Contact
Mijn UnitedConsumers

Stijgende energieprijzen

De situatie in Oekraïne heeft de afgelopen tijd voor een forse stijging van de energieprijzen gezorgd. We begrijpen dat de snelle stijging van de energieprijzen vragen oproept. Op deze pagina leggen wij uit wat u het beste kunt doen en beantwoorden we de veelgestelde vragen. 

Mijn energiecontract

Er zijn twee soorten energiecontracten: een vast contract (1 of 3 jaar) of een variabel contract. In Mijn UnitedConsumers ziet u welk energiecontract u heeft.

  • Log in op Mijn UnitedConsumers.
  • Kies voor 'Mijn Energie'.
  • Ga naar 'Overeenkomst'.
  • Open de 'Leveringsovereenkomst' voor gas en/of stroom. 
  • U ziet nu welk energiecontract u heeft.

 

Ik heb een vast contract

Met een vast contract heeft u de energietarieven voor een bepaalde periode vastgezet en deze tarieven gelden tot en met het einde van uw contractdatum. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de stijgende energieprijzen. Bekijk uw tarieven in Mijn UnitedConsumers.

 

Ik heb een variabel contract

U hoeft niks te doen en u hoeft zich geen zorgen te maken over de stijgende energieprijzen. De variabele tarieven wijzigen ieder jaar op 1 januari en 1 juli. Uw variabele tarieven blijven dus tot 01-07-2022 ongewijzigd. Bekijk uw actuele tarieven in Mijn UnitedConsumers.

 

Nieuw energiecontract afsluiten

Bij ons kunt u kiezen voor een energiecontract met een variabel tarief voor onbepaalde tijd. Deze sluit u af tegen de dan geldende marktprijzen en dit contract is maandelijks opzegbaar. Benieuwd hoeveel u kunt besparen? Bereken dan direct uw nieuwe energietarieven.


nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van lagere energietarieven

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van lagere energietarieven? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden


 

Veelgestelde vragen over de stijgende energieprijzen

In de afgelopen periode zijn de wereldwijde inkoopprijzen voor gas in heel korte tijd enorm gestegen en ze stijgen nog steeds. De stijging van de gasprijs kent meerdere oorzaken. Zo is de vraag naar aardgas wereldwijd toegenomen, heeft Nederland weinig gasvoorraad en spelen ook de ontwikkelingen in Oekraïne een rol in de stijgende gasprijs. In onderstaande grafiek is de ontwikkeling van de stroom- en gasprijzen weergegeven.

Energieleveranciers hebben helaas geen invloed op de stijging van de energieprijzen. Hoe de energieprijzen zich de komende tijd gaan ontwikkelen zal moet blijken. We kunnen geen uitspraken doen over de verwachting van de energietarieven in de toekomst.

Per 1 januari 2022 compenseert de overheid de stijging van de energieprijzen. Dit doen zij in de vorm van een verlaging van de energiebelasting op stroom en krijgt u een hogere teruggave.

Verlaging energiebelasting stroom

De hoogte van de energiebelasting wordt door de overheid bepaald en is hetzelfde bij iedere energieleverancier. Het belastingtarief op stroom gaat met 6,9 cent per kWh omlaag in 2022. Dit is inclusief btw.

Verhoging teruggave van de energiebelasting

De vermindering energiebelasting 2022 is vastgesteld op € 824,77. Dit betekent dat het bedrag is verhoogd met € 220,01 (€ 266,21 inclusief btw). Dit is in uw voordeel. Dit bedrag wordt namelijk in mindering gebracht op uw energierekening.

Compensatie op de energierekening

De compensatie vanuit de overheid wordt automatisch verrekend op uw termijnbedrag en uw jaarrekening. Hier hoeft u niets voor te doen. Voor huishoudens met een extra laag inkomen bestaat de mogelijkheid om extra compensatie vanuit de overheid te krijgen. Informeer bij uw gemeente of u in aanmerking komt voor deze regeling.   

Als uw contract de einddatum heeft bereikt, dan blijft u gewoon verzekerd van energie van UnitedConsumers. Na de einddatum van uw contract ontvangt u de dan geldende variabele energietarieven. U hoeft dus niet over te stappen of een nieuw energiecontract te kiezen. Bekijk uw tarieven in Mijn UnitedConsumers.

U hoeft zich geen zorgen te maken dat u zonder energie komt te zitten. Als consument bent u altijd zeker van energielevering. We doen vooraf voorspellingen van het stroom- en gasverbruik van onze deelnemers zodat we u altijd van energie kunnen voorzien.

Ja, u zit goed bij ons. Wij kopen samen met ENGIE Nederland energie in en hanteren een defensieve inkoopstrategie. Dit wil zeggen dat we energie direct inkopen nadat een deelnemer een energiecontract afgesloten heeft. Hierdoor lopen we financieel minder risico. Daarnaast is energieleverancier ENGIE een grote speler op de Europese energiemarkt en is het bedrijf financieel gezond. U hoeft zich dus geen zorgen te maken. 


 

inzicht energieverbruik

Inzicht in uw energieverbruik

Met onze verbruiksmanager krijgt u inzicht in uw verbruik en weet u dus of u meer of minder energie verbruikt dan verwacht. Zo houdt u grip op uw energieverbruik en uw kosten.

> Naar de verbruiksmanager

 

besparen op energie

Termijnbedrag aanpassen

Met de hoge energietarieven wilt u natuurlijk niet verrast worden met hoge kosten op uw jaarrekening. Check daarom of uw termijnbedrag nog aansluit op uw verbruik.

> Naar mijn termijnbedrag

 

besparen

Besparen op energie

Hoe minder energie u verbruikt, hoe lager uw energierekening. Met onze energie bespaartips helpen wij u bij het verlagen van uw verbruik en dus uw energierekening.

> Naar de tips

Terug naar boven