Dubbel glas bespaart energie

De hoogte van uw energierekening wordt voor een groot gedeelte bepaald door de stookkosten. Van het gasverbruik gaat namelijk zo’n 75% op aan verwarming. Door uw woning goed te isoleren, kunt u flink besparen op energie.

Een populaire maatregel is het plaatsen van dubbel glas of HR+ glas. Hiermee houdt u tot wel 4 keer meer warmte binnen dan met enkel glas. Wil u nog meer besparen op energie? Kies dan voor energie met korting.

Direct besparen

Dubbel glas of HR+glas?

Dubbel glas heeft veel voordelen. Er verdwijnt geen warme lucht meer via de ramen en er komt veel minder koude tocht binnen. Daarnaast is dubbel glas ook meteen een goede geluidsisolatie. Isolatieglas is er in veel verschillende kwaliteiten, maar er wordt over het algemeen een onderscheid gemaakt tussen twee soorten.

‘Gewoon’ dubbel glas

Tussen de twee glazen lagen zit droge lucht, zodat er minder warmte wordt doorgegeven. De droge lucht zorgt er bovendien voor dat er geen condens op de ruimte komt door het verschil tussen binnen en buiten, tussen warm en koud. Dubbel glas isoleert 2 tot 3 keer beter dan enkel glas.

HR+ of HR ++ glas

Tussen de twee lagen van HR+ glas zit edelgas. Dit isoleert nog beter dan droge lucht. HR glas heeft aan de binnenkant ook nog een onzichtbare coating. Deze laat zonlicht door zodat uw huis extra verwarmd wordt.

Voorzetraam bespaart energie

Het plaatsen van dubbel glas is niet altijd mogelijk in bestaande kozijnen. Vaak moeten ook kozijnen worden vervangen om de klus te klaren. Dit brengt natuurlijk extra kosten met zich mee. Een alternatief is om een voorzetraam te laten plaatsen. Hierbij wordt het extra glas aan de binnen- of buitenzijde van de bestaande ruit gemonteerd zodat er een isolerende luchtlaag ontstaat. Bijna hetzelfde effect, maar een veel minder ingrijpende maatregel.

Bespaar op energie: meer informatie over isolatie

Houd de warmte binnen en kies voor goede isolatie.Wilt u ook niet langer kostbare warmte verliezen? Bekijk onze bespaartips of lees meer over:

Ventilatie
Tochtstrips
Dakisolatie
Vloerisolatie
Radiatorfolie
Isolatie subsidie
Spouwmuurisolatie