Contact
Mijn UnitedConsumers

Stijgende energieprijzen

De huidige ontwikkelingen in de markt hebben de afgelopen tijd voor een forse stijging van de energieprijzen gezorgd. Om de hoge energieprijzen te compenseren, heeft het kabinet een prijsplafond aangekondigd. Op deze pagina leggen wij u alles uit over de stijgende energieprijzen en wat dit voor uw situatie betekent. Ook houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 

Mijn energiecontract

Er zijn twee soorten energiecontracten: een vast contract (1 of 3 jaar) of een variabel contract. In Mijn UnitedConsumers ziet u welk energiecontract u heeft.

  • Log in op Mijn UnitedConsumers.
  • Kies voor 'Mijn Energie'.
  • Ga naar 'Overeenkomst'.
  • Open de 'Leveringsovereenkomst' voor gas en/of stroom. 
  • U ziet nu welk energiecontract u heeft.

 

Ik heb een vast contract

U heeft de energietarieven voor een bepaalde periode vastgezet en deze tarieven gelden tot en met het einde van uw contractdatum. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de stijgende energieprijzen. Bekijk de einddatum van uw contract en uw tarieven.

 

Ik heb een variabel contract

U hoeft niks te doen en u hoeft zich geen zorgen te maken over de stijgende energieprijzen. Per 1 januari 2023 geldt er een prijsplafond. Als uw huidige tarief hoger is dan het maximale tarief, wordt dit voor u aangepast. Bekijk uw actuele tarieven in Mijn UnitedConsumers.

 

Nieuw energiecontract afsluiten

Bij ons kunt u kiezen voor een energiecontract met een variabel tarief voor onbepaalde tijd tegen de dan geldende energietarieven. Het variabel leveringstarief wat u nu afsluit blijft geldig t/m 31-12-2022. Benieuwd hoeveel u kunt besparen? Bereken uw nieuwe energietarieven.


Besparen op uw energiekosten

Met een paar kleine aanpassingen kunt u eenvoudig uw energieverbruik verminderen. Hierdoor bespaart u flink op uw energiekosten. Goed voor het milieu én uw portemonnee!

Ga direct naar...

> Gas besparen
> Stroom besparen
> Sluipverbruik voorkomen


nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van lagere energietarieven

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van lagere energietarieven? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden


 

Veelgestelde vragen over de stijgende energieprijzen

In de afgelopen periode zijn de wereldwijde inkoopprijzen voor gas in heel korte tijd enorm gestegen en ze stijgen nog steeds. De stijging van de gasprijs kent meerdere oorzaken. Zo is de vraag naar aardgas wereldwijd toegenomen, heeft Nederland weinig gasvoorraad en spelen ook de ontwikkelingen in Oekraïne een rol in de stijgende gasprijs. In onderstaande grafiek is de ontwikkeling van de stroom- en gasprijzen weergegeven.

Energieleveranciers hebben helaas geen invloed op de stijging van de energieprijzen. Hoe de energieprijzen zich de komende tijd gaan ontwikkelen zal moet blijken. We kunnen geen uitspraken doen over de verwachting van de energietarieven in de toekomst.

Als uw contract de einddatum heeft bereikt, dan blijft u gewoon verzekerd van energie van UnitedConsumers. Na de einddatum van uw contract ontvangt u de dan geldende variabele energietarieven. U hoeft dus niet over te stappen of een nieuw energiecontract te kiezen. Bekijk uw tarieven in Mijn UnitedConsumers.

U hoeft zich geen zorgen te maken dat u zonder energie komt te zitten. Als consument bent u altijd zeker van energielevering. We doen vooraf voorspellingen van het stroom- en gasverbruik van onze deelnemers zodat we u altijd van energie kunnen voorzien.

Ja, u zit goed bij ons. Wij kopen samen met ENGIE Nederland energie in en hanteren een defensieve inkoopstrategie. Dit wil zeggen dat we energie direct inkopen nadat een deelnemer een energiecontract afgesloten heeft. Hierdoor lopen we financieel minder risico. Daarnaast is energieleverancier ENGIE een grote speler op de Europese energiemarkt en is het bedrijf financieel gezond. U hoeft zich dus geen zorgen te maken.


 

inzicht energieverbruik

Inzicht in uw energieverbruik

Met onze verbruiksmanager krijgt u inzicht in uw verbruik en weet u dus of u meer of minder energie verbruikt dan verwacht. Zo houdt u grip op uw energieverbruik en uw kosten.

> Naar de verbruiksmanager

 

besparen

Besparen op energie

Hoe minder energie u verbruikt, hoe lager uw energierekening. Met onze energie bespaartips helpen wij u bij het verlagen van uw verbruik en dus uw energierekening.

> Naar de tips

 

besparen op energie

Uw huis verduurzamen

Door u woning te verduurzamen, kunt u uw stookkosten laag houden. En dit resulteert in een lagere energierekening. Wij geven u tips om uw huis te verduurzamen!

> Woning verduurzamen


Alles over het prijsplafond

Wilt u meer weten over het prijsplafond? Bekijk de laatste ontwikkelingen en wat dit voor u betekent.

Terug naar boven