Hoe kan ik energie besparen?

Het leven is al duur genoeg. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om te besparen op energie. Of u nu kiest voor een goedkope energieleverancier, of graag bewust om wilt gaan met energie of gaat voor energieneutraal wonen. Er is altijd een manier die bij uw persoonlijke situatie past. Wij helpen u graag op weg.

Goedkope energie

Begin bij een goedkope energieleverancier. Met lage energieprijzen bent u altijd goedkoper uit. Met het vaste energietarief kiest u voor zekerheid: u heeft geen prijsstijgingen. Op ons variabele energietarief krijgt u 1 cent korting op het gemiddelde variabele tarief van Nuon, Eneco en Essent. Welk energiecontract u ook kiest: u krijgt altijd een welkomstbonus van € 20,00 en 10% korting op het gemiddelde tarief van de tien grootste energieleveranciers van Nederland. Aanmelden is voldoende, wij regelen de rest.

Aanmelden energie met korting

Isolatie en verwarming

Een groot gedeelte van uw gas- en stroomverbruik gaat op aan verwarming en warm water. U kunt eenvoudig besparen op deze grote kostenpost. Kies bijvoorbeeld voor een energiezuinige cv-ketel, of gebruik een waterbesparende douchekop.

Tip: als u kiest voor energiezuinige verwarming, zorg dan voor goede isolatie. Het is zonde om kostbare warmte te verliezen door kiertjes in kozijnen of muren of door enkel glas.

Snel energie besparen

Kleine aanpassingen kunnen grote besparingen opleveren. De meeste bespaartips kunt u gemakkelijk zelf uitvoeren. Ook als u niet zo handig bent.

  • Douche een minuutje korter, gebruik een douchewekker
  • Gebruik tochtstrips om de warmte binnen te houden
  • Vervang uw gloeilampen door spaar- of ledlampen
  • Zorg voor een goed onderhouden cv-ketel
  • Zet de verwarming een graad lager

Andere veelgestelde vragen over energie

UnitedConsumers Energie

Wat ga ik betalen?
Hoe kan ik overstappen?
Wie is mijn contactpersoon?
Hoe werkt het bespaartegoed?
Hoe werkt energie met korting?
Ik ga verhuizen, wat moet ik doen?
Heeft UnitedConsumers groene stroom?

Algemeen

Wat is een slimme meter?
Wat is een termijnbedrag?
Ik heb zonnepanelen, hoe werkt teruglevering van energie?

> Alle veelgestelde vragen over energie