Stroom besparen is eenvoudig

Besparen op energie en zuinig omgaan met licht, stroom en water is erg populair. Steeds meer mensen zijn zich bewust dat een hoog energieverbruik grote gevolgen heeft voor het milieu. Met de stijgende energieprijzen en hoge kosten van het dagelijks leven, wordt iedereen een beetje zuiniger. We blijven Nederlanders. Toch is de vraag naar stroom gestegen. Dit komt voornamelijk doordat het aantal elektrische apparaten per huishouden zijn toegenomen. Gelukkig zijn er veel energiezuinige alternatieven voorhanden en kan iedereen besparen op het stroomverbruik in huis.

Bespaartips voor een lagere energierekening

Het is natuurlijk altijd beter om zo min mogelijk stroom te verbruiken. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar zorgt ook voor een verlaging van uw energierekening. Met een aantal kleine aanpassingen en bewust gebruik van de apparaten en verlichting in huis, kunt u tientallen euro’s per jaar besparen. UnitedConsumers Energie helpt u graag op weg met een aantal praktische bespaartips en adviezen om te besparen op stroom.

  1. Energielabel voor elektrische apparaten
    Besparen op energie begint bij de aanschaf van zuinige elektrische apparaten. In de winkel vindt u tegenwoordig op alle wasmachines, drogers, koelkasten en televisies een energielabel. Met dit informatielabel ziet u in één oogopslag hoe zuinig het apparaat omgaat met energie. Oude apparaten gebruiken vaak onnodig veel stroom. Nieuwe apparaten zijn veel zuiniger, daarom kunt u overwegen om uw oude energieslurpende apparaten te vervangen, ook als ze nog werken.
  2. Spaarlampen en led-lampen
    De gloeilamp wordt niet meer verkocht, langzaam maar zeker zullen alle gloeilampen verdwijnen. Inmiddels zijn er vele ontwikkelingen op het gebied van energiezuinige verlichting. U kunt veel stroom besparen door uw oude gloeilampen te vervangen door spaarlampen of led-lampen. Wilt u weten waar u op kunt letten bij de aanschaf van nieuwe lampen? Bekijk dan onze pagina over energiezuinige verlichting.
  3. Energiemeters
    Om te weten hoeveel u kunt besparen, is het handig als u weet hoeveel energie u verbruikt. Om inzicht te krijgen in uw stroomverbruik zijn er handige energiemeters te koop. De energiemeter laat het verbruik van uw apparaten zien en geeft suggesties waar nog energiebesparingen te halen zijn. Moderne energiemeters zijn ook vaak gekoppeld aan een handige app of online registratiesysteem zodat u altijd en overal inzicht heeft in uw verbruik en besparingen.

UnitedConsumers Energie

Iedereen kan besparen op energie. Een goed begin is het halve werk, daarom kunt u voor een lagere energierekening beginnen bij een goedkope energieleverancier. Bij UnitedConsumers krijgt u gas en stroom met korting, zodat u direct kunt besparen. U heeft de keuze uit een vaste of variabele stroomprijs. Kies eenvoudig het energiecontract dat het beste bij uw situatie past. U ontvangt altijd een welkomstbonus van € 70,00. Dat is eenvoudig energie besparen en de korting kan zelfs nog oplopen. Geen gedoe, wel de voordeel.

Meld u nu aan

Wilt u weten hoeveel u kunt besparen op stroom? Dan kunt u bij UnitedConsumers eenvoudig stroom vergelijken.

Alles over energie

Lees ook
Korting voor jongeren op energie