Een schakelklok bespaart energie

Als u wilt besparen op elektrische apparaten, maar niet steeds wilt nadenken over power-knoppen of stekkers. Als u wel eens vergeet om de lichten uit te doen, of niet zeker weet of u het strijkijzer heeft uigezet. Als u op vakantie gaat, maar niet wil dat het huis er onbewoond uitziet. In al deze en meer gevallen is het handig om een tijdschakelaar te gebruiken. Zo kunt u overal in uw woning energie besparen zonder dat u er omkijken naar heeft.

Tijdschakelaar of schakelklok

Een tijdschakelaar (ook wel schakelklok genoemd) is een schakelaar met een ingebouwde klok waarmee u zelf kunt bepalen wanneer het aangesloten apparaat in- of uitschakelt. Vaak kunt u de tijdschakelaar ook zo instellen dat hetzelfde patroon dagelijks wordt herhaald zodat bijvoorbeeld iedere dag de lichten om 18.00 uur aan gaan en ’s avonds om 23.00 uur weer uit.

Er zijn mechanische tijdschakelaars die u handmatig instelt, maar er zijn ook digitale schakelaars met vaste programma’s van 30 min tot 12 of 24 uur. Een tijdschakelaar is handig voor verlichting, maar wordt ook veel gebruikt bij ovens, wasmachines, strijkijzers en aquariums.

Besparen op energie begint met een goedkope energieleverancier. Kies voor energie met korting bij UnitedConsumers.

UnitedConsumers Energie

Energie besparen: regel de tijd

Een tijdschakelaar is gemakkelijk in het gebruik; druk de pinnetjes in op de tijdstippen dat het apparaat of de lamp aan en uit moet zijn. Zo kunt u heel eenvoudig thuis energie besparen.

Een tijdschakelaar heeft een aantal voordelen:

  • Voorkomt sluipverbruik bij het opladen van externe apparaten. Stel de klok in op het aantal minuten dat het apparaat nodig heeft om op te laden.
  • Draagt bij aan de veiligheid, want het schakelt krultangen en strijkijzers automatisch uit om brand te voorkomen en stroom te besparen.
  • Zorgt ervoor dat licht op gezette tijden wordt ingeschakeld, zodat uw huis bewoond lijkt als u op vakantie bent.

Meer energie bespaartips voor elektrische apparaten

Energielabel
Sluipverbruik
Energiemeter
Bespaarstekker
LCD, led of plasma?
Grote energieverbruikers
Energiezuinige apparaten