Bespaarstekker voorkomt sluipverbruik

Veel elektrische apparaten hebben tegenwoordig een stand-by stand. Het apparaat schakelt dan niet helemaal uit, maar staat in de ‘slaapstand’. Bij een koelkast is de stand-by stand noodzakelijk; deze moet natuurlijk aan blijven om de voedingsmiddelen op de juiste temperatuur te kunnen houden. Maar een televisie hoeft natuurlijk niet altijd aan te staan. Apparaten gebruiken namelijk ook stroom als ze uitgeschakeld zijn. Sluipverbruik wordt dat genoemd. Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw apparaten niet onnodig energie verbruiken?

Geen stand-by meer

Is de power knop niet gemakkelijk te vinden of wilt u niet steeds de stekker uit het stopcontact halen? Maak dan gebruik van een bespaarstekker zoals de stand-by killer. U plaatst deze stekker tussen het apparaat en het stopcontact zodat de stand-by stand niet meer actief is. Met een eenvoudig druk op de knop voorkomt u dat het apparaat ongemerkt in stand-by stand blijft staan en stroom blijft verbruiken. Zo kunt u simpel energie besparen in huis.

Bespaarstekker

Er zijn verschillende bespaarstekkers voor televisie en computer met randapparatuur, maar ook voor elektrische boilers. Laat u dus goed adviseren. De prijs kan sterk verschillen tussen de € 20,00 en € 50,00.

Een bespaarstekker gebruikt zelf ook energie, maar gelukkig heel weinig. De besparing is altijd groter dan het verbruik.

Energie besparen: bespaartips en adviezen

  • Controleer altijd goed of het apparaat een aan/uit knop heeft. Gebruik de knop in plaats van de stand-by stand.
  • Als u het apparaat lang niet gebruikt, trek dan de stekker uit het stopcontact;
  • Hebt u meerdere apparaten bij elkaar staan? Gebruik dan een stekkerdoos met een aan/uit knop. Zo schakelt u in een keer alles uit.
  • Haal de oplader van mobiele telefoon, tablet, tandenborstel of andere apparaten uit het stopcontact als u ze niet gebruikt.

Besparen op energie begint met een goedkope energieleverancier. Kies voor energie met korting bij UnitedConsumers.

Direct besparen

Meer energie bespaartips voor elektrische apparaten

Schakelklok
Sluipverbruik
Energielabel
Energiemeter
LCD, led of plasma?
Grote energieverbruikers
Energiezuinige apparaten

> Alle energie bespaartips