Contact
Mijn UnitedConsumers

Zorgverzekering berekenen 2023

Uw zorgpremie berekenen is verstandig als u een nieuwe zorgverzekering af wilt sluiten. Zo weet u immers of de zorgverzekering bij u past.

Bij ons kunt u binnen 2 minuten uw nieuwe zorgverzekering berekenen. Appeltje-eitje! Benieuwd hoeveel u kunt besparen op uw zorgverzekering?

Zorgverzekering berekenen

zorgpremie berekenen


Zorgverzekering berekenen halverwege het jaar

Een zorgverzekering berekenen kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw zorgverzekering wijzigen na 31 januari? Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan in de volgende gevallen:

Zorgverzekering afsluiten


Zorgverzekering berekenen 2023
via UnitedConsumers

test

Tot 20% korting op
aanvullende verzekeringen

gratis tand

Gratis tandongevallen-verzekering

test

Klanten beoordelen
ons met een 9,1 

spaarvarken rechts

Gratis
FitterUp app

Zorgpremie berekenen


Zorgverzekering berekenen in 4 stappen

De premie berekenen van uw zorgverzekering is een makkie. In 4 eenvoudige stappen kunt u zelf uw zorgverzekering berekenen én afsluiten. Wij helpen u een handje!

Stap 1: Kies de juiste zorgverzekering

Een zorgverzekering berekenen begint bij de keuze van uw pakket. Een zorgverzekering bestaat namelijk altijd uit een basisverzekering en soms uit aanvullende verzekeringen. Welke zorgverzekering u kiest, hangt onder andere af van uw zorgbehoeften. Bepaal daarom van tevoren welke zorgverzekering bij u past. Tip: bekijk welke zorgverzekering bij u past in ons UC Zorgadvies op maat.

Stap 2: Selecteer uw eigen risico

Bij het berekenen van uw zorgverzekering is het slim om rekening te houden met uw eigen risico. Het eigen risico bedraagt € 385,- (in 2023). Als u uw UnitedConsumers door VGZ premie gaat berekenen, kunt u ervoor kiezen om het verplicht eigen risico vrijwillig te verhogen om een voordeel op uw zorgpremie te ontvangen. Let op: kies nooit een eigen risico hoger dan u kunt betalen, hoe aantrekkelijk de maandelijkse premie ook is.

Stap 3: Breid uw zorgverzekering uit

Daarnaast kunt u uw basis zorgverzekering uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Wilt u het aankomende jaar gebruikmaken van extra (tand)zorg? Dan is het slim om uw basisverzekering uit te breiden. U voegt een aanvullende verzekering of tandartsverzekering naar keuze eenvoudig toe. Hierna wordt direct de totale premie van uw zorgverzekering berekend. 

Stap 4: Uw nieuwe zorgverzekering afsluiten

Als u uw nieuwe UnitedConsumers door VGZ premie heeft berekend, kunt u met twee klikken op de knop uw nieuwe zorgverzekering afsluiten. Profiteer van een voordelige zorgpremie en bespaar direct u maandelijks op uw vaste lasten. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!


Zorgpremie berekenen
 

 • Onze klanten beoordelen ons met een 9,1.
 • Tot 20% korting op onze aanvullende verzekeringen.
 • Gratis tandongevallenverzekering bij onze aanvullende verzekeringen.

UnitedConsumers door VGZ premie berekenen

UnitedConsumers door VGZ premie berekenen


 


UC Zorgadvies

Vindt u het lastig om een passende zorgverzekering te berekenen en te kiezen? Geen probleem. Wij helpen u graag met een zorgadvies op maat. Beantwoord een aantal korte vragen en ontdek in 3 minuten welke zorgverzekering past bij uw persoonlijke situatie.

> Doe de check

zorgadvies


UnitedConsumers door VGZ premie berekenen

Een zorgverzekering berekenen die past bij uw persoonlijke situatie is belangrijk. Wij werken samen met VGZ om u de beste zorgverzekering en de laagste premie aan te bieden. Zo bespaart u op uw vaste lasten en houdt u meer over voor een leuker leven. U kunt eenvoudig uw VGZ premie berekenen!

