Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkope zorgverzekering 2024

Mijn geboortedatum:

Gezondheidsapps: gratis 10 gezonder leven apps

Gezondheidsapps helpen u bij het verkrijgen van een gezonde leefstijl. Een gezonder leven app vindt u in alle soorten en maten, en wij hebben de 10 beste gezondheidsapps speciaal voor u geselecteerd!

gezondheid apps

Gezondheidsapps

Waar bent u naar op zoek als het gaat om een gezonder leven app? Wilt u meer bewegen, een betere nachtrust krijgen, gezonder eten, uw mentale gezondheid verbeteren of juist weten wat u moet doen in het geval van een ongeval of ziekte? Al deze thema's helpen u bij het verkrijgen van een gezonde levensstijl.

Zoekt u een gezondheid app voor Android of een gezondheid app voor Apple? Met onze top 10 zit er áltijd een gezonder leven app tussen die bij u past!


Gezonder leven app: bewegen

Van bewegen krijgt u niet alleen meer energie, u gaat er ook nog eens beter uitzien, krijgt een betere lichaamshouding en loopt minder risico op ziekten zoals obesitas. Heeft u een iPhone? Dan kent u waarschijnlijk de Apple gezondheid app waar u informatie krijgt of u genoeg beweegt. Deze standaard app is natuurlijk al hartstikke fijn, maar wij hebben nog twee gezondheidsapps voor u om bewegen nog leuker te maken. Dit vinden wij de twee beste gezondheidsapps voor iPhone en Android op het gebied van bewegen:

 

1. Adidas Runner

De Adidas Runner gezondheid app geeft u inzicht in de mate van bewegen. Hardlopen, wandelen, fietsen, en nog veel meer andere sporten worden gemeten met de app.

Meet de afstand, de duur van de work-out en ook het aantal calorieën dat u verbandt. Deel prestaties, stel persoonlijke doelen in of ga de uitdagingen in de app aan. Met deze gezonder leven app wordt sporten pas echt leuk!

De 'Adidas Runner' app is verkrijgbaar in de Google Play Store en de App Store.

 

2. Seven - 7 minute workout

Deze gezondheid app biedt work-outs van 7 minuten aan - ideaal voor mensen met weinig tijd. Makkelijker dan dit wordt het niet en geen tijd hebben, is dus geen excuus meer!

Elk moment van bewegen helpt u naar een gezonder leven. En voor iedereen die twijfelt over de app: een tv-reclame duurt al bijna 7 minuten, dus dan kunt u in die tijd net zo goed een work-out doen met deze gezonder leven app.

De 'Seven - 7 minute workout' app is verkrijgbaar in de Google Play Store en de App Store.


Gezond eten app

De juiste voeding is een belangrijke bouwsteen voor een gezonder leven. Het lichaam heeft bepaalde vitaminen en mineralen nodig die uit voedsel gehaald worden. Onze voeding is immers onze brandstof om goed te kunnen functioneren. Dit vinden wij de twee beste gezondheidsapps voor Android en Apple op het gebied van voeding:

 

3. Mijn Eetmeter

Deze gezond eten app van het Voedingscentrum heeft een online eetdagboek en helpt bij het maken van gezonde keuzes. Zo krijgt u inzicht in uw eetpatroom en het aantal voedingsstoffen dat u binnen krijgt. Een uitstekende gezondheid app wat ons betreft!

De 'Mijn Eetmeter' app is verkrijgbaar in de Google Play Store en de App Store.

 

4. Kies Ik Gezond?

Met de 'Kies Ik Gezond?' app van het Voedingscentrum maakt u de juiste keuzes in voedingsmiddelen. Scan producten met deze gezonder eten app en krijg direct inzicht of u nog bewuster kunt kiezen. Handig toch, zo'n gezond eten app?!

De 'Kies ik Gezond?' app is verkrijgbaar in de Google Play Store en de App Store.


