Subsidie voor duurzame maatregelen

Iedereen kan besparen op energie. Met eenvoudige bespaartips kunt u zelf al veel doen voor een lagere energierekening zoals zuinig omgaan met warm water of een klokthermostaat gebruiken. Grotere maatregelen, bijvoorbeeld de aanschaf van zonnepanelen of een nieuwe cv-ketel zijn duur en vragen om een flink budget. Maar wanneer u in de juiste producten investeert,  kunt u het op termijn weer terugverdienen.

Energie besparen kan ook zonder inspanning: kies voor een energieleverancier met lage tarieven. Bij UnitedConsumers krijg u energie met korting.

UnitedConsumers Energie

Duurzame energie: innoveren en stimuleren

Duurzame energie staat hoog op de politieke agenda. De overheid zet hoog in op innovatie, omdat dit noodzakelijk is voor de ontwikkeling van duurzame energie. Omdat de overheid energiebesparing wil stimuleren zijn er verschillende regelingen en subsidies die het aantrekkelijker maken om te investeren, zoals de subsidie op zonnepanelen. Of u nu woningeigenaar bent, verhuurder of huurder bij een wooncorporatie, er zijn altijd mogelijkheden voor de financiering van energiebesparende maatregelen in en om het huis.

5 tips voor subsidie op uw investering

In het web van wetten, formulieren en regels is het niet gemakkelijk om de informatie te vinden die u nodig heeft. Energie besparen lijkt daardoor ingewikkeld, maar dat hoeft het niet te zijn! In samenwerking met gerenommeerde partners zorgt de overheid dat iedereen toegang heeft tot de juiste informatie.

  1. De Energiebesparingsverkenner van SenterNovem laat u zien welk effect de maatregelen hebben op uw maandelijkse lasten.
  2. Met de besparingstest van Milieu Centraal berekent u welke verbeteringen in uw huis de meeste besparing opleveren.
  3. De energiesubsidiewijzer van Meer Met Minder Energie geeft aan voor welke subsidies of regelingen u in aanmerking komt.
  4. Op Agentschap.nl vindt u meer informatie over de wettelijke regels en achtergrondinformatie over verschillende subsidies.
  5. Via het eLoket van Agentschap.nl doet u eenvoudig uw subsidieaanvraag. Snel en makkelijk geregeld.

Investeren in de toekomst

De overheid wil in toekomst volledig overgaan op het gebruik van duurzame energie. Daarom is landelijke subsidie en lokale subsidie om dit proces te ondersteunen. Ook zijn er mogelijkheden om uw maatregelen te financieren tegen aantrekkelijke voorwaarden, zoals het energiebesparingskrediet of de Energiebespaarlening.

Meer informatie over energie besparen

Energie besparen op verwarming
Energie besparen op isolatie
Energiebesparende gadgets
Keurmerken

Bespaartips