Doucheradio op waterkracht

Duurzame energie is hip. De gemiddelde Nederlander wordt steeds bewuster van de gevolgen van energieverbruik voor het milieu en voor de energierekening. Het is namelijk allemaal al duur genoeg en Nederlanders zouden Nederlanders niet zijn als ze niet een beetje willen beknibbelen. Want zuinig zijn we altijd geweest en zullen we misschien altijd wel blijven. Ook als het gaat om energie.

Energiebesparende gadgets

Nieuwe initiatieven en handige kleine uitvindingen voor energiebesparing schieten als paddenstoelen uit de grond. En voor iedereen die onder de douche graag naar de radio luistert - maar liever niet wil hannesen met batterijen of andere risicovolle stroomaansluitingen - is er nu een doucheradio op waterkracht.

Een lage energierekening begint natuurlijk bij goedkope energie. UnitedConsumers biedt altijd energie met korting en 100% duurzame energie.

Direct besparen

Hoe werkt de waterkracht doucheradio?

De doucheradio werkt op de kracht van het water en heeft dus geen batterijen en geen stopcontact nodig. In het apparaatje zit een turbine, een soort dynamo, die zeer efficiënt energie opwekt uit waterkracht. U sluit de radio namelijk tussen de kraan en de douchekop aan, waardoor het water met een enorme vaart ‘door’ het apparaatje stroomt. Met de energie die wordt opgewekt, speelt de radio, kunt u zenders kiezen en het volume regelen. Maar er is meer: door een ingebouwde oplaadbare batterij, kan de radio vaak ook nog spelen als u de douche al heeft uitgezet. Bovendien onthoudt de radio de laatst gekozen radiozender en het laatste ingestelde volume.

Bent u niet zo handig? Vrees niet; de doucheradio is gemakkelijk te installeren. En als hij niet op uw doucheslang past, gebruik dan de meegeleverde doucheslang met nieuwe douchekop.

Andere energiebesparende gadgets

Met een doucheradio op waterkracht spaart u stroom of batterijen. Dat is natuurlijk een fantastisch begin voor milieubewustzijn. U kunt zelf namelijk al veel doen om te besparen op energie met verschillende bespaartips. Of lees meer over energiebesparende gadgets in onze artikelen over:

Ecobutton
Zonnelader
De Wattcher
Standby-killer