Contact
Mijn UnitedConsumers

Vaste lasten overzicht: gemiddelde vaste lasten per maand

Maandelijks zijn er veel vaste lasten die u moet betalen. Sterker nog: bijna de meeste mensen staan bijna de helft van hun maandelijkse inkomen af aan vaste lasten. Met een vaste lasten overzicht krijgt u een goed beeld van de gemiddelde uitgaven per maand. Welke vaste kosten zijn er en hoe kunt u uw gemiddelde uitgaven per maand verlagen?

vaste lasten overzicht

 

Vaste lasten overzicht

Een vaste lasten overzicht is handig, want zo krijgt u een goed beeld van uw maandelijkse uitgaven. Vraagt u zich weleens af waar uw inkomen naartoe gaat elke maand? Dan is het handig om uw vaste lasten eens op een rij te zetten. 


 

Vaste kosten voorbeelden

Vaste lasten zijn kosten die periodiek terugkeren. Denk aan maandelijks, elk kwartaal of jaarlijks. Vaste lasten betaalt u omdat u een overeenkomst aangegaan bent met een bepaalde partij. Eigenlijk zijn vaste lasten niet weg te denken uit ons leven. Voorbeelden van vaste kosten:

Naast bovenstaande kosten, zijn er maandelijks natuurlijk meer uitgaven waar u aan moet denken. Afhankelijk van uw persoonlijk situatie zijn er nog kosten als: benzine, onderhoud aan uw woning, onderhoud aan uw auto, boodschappen, kleding, kinderopvang en ga zo maar door.  


 

Gemiddelde uitgaven per maand verlagen

Een makkelijke manier om uw gemiddelde uitgaven per maand te verlagen, is letten op uw energieverbruik. Want door te besparen op uw energieverbruik, houdt u uw energierekening laag. Zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven. Een aantal bespaartips:

Tip 1: Energie besparen met ledverlichting

Een gemakkelijke, maar zeer efficiënte tip; overstappen op ledverlichting. Niet alleen verbruiken ledlampen minder energie, ze zijn ook nog eens beter voor het milieu.

Tip 2: Energiezuinige apparaten

Bij de aankoop van een nieuw apparaat is het verstandig om op het energielabel te letten. Denk hierbij aan een energiezuinige wasmachine of droger, televisie of bijvoorbeeld een zuinige koelkast of vriezer. Deze apparaten verbruiken veel stroom en dus is het verstandig om een zo zuinig mogelijk apparaat te kiezen. Dat scheelt weer in de stroomkosten.

Tip 3: Waterverbruik verminderen

Wellicht heeft u er nog niet meteen aan gedacht, maar door uw waterverbruik te verminderen, kunt u flink op energie besparen. Wanneer u een heerlijk warme douche neemt of uw kleding wast, wordt water verwarmd. Probeer daarom uw douchebeurt te verkorten of investeer in een waterbesparende douchekop. Ook met uw dagelijkse was kunt u energie besparen. Was bijvoorbeeld op een lagere temperatuur of draai uw was - indien mogelijk - op een eco-programma

Tip 4: Energie besparen door sluipverbruik te voorkomen

Als iets zonde is, dan is het sluipverbruik! Stekkers die onnodig in het stopcontact zitten of apparaten die op stand-by staan, verbruiken namelijk stroom - ook als ze niet gebruikt worden. Volgens Milieu Centraal zou een huishouden gemiddeld zelfs 450 kWh per jaar verbruiken met apparaten die op stand-by staan. Voorkom sluipverbruik van deze stroomvreters en zet apparaten volledig uit of haal stekkers uit het stopcontact om op energie te besparen.

Tip 5: Kies voor een goedkope energieleverancier

Misschien een voor de hand liggende tip, maar een goedkope energieleverancier kan u helpen om op uw energiekosten te besparen. Wanneer u een nieuw energiecontract af wilt sluiten, dan is het handig om te weten waar u precies op moet letten. Het moment van overstappen, de tarieven voor energie en de eventuele korting spelen allemaal een rol in de uiteindelijke prijs die u gaat betalen. 


 

Gemiddelde vaste lasten verlagen met UnitedConsumers

Wilt u 100% Nederlandse groene stroom én besparen op uw vaste lasten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Bij ons kiest u namelijk altijd voor voordelige energietarieven. Wilt u weten waar onze groene stroom precies vandaan komt? U vindt het gemakkelijk terug op ons stroometiket.

Bereken mijn tarieven


Ook interessant voor u
 

Zonneboiler of warmtepomp

Eenvoudig uw energieverbruik berekenen met deze tool

> Lees meer

 

gas water licht kosten

Wat zijn de gemiddelde kosten voor gas, water en licht?

> Lees meer

 

huis elektrisch verwarmen

Tips bij het afsluiten van een nieuw energiecontract

> Lees meer

 

Blog homepage