Vergelijk hier uw autoverzekering

Tips: schade verhalen bij de tegenpartij

Heeft u schade geleden en is de tegenpartij verantwoordelijk voor deze schade? Dan kunt u de schade bij de tegenpartij verhalen. Afhankelijk van uw autoverzekering verhaalt de verzekeraar de schade of moet u dit zelf doen.

  • WA: u moet zelf de schade verhalen bij de tegenpartij.
  • WA + beperkt casco: u moet zelf de schade verhalen bij de tegenpartij.
  • WA + casco (all risk): meestal neemt uw verzekeraar de schade in behandeling.

Op zoek naar een goedkope autoverzekering? Doe de Premie-Check van UnitedConsumers en vind de verzekering met het voordeligste tarief.

Zelf schade verhalen bij de tegenpartij

Wanneer de tegenpartij verantwoordelijk is voor de schade, kunt u hem of haar aansprakelijk stellen en de schade verhalen. Heeft u een WA of een WA+Beperkt casco dekking, dan zijn hiervoor verschillende mogelijkheden.

U heeft een rechtsbijstandsverzekering afgesloten bij uw autoverzekering

Als u een rechtsbijstandsverzekering bij uw autoverzekering heeft afgesloten kunnen wij de schade voor u in behandeling nemen. Het is belangrijk dat u ons het volledig ingevulde schadeformulier toestuurt. Foto’s van de schade, getuigenverklaringen, een politierapport en een omschrijving van het ongeval kunnen hierbij helpen.

Zodra wij deze documenten van u hebben ontvangen, melden we de schade bij uw rechtsbijstandsverzekering. Deze gaat na of de schade aan de hand van uw documenten in behandeling genomen kan worden. Indien nodig schakelen zij een expert in om de schade vast te stellen.

Voor advies over een rechtsbijstandsverzekering kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Onze medewerkers staan voor u klaar.

U heeft elders een rechtsbijstandsverzekering

Dan kunt u de schade daar melden. Uw rechtsbijstandsverzekering informeert u over de behandeling van de schade.

U heeft geen rechtsbijstandsverzekering

Wanneer u geen rechtsbijstand heeft voor verkeerszaken is het uiteraard mogelijk om de schade alsnog in te dienen bij de tegenpartij. Dit doet u rechtstreeks bij de verzekering van de tegenpartij. Stuur samen met het schadeformulier een aansprakelijkheidsformulier naar de verzekeraar van de tegenpartij. Zij nemen de schade in behandeling en nemen contact met u op.

Schade verhalen met behulp van 112schade.nl

In sommige gevallen kunt u gebruik maken van 112schade.nl. Dit is een gratis service die UnitedConsumers aanbiedt. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 112schade.nl is geen vervanging van de rechtsbijstandsverzekering en kan niet in alle gevallen ingeschakeld worden.

Privacywet

In verband met de wet op de privacy mag de rechtsbijstandsverzekering ons niet informeren over de voortgang van de procedure. Wanneer u vragen heeft tijdens de behandeling van de schade kunt u rechtstreeks contact met de rechtsbijstandsverzekering. U kunt natuurlijk altijd contact met ons opnemen voor advies.

Heeft u bij UnitedConsumers een rechtsbijstandsverzekering, dan kunt u een machtigingsformulier invullen zodat wij tijdens het onderzoek op de hoogte gehouden worden over de gang van zaken.

Autoverzekering afsluiten

Wilt u een goedkope autoverzekering afsluiten? Doe dan nu de Premie-Check en start met autoverzekeringen vergelijken. De goedkoopste autoverzekeringen met extra groepskorting dankzij het consumentencollectief.