Bespaar energie met de ecobutton

In deze moderne tijden kan bijna niemand meer zonder computer. Of het nu is voor het werk op kantoor, of om thuis te kunnen internetten, miljoenen pc’s en laptops zijn dagelijks voor ons aan het werk. En dat kost natuurlijk energie. Weliswaar niet zo veel als een wasmachine of een droger, maar ook computergebruik zorgt voor belasting van het milieu. Bovendien zijn het apparaten die vaak onnodig lang aan blijven staan, of extra veel stroom gebruiken omdat ze altijd op standby staan. Dit wordt sluipverbruik genoemd, dat kan oplopen tot een kostenpost van zeker € 100,00 op uw energierekening.

Een lage energierekening begint natuurlijk bij goedkope energie. Kies voor energie met korting en kies voor de beste energieleverancier volgens GFK:

UnitedConsumers Energie

Ecobutton voor computer en laptop

Gelukkig kunt u sluipverbruik gemakkelijk voorkomen met een standby-killer; een handig apparaatje dat u tussen het stopcontact en uw computer of laptop aansluit en dat ervoor zorgt dat uw computer helemaal uitschakelt als deze niet wordt gebruikt. Dat is nog eens energie besparen.

Ecomodus

Speciaal voor uw computer of laptop is er nu ook de Ecobutton. Deze ronde knop lijkt op een muis en is gemakkelijk via USB aan te sluiten. Leg hem naast uw toetsenbord en druk elke keer als u een korte pauze neemt, een vergadering in moet of een telefoongesprek moet voeren even op de knop. Uw computer en monitor gaan dan in ecomodus, een bespaarstand waardoor ze nauwelijks nog energie gebruiken. Gelukkig kunt u bij terugkomst wel direct weer verder waar u gebleven was. De stand is zo ingericht dat de computer maar enkele seconden nodig heeft om ‘wakker’ te worden.

Waarom een ecobutton?

In standby-stand gebruikt de computer bijna net zoveel stroom als wanneer hij gewoon aanstaat (ongeveer 175W). De ecobutton schakelt de computer over in een speciale slaapstand die nog maar 1,5W tot 3W verbruikt. Bij consequent gebruik kan die tot € 65,00 per jaar schelen. Met de slimme ecobutton-software kunt u zelfs bijhouden hoeveel energie u bespaart met de speciale bespaarstand. Energie besparen was nog nooit zo eenvoudig.

Andere energiebesparende gadgets

Heeft u de smaak te pakken en wilt u nog meer besparen op energie? Lees dan onze artikelen over energiebesparende gadgets:

Zonnelader
De Wattcher
Standby-killer
Doucheradio op waterkracht