Vloerisolatie bespaart energie

Heeft u in de winter vaak last van koude voeten? Dat komt niet alleen door de kou buiten, maar vaak ook door een koude vloer. De temperatuur van een vloer die niet geïsoleerd is, ligt namelijk een aantal graden lager dan de temperatuur in de rest van de ruimte. Daarbij gaat tot 25% van de warmte via de (niet geïsoleerde) vloer verloren. Dat is natuurlijk zonde, want een groot gedeelte van uw energierekening gaat op aan het verwarmen van het huis.

Met goede vloerisolatie kunt u veel besparen op energie. En minder stoken is meteen ook een stuk beter voor het milieu. Wil u nog meer besparen op energie? Kies dan voor energie met korting.

Direct besparen

Vloerisolatie: eenvoudig en kostenverlagend

De meest efficiënte manier van vloerisolatie is het aanbrengen van isolatiemateriaal tegen de onderkant van de vloer. Deze methode is niet zo ingrijpend; u hoeft uw huis er niet voor te verbouwen en de isolatie zorgt voor een grote besparing op energie. Een voorwaarde voor het aanbrengen van vloerisolatie is de aanwezigheid van een kruipruimte. Dit is de ruimte tussen de bodem en de begane grond en is vaak bereikbaar via het luik onder de mat bij de voordeur. Via deze weg kan tegen de onderzijde van de vloer isolatiemateriaal van kurk, hout of vlas worden bevestigd.

Bodemisolatie

Is de kruipruimte in uw huis niet toegankelijk of lager dan 35 cm? Kies dan voor bodemisolatie. Hierbij wordt isolatie in de kruipruimte gespoten. Bodemisolatie is relatief duur en veel minder efficiënt dan vloerisolatie. Dit komt omdat via de wanden van de kruipruimte nog steeds veel warmte verloren kan gaan. Bodemisolatie wordt dus alleen toegepast als er echt geen mogelijkheden zijn om de onderzijde van de vloer te bereiken.

Bespaar op energie: meer informatie over isolatie

U kunt zelf controleren of de uw kruipruimte voldoende ruimte biedt voor vloerisolatie. Heeft u veel ervaring met doe-het-zelf klussen in- en om het huis, dan kunt u de vloer ook zelf isoleren. Laat u altijd goed adviseren door een vakman, zodat u de juiste materialen in huis hebt en weet waar u aan begint.

Wij geven u graag tips over isolatie en bespaartips voor energie. Wilt u meer weten? Lees dan hoe u energie kunt besparen in huis met:

Ventilatie
Tochtstrips
Dakisolatie
Dubbel glas
Radiatorfolie
Isolatie subsidie
Spouwmuurisolatie