Contact
Mijn UnitedConsumers

Ziektekostenverzekering 2022

Ziektekostenverzekering is een ander woord voor 'zorgverzekering'. Vroeger, in de tijd van het ziekenfonds, werd de term ziektekostenverzekering gebruikt. Tegenwoordig is zorgverzekering de meest gangbare term. Met een ziektekostenverzekering of zorgverzekering bent u verzekerd voor ziektekosten. Bij ons krijgt u tot 5% korting op uw nieuwe ziektekostenverzekering. Benieuwd hoeveel u kunt besparen?

Bereken mijn premie

ziektenkostenverzekering afsluiten


Ziektekostenverzekering van UnitedConsumers

Wij bieden in samenwerking met VGZ drie goedkope basis ziektekostenverzekeringen aan. U kiest zelf hoeveel keuzevrijheid u wilt en u krijgt tot 5% korting op uw nieuwe ziektekostenverzekering 2022. Zo bent u uitstekend verzekerd én heeft u een goedkope ziektekostenverzekering in 2022.

UnitedConsumers door VGZ collectief


Goedkoopste zorgverzekering

UC Bewuste Keuze
Naturapolis


 

 • Voldoende keuze in zorgverleners  vraagteken
   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 65% vergoeding bij zorgverleners zonder contract van gemiddeld gecontracteerd tarief

 

€ 114,90 per maand
 

Kies dit pakket

Meer over deze ziektekostenverzekering

 

 UnitedConsumers door VGZ collectief


Uitgebreide zorgverzekering

UC Ruime Keuze
Naturapolis


 

 • Ruime keuze in zorgverleners
   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 80% vergoeding bij zorgverleners zonder contract van gemiddeld gecontracteerd tarief

 

€ 126,02 per maand
incl. 5% korting

Kies dit pakket

Meer over deze ziektekostenverzekering

 

UnitedConsumers door VGZ collectief


Complete zorgverzekering

UC Eigen Keuze
Restitutiepolis


 

 • Vrije keuze in zorgverleners

   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners zonder contract van het marktconform tarief

 

€ 135,28 per maand
incl. 5% korting

Kies dit pakket

Meer over deze ziektekostenverzekering


Ziektekostenverzekering afsluiten halverwege het jaar

Een ziektekostenverzekering afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw ziektekostenverzekering wijzigen na 31 januari? Halverwege het jaar overstappen van ziektekostenverzekering kan in de volgende gevallen:

Ziektekostenverzekering afsluiten


Advies over uw ziektekostenverzekering

Vindt u het lastig om een passende ziektekostenverzekering te kiezen? Geen probleem. Wij helpen u graag met zorgadvies op maat. Beantwoord een aantal korte vragen en ontdek in 3 minuten welke verzekering voor ziektekosten past bij uw persoonlijke situatie.

> Doe de check

zorgadvies


 

Is een ziektekostenverzekering verplicht?

De basis ziektekostenverzekering is verplicht voor iedereen die 18 jaar of ouder is en in Nederland woont of werkt. Hiermee bent u verzekerd voor alle zorg uit het basispakket. Er zijn wel een aantal uitzonderingen. In de volgende gevallen is het afsluiten van een basis ziektekostenverzekering niet verplicht:

 • U zit in detentie.
 • U bent een EU-ambtenaar.
 • U bent gemoedsbezwaarde.
 • U bent in actieve militaire dienst.
 • U bent een buitenlandse student (zonder inkomen).

U kunt ervoor kiezen om de basis ziektekostenverzekering uit te breiden met een aanvullende verzekering. Het afsluiten van een aanvullende ziektekostenverzekering is niet verplicht.

Ziektekostenverzekering afsluiten


 

Vergoeding ziektekostenverzekering

De overheid bepaalt jaarlijks de inhoud van de basis ziektekostenverzekering. Met de basis ziektekostenverzekering bent u verzekerd voor de volgende zorgsoorten:

Bekijk alle vergoedingen


Eigen risico en eigen bijdrage ziektekostenverzekering

Voor de vergoeding van zorg uit de ziektekostenverzekering, kan het eigen risico en/of een eigen bijdrage gelden.

Eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat u eerst betaalt, voordat u bepaalde zorg uit de basisverzekering vergoed krijgt van uw zorgverzekeraar. Voor dit jaar bedraagt het verplicht eigen risico € 385,-. Dit betekent dat u voor bepaalde zorg de eerste € 385,- aan kosten zelf betaalt. U kunt het eigen risico vrijwillig verhogen in ruil voor korting op de premie van uw ziektekostenverzekering.

Eigen bijdrage

De eigen bijdrage ziektekosten wordt uitgedrukt in een vast bedrag of een percentage van de zorgkosten die u maakt. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en geldt voor sommige zorgsoorten. De hoogte van de eigen bijdrage wordt per zorgsoort aangegeven en kan gelden voor zorg uit de basis ziektekostenverzekering of de aanvullende ziektekostenverzekering.


