Gezondheidsapps: gratis 10 gezonder leven apps

Je bent bezig met het krijgen of behouden van een gezonde leefstijl en hebt nog een steuntje in de rug nodig. Maar wat is het juiste steuntje in de rug? Apps over gezondheid natuurlijk! Wij hebben de 10 beste gezondheidsapps geselecteerd op het gebied van bewegen, voeding, slapen, mentale gezondheid en wat je moet doen bij een ongeval of ziekte.

gezondheid apps

Gezondheid app: bewegen

Van bewegen krijg je niet alleen meer energie, je gaat er ook nog eens beter uitzien en loopt minder risico op ziekten zoals obesitas. Heb je een iPhone? Dan ken je waarschijnlijk de Apple gezondheid app waar je informatie krijgt of je genoeg beweegt. Deze standaard app is natuurlijk al hartstikke fijn, maar wij hebben nog twee gezondheidsapps voor je om bewegen nog leuker te maken. Dit vinden wij de twee beste gezondheidsapps op het gebied van bewegen:

1. Runtastic

De Runtastic app geeft jou inzicht in je beweging. Hardlopen, wandelen, fietsen, en nog veel meer andere sporten worden gemeten met de app.

Je meet de afstand, de duur van de work-out en ook het aantal calorieën dat je verbandt. Je kunt je prestaties delen, doelen voor jezelf instellen of de uitdagingen die de app biedt, aangaan. Zo wordt sporten pas echt leuk!

Beschikbaar voor Android en iOS.

Runtastic

2. Seven - 7 minute workout

Deze app biedt work-outs van 7 minuten aan - ideaal voor mensen met weinig tijd. Makkelijker dan dit wordt het niet en geen tijd hebben, is dus geen excuus meer!

Elk moment van bewegen helpt je naar een gezonder leven. En voor iedereen die twijfelt over de app: een tv-reclame duurt al bijna 7 minuten, dus dan kun je in die tijd net zo goed een work-out doen.

Beschikbaar voor Android en iOS.

Seven minute workout


Gezondheid app: voeding

De juiste voeding is een belangrijke bouwsteen voor een gezond leven. Je lichaam heeft bepaalde vitaminen en mineralen nodig die je uit voedsel haalt. Onze voeding is immers onze brandstof om goed te kunnen functioneren. Dit vinden wij de twee beste gezondheidsapps op het gebied van voeding:

3. Mijn Eetmeter

Deze gezond-eten app van het Voedingscentrum heeft een online eetdagboek en helpt je bij het maken van gezonde keuzes. Je krijgt inzicht in je eetpatroom en het aantal voedingsstoffen dat je binnen krijgt. 

Beschikbaar voor Android en iOS.

Eetmeter

4. Kies Ik Gezond?

Met de 'Kies Ik Gezond?' app van het Voedingscentrum maak je de juiste keuzes in voedingsmiddelen. Producten kun je scannen met de app en vervolgens krijg je te zien of je nog gezonder kunt kiezen. Handig toch?!

Beschikbaar voor Android en iOS.

Kies Ik Gezond?


Gezondheid app: slapen

Een goede nachtrust is hartstikke belangrijk. Slaap je slecht? Dan kan dit je functioneren belemmeren en ben je minder alert. Slecht slapen kan op de lange termijn zelfs voor diverse aandoeningen, zoals: diabetes of overgewicht zorgen. Dit vinden wij de twee beste gezondheidsapps op het gebied van slapen:

5. Shleep

Slaap je onrustig of kom je maar moeilijk in slaap? Met de Shleep app kun je jouw slaapgewoonten verbeteren. Door middel van een vragenlijst geef je de app inzicht in wat voor type slaper je bent. Vervolgens krijg je hulp in de vorm van een eigen, op maat gemaakt, programma. Je wordt vervolgens gecoacht door middel van filmpjes en speciale oefeningen.

Beschikbaar voor Android en iOS.

Shleep

6. Sleep Cycle

Deze app werkt als wekker, maar analyseert ook je slaapgedrag. Je geeft aan wanneer je wakker wilt worden en de app meet wanneer je in een lichte slaap bent. Je wordt dus op een ideaal moment wakker. Doordat de app goed oplet, gebruik maakt van de microfoon en vibraties voelt, krijg je een duidelijk beeld van je slaappatroon.

Beschikbaar voor Android en iOS.

Sleep Cycle


Gezondheid app: mentale gezondheid

We willen allemaal een goed geheugen behouden en dit is ook belangrijk voor onze gezondheid, want het verlaagt de kans op dementie op latere leeftijd. Wij hebben twee apps die je daarbij gaan helpen. Dit vinden wij de twee beste gezondheidsapps op het gebied van mentale gezondheid:

7. VGZ Mindfulness app

Met de Mindfulness app van VGZ leer je beter omgaan met stress en word je zelfbewuster. Het programma duurt in totaal vijf weken en heeft 25 oefeningen. Jij bepaalt zelf wanneer je start. Heb je het programma afgerond? Dan zijn er nog 40 losse oefeningen die je uit kunt voeren.

Beschikbaar voor Android en iOS.

VGZ Mindfulness

8. MAX Geheugentrainer

Met de MAX geheugentrainer kun je op een laagdrempelige manier jouw geheugen trainen. Het is een leuke manier om mentaal fit te blijven. Iedereen kan de spellen spelen in een van de drie niveaus. Daarnaast is de app uitdagend en biedt de app 14 minispellen binnen verschillende categorieën.

Beschikbaar voor Android en iOS.

MAX Geheugentrainer


Gezondheid app: ongeval en ziekte

Wat moet je doen als iemand een hartstilstand heeft en wanneer schakel je hulp in bij lichamelijke klachten of ziekten? Wanneer je lichamelijk klachten hebt of een ongeval krijgt, is het fijn als je weet wat je moet doen. Dit vinden wij de twee beste gezondheidsapps op het gebied van ongeval en ziekte:

9. EHBO Rode Kruis

Van brandwond tot kneuzing en van vergiftiging tot hevige bloeding: met de EHBO app van het Rode Kruis weet je precies wat je moet doen. De app geeft advies bij 80 veelvoorkomende situaties en legt uit wat je moet doen bij een ongeval. Een handige app om bij de hand te hebben!

Beschikbaar voor Android en iOS.

EHBO: Rode Kruis

10. Moet ik naar de dokter?

Heb je een klacht waarbij je twijfelt of je naar de huisarts moet? Dan is de 'moet ik naar de dokter'-app een ware uitkomst. In de app wijs je precies aan waar de klachten zich bevinden. Door middel van specifieke vragen krijg je advies of het verstandig is om de huisarts in te schakelen. 

Beschikbaar voor Android en iOS.

Moet ik naar de dokter?

Blog homepage