Huis isoleren: de 6 beste huis isoleren tips!

Zelf uw huis isoleren met kleine aanpassingen en tegen een lage investering? Dat kan! Met onze huis isoleren tips hoeft u niet meer die extra paar sokken aan te trekken én houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven!

Huis isoleren tips

Zelf uw huis isoleren

Een goed geïsoleerd huis heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Door uw huis te isoleren heeft u minder last van kou en tocht, en bespaart u op uw energierekening. Minder energieverbruik betekent tevens minder CO2-uitstoot, dus bent u ook nog eens milieubewust bezig! 

De kosten van het laten isoleren van uw huis kunnen erg oplopen. Een voordeel is wel dat u vaak voor het isoleren van uw woning een subsidie aan kunt vragen. Maar vindt u het kostenplaatje te hoog? Dan is het fijn om te weten hoe u zelf uw huis kunt isoleren.

Huis zelf isoleren: de 6 beste tips

Zelf uw huis isoleren is niet alleen erg gemakkelijk, maar ook goedkoop. Wij zetten de beste huis isoleren tips op een rijtje:

Tip 1: Isoleer de leidingen

De warmwaterleidingen kunt u het beste isoleren met wat schuimrubberen hoesjes. Zo koelt het warme water dat er doorheen stroomt minder snel af. 

Tip 2: Laat frisse lucht binnen

Dit klinkt misschien als een misplaatste tip. Toch is het goed om regelmatig het huis te ventileren. Frisse, droge buitenluchtlucht is namelijk niet alleen goed voor de gezondheid, maar het warmt ook nog eens sneller op. Gooi daarom af en toe eens de ramen open.

Tip 3: Gordijnen als hulpmiddel

Gordijnen verduisteren niet alleen, ze zijn ook bruikbaar als extra isolatie voor het huis. Het is verstandig 's avonds de gordijnen te sluiten, zodat de koude lucht van buiten niet naar binnen komt. Overdag is het goed om de gordijnen open te gooien, want gordijnen houden ook de warme lucht van verwarmingen tegen. 

Tip 4: Het plaatsen van tochtstrips

Voelt u soms wat tocht, terwijl u niets heeft openstaan? Dat is vervelend, maar wel op te lossen. U kunt de randen van kozijnen van ramen en deuren tochtdicht maken met tochtstrips. Ze zijn makkelijk te plaatsen, en kosten u bijna niets! 

Tip 5: En vergeet de brievenbus niet!

Het is vaak vanzelfsprekend dat de muren, ramen en deuren geïsoleerd worden. Maar wist u dat via de brievenbus ook veel kou naar binnenkomt? Plaats daarom tochtstrips om zo de brievenbus te isoleren.

Tip 6: Radiatorfolie achter de verwarmingen

De verwarming straalt niet alleen warmte uit naar binnen, maar ook naar de muren en zo verliest u veel warmte. Plaats daarom radiatorfolie achter de verwarmingen. Hiermee zorgt u dat de radiatoren enkel warmte naar binnen stralen, en er dus geen warmte verloren gaat in de muren. 

Toch uw huis laten isoleren? Vraag dan subsidie aan

Wanneer u toch besluit uw huis te laten isoleren, zoals de (spouw)muren, de vloer en het dak, dan is het goed om te weten dat u voor veel isolatiemaatregelen een subsidie aan kunt vragen: de zogeheten Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). De overheid ondersteunt namelijk energiebesparende maatregelen. Dankzij deze subsidieregeling bespaart u zo'n 20% van de kosten! 

Subsidie isoleren woning


Aanbevolen voor u


 

Blog homepage