Contact
Mijn UnitedConsumers

Zorgverzekering en zorgpremie berekenen

Uw zorgpremie berekenen is verstandig als u een nieuwe zorgverzekering af wilt sluiten. 

Bij ons kunt u binnen 2 minuten uw nieuwe zorgverzekering berekenen. Benieuwd hoeveel u volgend jaar gaat besparen op uw zorgverzekering?

Zorgverzekering berekenen

zorgpremie berekenen


uc door vgz premie berekenen

UnitedConsumers door VGZ premie berekenen


 


Zorgverzekering afsluiten halverwege het jaar

Een zorgverzekering afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw zorgverzekering wijzigen na 31 januari? Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan in de volgende gevallen:

Zorgverzekering afsluiten


Zorgverzekering berekenen

Uw zorgverzekering bestaat altijd uit een basisverzekering. Deze verzekering is verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder in Nederland. Naast een basisverzekering, kunt u uw zorgverzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering of tandartsverzekering.

Een aanvullende verzekering of tandartsverzekering is niet verplicht. Het kan echter wel interessant zijn om uw basisverzekering uit te breiden voor extra zekerheid. Bijvoorbeeld wanneer u extra zorg nodig heeft die niet vergoed wordt uit de basisverzekering, zoals reguliere mondzorg of fysiotherapie.

Eigen risico zorgverzekering

Bij het berekenen van uw zorgverzekering is het slim om rekening te houden met uw eigen risico. Voor sommige zorg uit het basispakket betaalt u namelijk een eigen risico en/of eigen bijdrage. Het eigen risico is verplicht voor iedereen en bedraagt € 385,-. U kunt ervoor kiezen om het verplicht eigen risico vrijwillig te verhogen om een voordeel op uw zorgpremie te ontvangen.

Let er op dat u het eigen risico alleen vrijwillig verhoogt indien u geen zorgkosten verwacht, of indien u genoeg eigen vermogen heeft om het eigen risico te kunnen betalen. Zo komt u niet voor onverwachts hoge kosten te staan.


 

Basis zorgverzekering berekenen

Bij ons kunt u kiezen uit drie verschillende basisverzekeringen: twee naturapolissen en één restitutiepolis. Het grote verschil zit in de keuzevrijheid in zorgverleners en de vergoeding bij zorgverleners zonder contract. Dit zijn de premies van onze basisverzekeringen:

 • UC Bewuste Keuze: € 114,90 per maand
  Naturapolis - voldoende keuze in zorgverleners
   
 • UC Ruime Keuze: € 126,02 per maand
  Naturapolis - ruime keuze in zorgverleners
   
 • UC Eigen Keuze: € 135,28 per maand
  Restitutiepolis - eigen keuze in zorgverleners

 

Aanvullende zorgverzekering berekenen

Wij bieden drie verschillende aanvullende zorgverzekeringen aan. Met onze aanvullende zorgverzekeringen bent u verzekerd voor bijvoorbeeld fysiotherapie, alternatieve zorg en/of brillen en lenzen. Zo is er altijd een pakket dat aansluit op uw (extra) zorgwensen. Dit zijn de premies van onze aanvullende verzekeringen:

 • UC ZorgZeker 1: € 6,98 per maand
  Vergoeding voor o.a. fysiotherapie en alternatieve zorg
   
 • UC ZorgZeker 2: € 22,60 per maand
  Vergoeding voor o.a. fysiotherapie, alternatieve zorg en brillen of lenzen
   
 • UC ZorgZeker 3: € 37,01 per maand
  Vergoeding voor o.a. fysiotherapie, alternatieve zorg en brillen of lenzen

 

Tandarts zorgpremie berekenen

Brengt u regelmatig een bezoek aan de tandarts? Dan is het wel zo fijn om voor deze kosten verzekerd te zijn. Wij bieden twee tandartsverzekeringen aan, zodat u altijd een pakket kiest dat aansluit op uw zorgwensen. Dit zijn de premies van onze tandartsverzekeringen.

 • UC TandZeker 250: € 14,10 per maand
  Budget van € 250,- voor tandzorg
   
 • UC TandZeker 500: € 23,92 per maand
  Budget van € 500,- voor tandzorg

 

UnitedConsumers door VGZ premie berekenen

Bij ons kiest u altijd voor een uitstekende en voordelige zorgverzekering. Wij bieden verschillende zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat aansluit op uw zorgwensen.

Bovendien ontvangt u tot 5% korting op onze basisverzekeringen en krijgt u 15% korting + een gratis tandongevallenverzekering bij onze aanvullende verzekeringen. Doe er iets leuks mee! Bereken uw zorgverzekering en start direct met besparen.

UnitedConsumers door VGZ premie berekenen


 


UC Zorgadvies

Vindt u het lastig om een passende zorgverzekering te berekenen en te kiezen? Geen probleem. Wij helpen u graag met zorgadvies op maat. Beantwoord een aantal korte vragen en ontdek in 3 minuten welke zorgverzekering past bij uw persoonlijke situatie.

> Doe de check

zorgadvies

Terug naar boven