Energie besparen door isolatie

De verwarming staat aan en de ramen zijn gesloten. Toch voelt u een frisse tocht en uw voeten blijven koud. Zeker in de winter wilt u warmte liever binnenhouden. Goede isolatie voorkomt onnodig warmteverlies, waardoor u minder hoeft te stoken en veel energie kunt besparen. Dat is goed voor het milieu en goed voor uw energierekening. Terwijl u de investering terugverdient, zit u in er ieder geval lekker warm bij.

Direct besparen

Doe het zelf: bespaartips!

Gelukkig hoeft u niet direct over te gaan tot grote investeringen om energie te besparen in huis. Naden en kieren kunt u eenvoudig dichten met tochtstrips, kit of schuim. En u kunt warmte binnenhouden door isolatiefolie achter uw radiator te plakken.

Energie besparen kan ook door kleine aanpassingen in uw dagelijkse handelingen. Wij hebben de handigste bespaartips alvast voor u op een rij gezet: gebruik bijvoorbeeld een klokthermostaat met automatische programma’s en doe ’s avonds de gordijnen dicht.

5 tips voor isolatie

Met grotere aanpassingen in uw huis, kunt u nog meer energie besparen in huis. Hiervoor kunt u het beste advies inwinnen bij een expert. Wij geven alvast wat tips om u op weg te helpen:

  1. Zorg voor een goede luchtcirculatie en ventilatie.
  2. Kies voor isolatiemateriaal met hoge isolatiewaarde.
  3. Laat u adviseren over de juiste materialen en technieken.
  4. Aan het bouwjaar kunt u aflezen welke isolatie is aangebracht.
  5. Bekijk de subsidies voor isolatie of doe de energiesubsidiewijzer.

Helaas kan warmte overal ontsnappen: via kiertjes, ramen, muren en zelfs door het dak. Voor goede isolatie kijkt u dus ook naar de mogelijkheden voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas en vloerisolatie.

Meer informatie over energie besparen

Energie besparen op verwarming
Energiebesparende gadgets
Energie besparen in huis
Subsidie voor isolatie
Subsidie voor energie
Keurmerken
Bespaartips