Bereken uw energie aanbod

Postcode
Huisnr.

Besparen met dakisolatie

Dakisolatie helpt u met energie besparen. Want dankzij dakisolatie verliest uw woning minder warmte en dat betekent lagere stookkosten! Maar hoeveel energie bespaart u met dakisolatie? 

Isolatie banner

 

Wat is dakisolatie?

Dakisolatie is het plaatsen van dik isolerend materiaal aan de binnenkant of buitenkant van uw dak. Dankzij dit materiaal houdt u uw woning in de winter lekker warm en in de zomer houdt u uw woning heerlijk koel. Met dakisolatie bespaart u op uw energierekening, want doordat er minder warmte ontsnapt, hoeft u minder te stoken!

Bij dakisolatie komen er verschillende termen aan bod. Het dak aan de binnenkant isoleren heet ook wel 'koud dakisolatie'. Het dak aan de buitenkant isoleren heet ook wel 'warm dakisolatie' . 

Uw dak isoleren is geen grote verbouwing. Maar als u het dak aan de binnenkant laat isoleren, is het wel zo fijn dat u uw zolder opruimt. Zo kunnen de medewerkers van het isolatiebedrijf makkelijker bij uw dak. Bij dakisolatie aan de buitenkant hoeft u geen extra voorbereidingen te treffen.


 

Dak isoleren: wat levert het op?

U denkt nu waarschijnlijk: 'Fijn dat het geen overlast en rommel geeft, maar wat kost dakisolatie en wat levert het op? Hoeveel dakisolatie oplevert, hangt af van het soort dak én hoe u uw dak laat isoleren. In onderstaand overzicht is uitgegaan van een schuin dak. Ook wordt ervan uitgegaan dat er geen isolatie aanwezig was. 

Type woning Dakisolatie kosten Besparing per jaar
Tussenwoning €4.100,- € 650,-
Hoekwoning/2-1 kap € 4.700,- € 750,-
Vrijstaande woning € 8.400,- € 1.300,-
Bron: Verbeterjehuis.nl
 

Is mijn woning geschikt voor dakisolatie?

Uw dak isoleren brengt u een stapje dichter bij een gasloze woning, maar is uw dak geschikt voor isolatie? Dat kunt u het beste laten controleren door een deskundig bedrijf. Zij controleren uw dak op een aantal punten, namelijk:

  • Of uw dakpannen nog goed zijn.
  • Of er folie zit tussen het dak en de dakpannen.
  • Of uw dakrand hoog genoeg is, en of deze opgehoogd moet worden om lekkages te voorkomen.

 

Plat dak isoleren

U kunt een plat dak isoleren aan de binnenkant of buitenkant. Bij een plat dak wordt er vaak gekozen voor de 'warm dak isolatie' methode. Hiermee wordt isolatiemateriaal aan de buitenkant aangebracht, dus boven de dragende constructie van het platte dak. Deze methode wordt vaak gebruikt voor het isoleren van een schuur of garage. 

Een plat dak aan de binnenkant isoleren is iets lastiger, maar niet onmogelijk! Er wordt in de meeste gevallen isolatiemateriaal aangebracht onder de dakbedekking en het dakbeschot. Het nadeel is dat er meer kans is op vochtproblemen, waardoor folie aanbrengen onmisbaar is. Bovendien wordt er vaak gewerkt met 'open materiaal' zoals glaswol, wat een lagere isolatiewaarde heeft.


 

Schuin dak isoleren

Ook het schuin dak kunt u aan de binnenkant of buitenkant isoleren. Maar als uw dak niet gerenoveerd hoeft te worden, is het plaatsen van isolatie aan de binnenzijde de beste en meest voordelige keuze. Er wordt een raamwerk geplaatst waartussen isolatiemateriaal geplaatst kan worden. Vervolgens kan het netjes en decoratief worden afgewerkt.  

Maar als u gaat voor de allerbeste isolatie, dan kiest u voor dakisolatie aan de buitenkant. Dit is wel een ingrijpende verbouwing, wat vaak het beste kan worden gecombineerd met het geheel vernieuwen van uw dak. 


 

Goedkope energie van UnitedConsumers

Wilt u naast uw dak isoleren ook maandelijks besparen op uw energierekening? Kies dan voor energie van UnitedConsumers. Onze energieprijzen liggen altijd 10% lager dan de Gemiddelde Landelijke Energieprijs en bovendien ontvangt u altijd een mooie welkomstbonus. Zo houdt u meer over voor een leuker leven! Wilt u weten hoeveel u kunt besparen? Start dan direct met energie vergelijken!

 

Energie vergelijken


Postcode
Huisnr.
 

Aanbevolen voor u


Appen achter het stuur

Energie besparen? De 10 beste energie bespaartips!

> Lees meer

 

Alcohol verkeer

Energie besparen met vriezen en koelen

> Lees meer

 

Verkeersboetes 2020

Energie besparen met wassen en drogen

> Lees meer

 

Blog homepage

Terug naar boven