Elektriciteit besparen is eenvoudig

Iedereen kan besparen op energie. Met eenvoudige bespaartips en kleine aanpassingen in uw dagelijks elektriciteitsverbruik, kunt u tientallen euro’s per jaar besparen. Dat is handig, want met de stijgende energieprijzen, is voorkomen beter dan genezen. Het terugbrengen van uw elektriciteitsverbruik is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar u levert ook een belangrijke bijdrage aan een beter milieu.

Bespaartips voor een lagere energierekening

De traditionele fossiele brandstoffen worden steeds schaarser en de uitstoot van CO2 bij de productie van elektriciteit dragen bij aan het versterkte broeikaseffect. Voor het milieu en voor uw eigen portemonnee is het dus raadzaam om zo min mogelijk elektriciteit te verbruiken. Met de handige bespaartips en adviezen helpen we u graag op weg om zuinig om te gaan met elektriciteit.

1. Energiezuinige lampen

Gloeilampen zijn grootverbruikers van elektriciteit, niet voor niets dat er in 2012 is besloten te stoppen met de productie en verkoop van de vertrouwde gloeilamp. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel energiezuinige alternatieven voorhanden zoals led-lampen en spaarlampen. Voor zuinig gebruik van verlichting in uw huis kunt u letten op het energielabel voor verlichting. Of bekijk onze bespaartips voor verlichting.

2. Standby, voorkom sluipverbruik

Tegenwoordig hebben veel elektrische apparaten een standby-stand. Voor een koelkast is dit natuurlijk nodig, omdat deze altijd elektriciteit nodig heeft om constant te kunnen koelen. Voor andere apparaten zoals uw televisie, computer of dvd-speler is de standby-stand vaak helemaal niet nodig.

Apparaten gebruiken aardig wat stroom als ze in standby-stand staan, dit wordt sluipverbruik genoemd en is eenvoudig te voorkomen: gebruik een bespaarstekker, zodat u met één druk op de knop het apparaat volledig uitschakelt. Dit scheelt al gauw tientallen euro’s per jaar op uw energierekening.

3. Energiemeter

Breng uw elektriciteitsverbruik in kaart. Er zijn handige energiemeters te koop, die u helpen inzicht te krijgen in het verbruik van de apparaten in huis. De nieuwste energiemeters zijn ook vaak gekoppeld aan een handige app of online registratiesysteem zodat u altijd en overal inzicht heeft in uw verbruik en besparingen.

UnitedConsumers Energie

Verlaag uw energierekening, kies voor een energieleverancier met lage elektriciteitsprijzen. Bij UnitedConsumers krijgt u goedkope elektriciteit, zodat u direct kunt beginnen met besparen. U heeft keuze uit een variabele of vaste elektriciteitsprijs. Zo kiest u eenvoudig wat het beste bij jouw situatie past. Welk contract u ook kiest, u ontvangt altijd een welkomstbonus van € 20,00 en 10% korting op de gemiddelde landelijke energieprijs. Dat is eenvoudig energie besparen en de korting kan zelfs nog oplopen. Geen gedoe, wel de korting.

Direct aanmelden

Wilt u weten hoeveel u kunt besparen op elektriciteit? Dan kunt u bij UnitedConsumers eenvoudig elektriciteit vergelijken.

Alles over energie