Contact
Mijn UnitedConsumers

Van het gas af: hoe kan ik met mijn woning van het gas af?

In 2050 moeten alle woningen in Nederland van het gas af zijn. Door deze beslissing ontstaan er natuurlijk ook veel vragen. Wanneer gaat uw woning van het gas af, hoe gaat u van het gas af en wat als u eerder met uw woning van het gas af wilt?

van het gas af


 

Van het gas af

Dat we in Nederland van het gas af gaan, is noodzakelijk. Wanneer u aardgas verbruikt in uw woning, dan wordt er CO2 uitgestoten. Dit is slecht voor het milieu en het gebruik van aardgas zorgt voor klimaatverandering. Aardgas is daarnaast een fossiele brandstof en raakt dus een keer op. Daarom is van het gas af gaan niet alleen beter voor het milieu, maar uiteindelijk is van het gas af gaan ook noodzakelijk. 


 

Wanneer van het gas af?

Het doel is dat alle Nederlandse woningen in 2050 van het gas af zijn. De woningen moeten dan CO2-neutraal zijn. Wanneer uw woning van het gas af gaat, is afhankelijk van uw gemeente. De gemeente maakt namelijk een plan waarin staat welke wijken als eerste van het gas af gaan en hoe dit geregeld wordt. Bent u benieuwd naar de plannen in uw gemeente om van het gas af te gaan? Bekijk dan de website van uw woonplaats en zoek naar 'transitievisie warmte'.


 

Hoe van het gas af?

Wilt u met uw woning van het gas af? Dat kan! Misschien dat volledig van het gas af voor nu nog iets te veel is, maar u kunt het natuurlijk ook in kleine stapjes van het gas af. Wij lichten enkele mogelijkheden toe: 

Zorg voor een goede isolatie

Een goede isolatie is de eerste stap wanneer u van het gas af wilt. Door goed te isoleren, heeft u minder energie nodig om uw woning te verwarmen. Minder energieverbruik betekent minder gasverbruik én een lagere energierekening. Win-win dus!

Kies voor een duurzame ketel

Is uw cv ketel aan vervanging toe? Dan is dit een goed moment om eens te kijken naar een duurzame installatie om uw woning te verwarmen. Denk bijvoorbeeld aan een HR-ketel, een warmtepomp of een zonneboiler. 

Elektrisch koken

Kookt u momenteel op gas en is uw fornuis aan vervanging toe? Bekijk dan eens de mogelijkheden om elektrisch te koken. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een keramische kookplaat of inductie kookplaat. Doordat u kookt op stroom, verbruikt u zo geen gas meer tijdens het koken. Ideaal!


 

Van het gas af en over op stroom

Gaat u met uw woning van het gas af? Dan krijgt u nog enkel stroom geleverd van uw energieleverancier. Wilt u profiteren van 100% Nederlandse groene stroom en een voordelig stroomtarief? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Bereken mijn tarieven


Ook interessant voor u
 

verbruik elektrische boiler

Is een elektrische boiler goedkoper dan gas? 

> Lees meer

 

Zonneboiler of warmtepomp

Wat is het stroomverbruik van inductie?

>Lees meer

 

Gaslek

Gaslek in huis: dit moet u doen

>Lees meer

 

Blog homepage