Spouwmuurisolatie bespaart energie

Een warm huis. Zeker in de winter is het fijn als binnen de kachel brandt. De verwarming draagt natuurlijk bij aan een prettig leefklimaat, maar toch kan er ook veel warmte uit het huis ontsnappen. De muren zijn daarbij een gevoelig punt. Slechte isolatie van de buitenmuren zorgt ervoor dat u meer moet stoken om het binnen warm te houden. Dat kost veel energie en veel geld. Spouwmuurisolatie en gevelisolatie kunnen daarom een flinke besparing opleveren.

U kunt in huis veel energie besparen door kleine aanpassingen. Wil u nog meer besparen op energie? Kies dan voor energie met korting.

UnitedConsumers Energie

Gevelisolatie voor iedere situatie

Aan de buitenkant is vaak niet te zien of uw huis goed is geïsoleerd. Een isolatiebedrijf kan daarover natuurlijk veel meer vertellen, maar het bouwjaar van uw huis geeft ook een goede indicatie. Of bekijk de bouwtekening als u zelf een inschatting wilt maken van de mogelijkheden. Gevelisolatie hoeft niet duur te zijn en voor iedere situatie zijn verschillende mogelijkheden:

Spouwmuurisolatie

De spouw is de ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur. Isolatie van de spouwmuur is een eenvoudige en goedkope oplossing. Een isolatiebedrijf boort een aantal gaten in de buitenmuur en vult de spouw op met schuim of glaswolvlokken. Er hoeft dus geen muur gebroken te worden en u ondervindt weinig overlast van deze maatregel. De kosten liggen rond de € 1500,- en u bespaart bij gemiddeld gebruik tot 870 m3 gas per jaar. Bij een gasprijs van € 0,65 (2013) is dat dus al snel € 565,50 per jaar.

Isolatie aan de buitenmuur

Heeft uw woning geen spouwmuren? Dan kunt u de muren aan de buitenkant isoleren. Het grote voordeel is dat u geen ruimte verliest in uw woning. Houd er wel rekening mee dat de buitenkant van de muur opnieuw moet worden bekleed met stenen of platen. Dit vraagt een verbouwing en is vaak vrij prijzig (tot € 14.000) en het duurt gemiddeld 10 jaar voor u de investering heeft terugverdiend met de besparing op stookkosten. De besparing is afhankelijk van het oppervlak van de muur en de kwaliteit van de isolatie materialen.

Isolatie aan de binnenzijde

Dit is de laatste optie en wordt alleen uitgevoerd als er geen mogelijkheden zijn voor spouwmuurisolatie of isolatie van de buitenmuur. Bij binnenmuur isolatie wordt een voorzetwand geplaatst. Hierdoor heeft u altijd wat ruimteverlies in huis. Binnenmuurisolatie is weliswaar goedkoper dan buitenmuur isolatie, maar is nog steeds veel duurder dan spouwmuurisolatie. Ook hier zijn de kosten en opbrengsten afhankelijk van het oppervlak en de materialen.

Bespaar op energie: meer informatie over isolatie

Wilt u nog meer energie besparen in huis en warmteverlies en tocht voorkomen? Bekijk dan ook onze bespaartips en andere mogelijkheden voor isolatie:

Ventilatie
Tochtstrips
Dakisolatie
Dubbel glas
Vloerisolatie
Radiatorfolie
Isolatie subsidie