Ziektekostenverzekering 2021

Ziektekostenverzekering is een ander woord voor ‘zorgverzekering’. Een ziektekostenverzekering is verplicht in Nederland, en u wilt natuurlijk daarom niet te veel betalen. Bij UnitedConsumers krijgt u 5% korting op de basisverzekering! Wij bieden de volgende ziektekostenverzekeringen:


USP's

UC Basis Keuze

Naturapolis

UC door VGZ


vink Ruime keuze in zorgverleners
vink 70% vergoed bij zorgverleners zonder contract
 

€ 114,85 per maand

 

UC Ruime Keuze

Naturapolis

UC door VGZ


vink Ruime keuze in zorgverleners
vink 80% vergoed bij zorgverleners zonder contract
 

€ 118,23 per maand

 

UC Eigen Keuze

Restitutiepolis

UC door VGZ


vink Eigen keuze in zorgverleners
vink 100% vergoed bij zorgverleners zonder contract
 

€ 125,59 per maand


Wat vergoedt de ziektekostenverzekering?

Onder een ziektekostenverzekering wordt ook wel de basisverzekering verstaan. Vanuit de basisverzekering worden onder andere de volgende zorgkosten vergoed:Ziektekostenverzekering en eigen risico

Voor de ziektekostenverzekering wordt jaarlijks een eigen risico vastgesteld door de overheid. In 2021 blijft het eigen risico gelijk om € 385,- Dit bedrag dient u zelf te betalen vóórdat uw ziektekostenverzekering overgaat op vergoeding.

Wist u dat u, door uw eigen risico vrijwillig te verhogen, korting krijgt op uw zorgpremie? U kunt het eigen risico vrijwillig verhogen met maximaal € 500,-.

afbeelding

Meer over het eigen risico


Ziektekostenverzekering: altijd een zorgverlener in de buurt

Het is belangrijk dat zorg binnen handbereik is, en met onze ziektekostenverzekering weet u zeker dat er altijd een gecontracteerde zorgverlener bij u in de buurt is. 

Bent u benieuwd naar de gecontracteerde zorgverleners bij u in de buurt? U vindt deze gemakkelijk in de UC ZorgZoeker. 

afbeelding

Vind een zorgverlener


UC Zorg App

Al uw zorgkosten binnen handbereik: dat kan met de UC Zorg App. Dankzij de UC Zorg App kunt u eenvoudig declareren, uw eigen risico inzien en heeft u uw zorgpas (EHIC) altijd bij de hand.

Bovendien logt u gemakkelijk in met uw pincode of vingerafdruk. Wel zo veilig!

UC Zorg App-sfeer

Naar de UC Zorg App


Goedkoopste basis ziektekostenverzekering

Maandelijks bespaart u op uw vaste lasten met een ziektekostenverzekering van UnitedConsumers. Al uw korting wordt automatisch bijgeschreven in uw persoonlijke bespaartegoed.

Vervolgens kunt u zelf bepalen wanneer u de korting wilt laten uitbetalen én wat u ermee doet! 

tand

Zo werkt de korting

 

koffer

Aanvullende verzekering

Met een aanvullende ziektekostenverzekering bent u verzekerd tegen zorgkosten die niet door de basisverzekering vergoed worden. Denk aan een aanvullende verzekering voor bijvoorbeeld fysiotherapie, alternatieve zorg en brillen of lenzen.

Vanaf € 6,48 per maand

 

tand

Tandartsverzekering

Brengt u regelmatig een bezoek aan de tandarts of mondhygiëniste en heeft u extra tandzorg nodig? Dan is een aanvullende tandartsverzekering een interessante optie. Zo komt u niet voor onverwachts hoge tandartskosten te staan. Wel zo fijn!

Vanaf € 13,38 per maand

 

Ziektekostenverzekering vergelijken en afsluiten

Door de ziektekostenverzekering te vergelijken, weet u zeker dat u goed zit én niet te veel betaalt. Wist u dat u bij UnitedConsumers profiteert van de maximale korting van 5% op de basisverzekering van UC? Zo houdt u meer over voor een leuker leven! 

 

UC door VGZ

Ziektekostenverzekering afsluiten


 

Veelgestelde vragen over de basisverzekering

De ziektekostenverzekering is verplicht in Nederland. Ziektekostenverzekering is eigenlijk de oude benaming voor zorgverzekering. Heeft u een basis ziektekostenverzekering? Dan heeft u minstens recht op alle dekkingen uit het basispakket. Dit pakket wordt jaarlijks door de overheid samengesteld en kan dus ook jaarlijks veranderen. De inhoud van de basisverzekering is voor iedereen in Nederland hetzelfde. Een basisverzekering breidt u voor extra vergoedingen uit met een aanvullende verzekering.

Kinderen tot 18 jaar zijn automatisch en kosteloos meeverzekerd op de ziektekostenverzekering van een ouder of voogd. Zij kunnen daarbij ook gebruikmaken van de vergoeding die eventueel via een aanvullende verzekering geregeld wordt. Na hun 18e verjaardag hebben ook zij een eigen ziektekostenverzekering nodig.

Het afsluiten van een ziektekostenverzekering, de basis zorgverzekering, is verplicht voor iedereen in Nederland. Er gelden een aantal uitzonderingen. Bent u bijvoorbeeld in militaire dienst, tijdelijk als student of stagiaire in Nederland of wilt u vanwege gemoedsbezwaren geen ziektekostenverzekering afsluiten? Dan valt u buiten deze regeling.

In Nederland kennen we verschillende soorten ziektekostenverzekeringen. De basisverzekering is in Nederland verplicht, hierbij kunt u kiezen uit een budgetverzekering, naturaverzekering of restitutieverzekering bij verschillende ziektekostenverzekeraars. Daarnaast kunt u deze basis ziekteverzekering ook aanvullen met een aanvullende verzekering of een tandartsverzekering. Deze aanvullende ziektekostenverzekeringen zijn niet verplicht.

Het loont om ieder jaar uw ziektekostenverzekering te vergelijken. Zo kunt u namelijk jaarlijks geld besparen op uw vaste lasten. Weet u waar u op moet letten bij het vergelijken van uw ziektekostenverzekering? Wij helpen u graag op weg.

Ziektekostenverzekering vergelijken

Wilt u overstappen van ziektekostenverzekering? Dan kan dit in de periode van november t/m 31 januari. Voor 31 januari moet u uiterlijk een nieuwe zorgverzekering hebben gekozen, anders bent u niet verzekerd en dat mag in Nederland niet zomaar. In deze periode kunt u dus uitgebreid verschillende ziektekostenverzekeringen vergelijken. Vergelijken is altijd verstandig, zo weet u zeker dat u de juiste prijs betaalt.

Ik heb een andere vraag


Kunnen wij u helpen?

Vindt u ziektekostenverzekering vergelijken lastig en kunt u wel advies gebruiken? Dan staan onze zorgadviseurs klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze die past bij uw situatie.

service

Neem contact met ons op