uitbreiden voor extra vergoedingen met een aanvullende verzekering of tandartsverzekering. Op onze aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen ontvangt u tot 20% korting en een gratis tandongevallenverzekering.

Aanvullende verzekering

Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd tegen zorgkosten die niet door de basisverzekering vergoed worden. Denk aan een aanvullende verzekering voor bijvoorbeeld fysiotherapie, alternatieve zorg en brillen of lenzen.

Tandartsverzekering

Brengt u regelmatig een bezoek aan de tandarts of mondhygiëniste en heeft u extra tandzorg nodig? Dan is een aanvullende tandartsverzekering een interessante optie. Zo komt u niet voor onverwachts hoge tandartskosten te staan. Wel zo fijn! 


Advies over uw ziektekostenverzekering

Weet u niet zeker welke ziektekostenverzekering u kunt kiezen? Geen probleem. Wij helpen u graag met zorgadvies op maat. Beantwoord een aantal korte vragen en ontdek in 3 minuten welke verzekering voor ziektekosten past bij uw persoonlijke situatie.

> Doe de check

zorgadvies


Ziektekostenverzekeraar UnitedConsumers door VGZ

Wij werken samen met ziektekostenverzekeraar VGZ om u de beste ziekte verzekering en de laagste premie aan te bieden. Bovendien profiteert u bij ons altijd van maximaal 20% korting op aanvullende verzekeringen + een gratis tandongevallenverzekering. Zo bespaart u op uw vaste lasten en houdt u meer over voor een leuker leven! 

Bereken ziektekosten


Veelgestelde vragen over de ziektekostenverzekering

Het afsluiten van een ziektekostenverzekering, de basis zorgverzekering, is verplicht voor iedereen in Nederland. Er gelden een aantal uitzonderingen. In de volgende gevallen is het afsluiten van een basis ziektekostenverzekering niet verplicht:

  • U zit in detentie.
  • U bent een EU-ambtenaar.
  • U bent gemoedsbezwaarde.
  • U bent in actieve militaire dienst.
  • U bent een buitenlandse student (zonder inkomen).

In Nederland kennen we verschillende soorten ziektekostenverzekeringen. De basisverzekering is in Nederland verplicht, hierbij kunt u bij ons kiezen uit een naturaverzekering of combinatiepolis. Daarnaast kunt u deze basis ziekteverzekering ook aanvullen met een aanvullende verzekering of een tandartsverzekering. Deze aanvullende ziektekostenverzekeringen zijn niet verplicht.

Een nieuwe ziektekostenverzekering kiezen die past bij uw persoonlijke situatie is belangrijk. Wilt u overstappen van ziektekostenverzekering? Dan kunt u gratis gebruikmaken van onze overstapservice. Wij zeggen uw huidige ziektekostenverzekering kosteloos voor u op! Bereken de premie van uw zorgverzekering en start direct met besparen!

> Overstappen ziektekostenverzekering

Wilt u weten welke ziektekostenverzekering bij u past? Dan is het belangrijk om te weten voor welke ziektekosten u precies verzekerd wilt zijn. Wij helpen u graag met zorgadvies op maat. Beantwoord een aantal korte vragen en ontdek in 3 minuten welke verzekering voor ziektekosten past bij uw persoonlijke situatie.

> Doe de check

Kinderen tot 18 jaar zijn automatisch en kosteloos meeverzekerd op de ziektekostenverzekering van een ouder of voogd. Zij kunnen daarbij ook gebruikmaken van de vergoeding die eventueel via een aanvullende verzekering geregeld wordt. Na hun 18e verjaardag hebben ook zij een eigen ziektekostenverzekering nodig.

Voor de ziektekostenverzekering wordt jaarlijks een ziektekosten eigen risico vastgesteld door de overheid. Voor dit jaar bedraagt het verplicht eigen risico € 385,-. Dit betekent dat u voor bepaalde zorg de eerste € 385,- aan kosten zelf betaalt. U kunt het eigen risico vrijwillig verhogen in ruil voor korting op de premie van uw ziektekostenverzekering.

Wist u dat u, door uw eigen risico vrijwillig te verhogen, korting krijgt op uw zorgpremie? U kunt het eigen risico vrijwillig verhogen met maximaal € 500,-.

Eigen bijdrage

Naast een ziektekosten eigen risico, kunt u ook te maken krijgen met een eigen bijdrage. De eigen bijdrage ziektekosten wordt uitgedrukt in een vast bedrag of een percentage van de zorgkosten die u maakt. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en geldt voor sommige zorgsoorten. De hoogte van de eigen bijdrage wordt per zorgsoort aangegeven en kan gelden voor zorg uit de basis ziektekostenverzekering of de aanvullende ziektekostenverzekering.

Van 12 november tot en met 31 december kunt u overstappen van ziektekostenverzekering. In deze periode kunt u dus uitgebreid verzekeringen voor ziektekosten vergelijken. Uw ziektekostenverzekering vergelijken is altijd verstandig. Zo weet u zeker dat u de juiste premie betaalt voor een ziektekostenverzekering die voorziet in uw zorgbehoeften.

U kunt uw ziektekostenverzekering tot en met 31 januari wijzigen.

U bent via UnitedConsumers bij VGZ verzekerd. Om het u makkelijk te maken, hebben wij alle vergelijkbare basisverzekeringen van VGZ voor u op een rij gezet.

Goed om te weten: in het overzicht van de vergelijkbare polissen staat onze korting niet vermeld.

> Nagenoeg gelijke polissen

Ik heb een andere vraag


Gecontroleerd door onze specialist Nienke Wuits

De informatie over ziektekostenverzekeringen is gecontroleerd door Nienke Wuits, specialist op het gebied van zorgverzekeringen. Nienke is sinds 2011 werkzaam bij UnitedConsumers.

| Laatst gecontroleerd op: 3-2-2023 |

nienke expert 3


Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen u graag!