Energie besparen met een zuinige verwarming

Warmte in huis is belangrijk voor het wooncomfort. We willen natuurlijk geen koude voeten en we willen ook niet te lang wachten op warm water uit de kraan. Wat misschien niet iedereen weet is dat het verwarmen van het huis en warm water de grootste kostenposten zijn op de energierekening. De cijfers liegen er niet om: meer dan 65% van de CO2-uitstoot uit huishoudens komt van verwarming en warm water. Toch kunt u ook energie besparen op verwarming.

Milieuvriendelijke cv-ketel

Gelukkig helpt de technologie een handje. Er zijn steeds meer efficiënte en milieuvriendelijke cv-ketels op de markt en er worden nieuwe technieken ontwikkeld zoals de lagetemperatuurverwarming en een warmte-terugwinsysteem.

5 tips voor energiezuinig verwarmen

Stookkosten zijn een grote kostenpost. Het is dus verstandig om bewust met verwarming en warm water om te gaan. Wij helpen u alvast op weg met wat tips:

  1. Laat de cv-ketel regelmatig controleren en onderhouden.
  2. Gebruik automatische programma’s met een klokthermostaat.
  3. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Doe dan de verwarmingswijzer.
  4. Kies voor een zuinige verwarming, zoals een zonneboiler of warmtepomp.
  5. Bespaar op warm water met een thermostaatkraan of waterbesparende douchekop.

Er zijn een aantal hardnekkige misverstanden over warm water en verwarming. Als u vragen heeft over uw apparaat of situatie, bekijk dan altijd even de handleiding, zoek naar de juiste informatie of laat u adviseren door een expert.

Doe het zelf! Energie besparen

Goede isolatie is een belangrijke voorwaarde voor energiezuinig verwarmen. Uw ketel kan nog zo zuinig zijn, maar met slechte isolatie ontsnapt de warmte weer net zo snel uit uw woning. Er zijn trouwens heel veel trucjes om snel te besparen. Stook niet in ruimtes die u niet gebruikt en maak de radiator en roosters eens schoon.

Met bespaartips en advies van UnitedConsumers kunt u in huis veel besparen op energie. Zet bijvoorbeeld de thermostaat overdag één graad lager en laat de warmwaterkraan niet onnodig lang lopen.

Kies bovendien altijd bewust voor een goedkope energieleverancier. Bij UnitedConsumers krijgt u energie met korting, dat scheelt meteen.

Direct besparen