Bereken mijn zorgpremie


Veelgestelde vragen over zorgverzekering berekenen

U kunt uw zorgverzekering eenvoudig berekenen in onze bereken tool. Vul uw geboortedatum in, kies uw pakketten en bereken uw VGZ premie in slechts 2 minuten!

> UnitedConsumers door VGZ premie berekenen

Een zorgverzekering berekenen en kiezen kan soms best lastig zijn, want: welke zorgverzekering past bij u en uw situatie? Wij helpen u graag met berekenen van een zorgverzekering aan de hand van ons UC Zorgadvies op maat. Zo weet u binnen 3 minuten welke zorgverzekering het beste bij u past.

Zorgpremie berekenen

Om uw basis zorgverzekering te berekenen, kiest u welke basisverzekering bij u past. Bij ons kunt u kiezen uit drie verschillende basisverzekeringen: twee naturapolissen en één combinatiepolis. Het grote verschil zit in de keuzevrijheid in zorgverleners en de vergoeding bij zorgverleners zonder contract. Dit zijn de premies van onze basisverzekeringen:

 • UC Bewuste Keuze: € 127,45 per maand
  Naturapolis - voldoende keuze in zorgverleners
   
 • UC Basis Keuze: € 132,95 per maand
  Naturapolis - ruime keuze in zorgverleners
   
 • UC Ruime Keuze: € 141,95 per maand
  Naturapolis - ruime keuze in zorgverleners
   
 • UC Eigen Keuze: € 153,65 per maand
  Combinatiepolis - uitgebreide keuze in zorgverleners

Basis zorgverzekering berekenen

Ja, dat kan zeker. Tijdens het berekenen van uw zorgverzekering kunt u ervoor kiezen om uw basisverzekering uit te breiden met een van onze aanvullende zorgverzekeringen of tandartsverzekeringen. Wij vertellen u graag meer.

Aanvullende zorgverzekering berekenen

Met onze aanvullende zorgverzekeringen bent u verzekerd voor bijvoorbeeld fysiotherapie, alternatieve zorg en/of brillen en lenzen. Zo is er altijd een pakket dat aansluit op uw (extra) zorgwensen. Dit zijn de premies van onze aanvullende verzekeringen:

 • ZorgStart: € 1,50 per maand
  Vergoeding voor spoedeisende zorg en repatriëring in het buitenland
   
 • ZorgBasis: € 4,00 per maand
  Vergoeding voor o.a. fysiotherapie en preventie
   
 • ZorgCombi: € 16,50 per maand
  Vergoeding voor o.a. fysiotherapie, preventie en tandzorg
   
 • ZorgZeker 1: € 6,98 per maand
  Vergoeding voor o.a. fysiotherapie en alternatieve zorg
   
 • ZorgZeker 2: € 24,50 per maand
  Vergoeding voor o.a. fysiotherapie, alternatieve zorg en brillen of lenzen
   
 • ZorgZeker 3: € 39,85 per maand
  Vergoeding voor o.a. fysiotherapie, alternatieve zorg en brillen of lenzen

Tandarts zorgpremie berekenen

Brengt u regelmatig een bezoek aan de tandarts? Dan is het wel zo fijn om voor deze kosten verzekerd te zijn. Wij bieden twee tandartsverzekeringen aan, zodat u altijd een pakket kiest dat aansluit op uw zorgwensen. Dit zijn de premies van onze tandartsverzekeringen.

 • TandZeker 250: € 14,10 per maand
  Budget van € 250,- voor tandzorg
   
 • TandZeker 500: € 24,50 per maand
  Budget van € 500,- voor tandzorg

Zorgpremie berekenen

In principe kunt u het hele jaar door een zorgverzekering berekenen. Echter, een zorgverzekering afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw zorgverzekering wijzigen na 31 januari? Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan in de volgende gevallen:

Zorgverzekering afsluiten

Ik heb een andere vraag


Gecontroleerd door onze specialist Nienke Wuits

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Nienke Wuits, specialist op het gebied van zorgverzekeringen. Nienke is sinds 2011 werkzaam bij UnitedConsumers.

| Laatst gecontroleerd op: 3-2-2023 |

nienke expert 3


Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen u graag!