Ziektekostenverzekering uitbreiden

Een basis ziektekostenverzekering breidt u voor extra vergoedingen uit met een aanvullende verzekering of tandartsverzekering. Binnen het UnitedConsumers door VGZ collectief heeft u de keuze uit drie aanvullende verzekeringen en twee tandartsverzekeringen. Bovendien krijgt u altijd 15% korting + een gratis tandongevallenverzekering bij een aanvullend pakket.

aanvullende verzekering

Aanvullende verzekering

Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd voor zorgkosten die niet door de basisverzekering vergoed worden. Denk aan een aanvullende verzekering voor bijvoorbeeld fysiotherapie, alternatieve zorg en brillen of lenzen.

> Bekijk aanvullende verzekeringen

 

tandartsverzekering

Tandartsverzekering

Een tandartsverzekering is een interessante uitbreiding van uw zorgverzekering als u verwacht dat u extra tandzorg nodig heeft. Vanuit de tandartsverzekering worden vergoedingen geboden voor bijvoorbeeld periodieke controles en de mondhygiëniste.

> Bekijk tandartsverzekeringen


Zelfs de beste zorgverzekering
kan goedkoper

Met een goedkope zorgverzekering van UnitedConsumers bespaart u maandelijks op uw vaste lasten. Dat wilt u toch ook? Vul uw geboortedatum in en ontdek direct de nieuwe premie van uw ziektekostenverzekering in 2022!

Ziektekostenverzekering afsluiten


Uw geboortedatum:
   


Ziektekostenverzekering wijzigen

Van 12 november tot en met 31 december kunt u overstappen van ziektekostenverzekering. In deze periode kunt u dus uitgebreid verzekeringen voor ziektekosten vergelijken. Uw ziektekostenverzekering vergelijken is altijd verstandig. Zo weet u zeker dat u de juiste premie betaalt voor een ziektekostenverzekering die voorziet in uw zorgbehoeften.

Wilt u uw ziektekostenverzekering na 31 december nog wijzigen? U kunt tot en met 31 januari wijzigingen doorgeven aan uw ziektekostenverzekering.


Veelgestelde vragen over de ziektekostenverzekering

Een ziektekostenverzekering is de oude benaming voor zorgverzekering. Een basis ziektekostenverzekering is verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder en vergoedt zorg uit het basispakket. De inhoud van de basis ziektekostenverzekering is voor iedereen in Nederland hetzelfde en wordt jaarlijks bepaald door de overheid. Een basis ziektekostenverzekering breidt u voor extra vergoedingen uit met een aanvullende verzekering.

Kinderen tot 18 jaar zijn automatisch en kosteloos meeverzekerd op de ziektekostenverzekering van een ouder of voogd. Zij kunnen daarbij ook gebruikmaken van de vergoeding die eventueel via een aanvullende verzekering geregeld wordt. Na hun 18e verjaardag hebben ook zij een eigen ziektekostenverzekering nodig.

Het afsluiten van een ziektekostenverzekering, de basis zorgverzekering, is verplicht voor iedereen in Nederland. Er gelden een aantal uitzonderingen. Bent u bijvoorbeeld in militaire dienst, tijdelijk als student of stagiaire in Nederland of wilt u vanwege gemoedsbezwaren geen ziektekostenverzekering afsluiten? Dan valt u buiten deze regeling.

In Nederland kennen we verschillende soorten ziektekostenverzekeringen. De basisverzekering is in Nederland verplicht, hierbij kunt u kiezen uit een naturaverzekering of restitutieverzekering bij verschillende ziektekostenverzekeraars. Daarnaast kunt u deze basis ziekteverzekering ook aanvullen met een aanvullende verzekering of een tandartsverzekering. Deze aanvullende ziektekostenverzekeringen zijn niet verplicht.

Voor de ziektekostenverzekering wordt jaarlijks een eigen risico vastgesteld door de overheid. In 2022 blijft het eigen risico gelijk om € 385,- Dit bedrag dient u zelf te betalen vóórdat uw ziektekostenverzekering overgaat op vergoeding.

Wist u dat u, door uw eigen risico vrijwillig te verhogen, korting krijgt op uw zorgpremie? U kunt het eigen risico vrijwillig verhogen met maximaal € 500,-.

U bent via UnitedConsumers bij VGZ verzekerd. Om het u makkelijk te maken, hebben wij alle vergelijkbare basisverzekeringen van VGZ voor u op een rij gezet.

Goed om te weten: in het overzicht van de vergelijkbare polissen staat onze korting niet vermeld.

> Nagenoeg gelijke polissen

Wilt u weten welke ziektekostenverzekering bij u past? Dan is het belangrijk om te weten voor welke ziektekosten u precies verzekerd wilt zijn. Wij helpen u graag met zorgadvies op maat. Beantwoord een aantal korte vragen en ontdek in 3 minuten welke verzekering voor ziektekosten past bij uw persoonlijke situatie.

> Doe de check

> Ik heb een andere vraag


Wij staan voor u klaar

boogje

Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig? Onze medewerkers helpen u graag!

Unitedconsumers


Terug naar boven