Hotfill systeem voor warm water

De tijd dat we ieder kledingstuk met de hand moesten wassen, is gelukkig al lang voorbij. De wasmachine is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. En ook steeds meer mensen hebben tegenwoordig een vaatwasser. Maar wist u dat het stroomverbruik van een wasmachine en vaatwasser een grote aanslag is op uw energierekening?

Water verwarmen kost energie

De belangrijkste oorzaak van het grote stroomverbruik is dat het water eerst elektrisch moet worden verwarmd voordat het wordt rondgepompt. En dat gebeurt vaak niet efficiënt. Maar daar is een oplossing voor: met een hotfill-systeem kunt u gewoon gebruik maken van het warme water uit de kraan. Dat scheelt energie en is beter voor het milieu!

Besparen op energie begint met een goedkope energieleverancier. Kies voor energie met korting bij UnitedConsumers.

Direct besparen

Hoe werkt een hotfill-systeem?

Als uw wasmachine of vaatwasser in de buurt van een warmwaterkraan staat, kunt u eenvoudig het hotfill-systeem toepassen. Het principe is simpel: door warm water uit de (zonne)boiler te gebruiken, hoeft de vaatwasser of wasmachine niet zelf het water te verwarmen.

Een hotfill-apparaat heeft drie aansluitingen: een koud water aansluiting, een warmwater aansluiting en een aansluiting voor uw wasmachine of vaatwasser. Tijdens het voorwasprogramma zorgt het systeem voor koud water, tijdens de hoofdwas schakelt hij over op warm water op de temperatuur die u vooraf heeft ingesteld. De maximum temperatuur is daarbij natuurlijk altijd gelijk aan het water in uw boiler (meestal 60 graden). Voor wasprogramma’s met hoge temperaturen moet het apparaat nog wat bijverwarmen, maar dit kost niet meer zoveel energie.

Energie besparen: de voordelen van hotfill

Het grote voordeel van hotfill is dat u dit apparaat eenvoudig zelf kunt aansluiten. U hoeft niet direct te investeren in een nieuwe was- of vaatwasmachine, maar heeft wel meteen voordeel van de energiebesparingen die hotfill oplevert. De voordelen van de hotfill op een rij:

  • Kortere wasbeurten omdat de opwarmtijd veel korter is.
  • 10% - 35% energie besparen door kortere wasbeurten en het gebruik van de efficiënte verwarming van uw (zonne)boiler (dat is zo’n € 20,- per jaar).
  • U ontziet het verwarmingselement in uw wasmachine, een gevoelig onderdeel dat vaak als eerste stuk gaat.

Meer energie bespaartips voor wassen en drogen

Wasprogramma’s
Droogprogramma’s

> Meer besparen met wassen en drogen
> Alle energie bespaartips