Gezondheid app: slapen

Een goede nachtrust is hartstikke belangrijk. Slaapt u slecht? Dan kan dit uw functioneren belemmeren en bent u minder alert. Slecht slapen kan op de lange termijn zelfs voor diverse aandoeningen, zoals: diabetes of overgewicht zorgen. Dit vinden wij de twee beste gezondheidsapps voor iPhone en Android op het gebied van slapen:

 

5. Shleep

Slaapt u onrustig of komt u maar moeilijk in slaap? Met de Shleep app kunt u uw slaapgewoonten verbeteren. Door middel van een vragenlijst geeft u de app inzicht in wat voor type slaper u bent. Vervolgens krijgt u hulp in de vorm van een eigen, op maat gemaakt, programma. U wordt vervolgens gecoacht door middel van filmpjes en speciale oefeningen.

De 'Shleep' app is verkrijgbaar in de Google Play Store.

 

6. Sleep Cycle

Deze app werkt als wekker, maar analyseert ook het slaapgedrag. Geef aan wanneer u wakker wilt worden en de app meet wanneer u in een lichte slaap bent. De Sleep Cycle app zorgt ervoor dat u op een ideaal moment wakker wordt. Doordat deze gezondheid app goed oplet, gebruik maakt van de microfoon en vibraties voelt, krijgt u een duidelijk beeld van uw slaappatroon.

De 'Sleep Cycle' app is verkrijgbaar in de Google Play Store en de App Store.


App mentale gezondheid

We willen allemaal een goed geheugen behouden en dit is ook belangrijk voor onze gezondheid, want het verlaagt de kans op dementie op latere leeftijd. Een gezonder leven app kan u daarbij gaan helpen. Dit vinden wij de twee beste gezondheidsapps op het gebied van mentale gezondheid voor Android en iPhone:

 

7. VGZ Mindfulness coach app

Met de Mindfulness coach app van VGZ leert u beter omgaan met stress en wordt u zelfbewuster. Het programma duurt in totaal vijf weken en heeft 25 oefeningen. U bepaalt zelf wanneer u start. Heeft u het programma afgerond? Dan zijn er nog 40 losse oefeningen die u uit kunt voeren. Wat ons betreft een uitstekende gezondheid app!

De 'VGZ Mindfulness coach' app is verkrijgbaar in de Google Play Store en de App Store.

 

8. MAX Geheugentrainer

Met de MAX geheugentrainer kunt u op een laagdrempelige manier uw geheugen trainen. Het is een leuke manier om mentaal fit te blijven. Iedereen kan de spellen spelen in een van de drie niveaus. Daarnaast is deze gezonder leven app uitdagend en biedt de app 14 minispellen binnen verschillende categorieën.

De 'MAX Geheugentrainer' app is verkrijgbaar in de Google Play Store en de App Store.


Gezondheid app: ongeval en ziekte

Wat moet u doen als iemand een hartstilstand heeft en wanneer schakelt u hulp in bij lichamelijke klachten of ziekten? Wanneer u lichamelijk klachten heeft of een ongeval krijgt, is het fijn als u weet wat u moet doen. Dit vinden wij de twee beste gezondheidsapps op het gebied van ongeval en ziekte:

 

9. EHBO Rode Kruis

Van brandwond tot kneuzing en van vergiftiging tot hevige bloeding: met de EHBO app van het Rode Kruis weet u precies wat u moet doen. De gezondheid app geeft advies bij 80 veelvoorkomende situaties en legt uit wat u moet doen bij een ongeval. Een handige app om bij de hand te hebben!

De 'EHBO Rode Kruis' app is verkrijgbaar in de Google Play Store en de App Store.

 

10. Moet ik naar de dokter?

Heeft u een klacht waarbij u twijfelt of u naar de huisarts moet? Dan is de 'moet ik naar de dokter' app een ware uitkomst. In deze gezonheid app wijst u precies aan waar de klachten zich bevinden. Door middel van specifieke vragen krijgt u advies of het verstandig is om de huisarts in te schakelen.

De 'Moet ik naar de dokter?' app is verkrijgbaar in de Google Play Store en de App Store.


Ook interessant voor u
 

jongeren zorgverzekering

Hoeveel beweging heb ik dagelijks nodig?

> Lees meer

 

Beste budget apps

Budgetteren met een app: de beste budget apps op een rij

> Lees meer

 

Energie besparen in de winter

Wat zijn de voor- en nadelen van e-health?

Lees meer

 

Blog homepage