Gas besparen is eenvoudig

We hebben gas nodig voor de centrale verwarming in huis, voor warm water en om te koken op een gasfornuis. Er worden steeds meer duurzame alternatieven ontwikkeld zoals zonneboilers en zuinige cv-ketels. Om de milieuschade te beperken en omdat de fossiele brandstofvoorraad afneemt, is het belangrijk om zuinig om te gaan met aardgas. Dat is immers goed voor het milieu en het scheelt energie, want de gasprijzen zullen naar schatting alleen nog stijgen.

Bespaartips voor een lagere gasrekening

Iedereen kan besparen op gas. Met een aantal simpele maatregelen en bewust gebruik van uw verwarming zorgt u al snel voor een flinke verlaging van uw energierekening. Het goedkoopste gas is natuurlijk het gas dat u niet gebruikt. UnitedConsumers Energie helpt u graag op weg met een aantal bespaartips voor verwarming en warm water.

Douchen kan slimmer

Er gaat niets boven een lekker warme douche. Maar voor het verwarmen van water voor uw douche verbruikt u wel een aanzienlijke hoeveelheid gas. Om te besparen op energie hoeft u het comfort van een warme douche natuurlijk niet op te geven. Simpelweg een minuutje korter douchen kan al veel schelen.

Als iedere Nederlander voortaan 1 minuut korter douchet, zou dat in een jaar 240 miljoen m3 aardgas besparen. Korter douchen kost u niets, maar u kunt ook kiezen voor een kleine investering. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

  • Een waterbesparende douchekop
  • Een mengkraan
  • Een tijdklok

Voor meer tips over waterbesparing, bekijkt u onze bespaartips voor warm water.

Verwarming

Een gemiddeld gezin verbruikt meer dan 75% van het gas voor de verwarming van het huis. U krijgt de stookkosten eenvoudig onder controle door goed te letten op uw thermostaat. Zet de verwarming ’s nachts wat lager of kies voor een thermostaat met automatische programma’s. Tegenwoordig zijn er ook veel efficiënte cv-ketels die veel minder gas verbruiken dan de oude ketels. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Bekijk dan onze tips en advies over energiezuinige verwarming.

Duurzame alternatieven

Een populair alternatief voor verwarmen met gas is een zonneboiler. Met behulp van zonne-energie verwarmt de zonneboiler uw huis en het water. Het grote voordeel is dat zonne-energie natuurlijk nooit opraakt. Een zonneboiler is bovendien hartstikke schoon en zorgt voor een minimale belasting van het milieu. Een zonneboiler is een flinke investering, maar zorgt op termijn voor een grote winst. U bespaart op verwarming en dat ziet u terug op uw energierekening.

UnitedConsumers Energie

Lage energieprijzen vindt u natuurlijk bij een goedkope energieleverancier. Bij UnitedConsumers krijgt u gas en stroom met korting, waardoor u altijd voordelig uit bent. Wat voor energiecontract u ook kiest, u ontvangt altijd een welkomstbonus van € 20,00. Dat is eenvoudig energie besparen en de korting kan zelfs nog oplopen. Geen gedoe, wel het voordeel.