Bespaartips en advies Energie

Iedereen kan besparen op energie. Het principe is simpel: hoe minder u verbruikt, hoe lager uw energierekening. UnitedConsumers helpt u op weg met een aantal tips. U kunt meteen beginnen met besparen op energie. Goed voor elkaar.

Tip 1: Goedkope energieleverancier

Besparen op energie begint bij een goedkope energieleverancier. Bij UnitedConsumers Energie profiteert u altijd van extra voordeel. Waar u ook woont, wat u ook verbruikt. De energie-experts van UnitedConsumers houden continu de energieprijzen van de 10 grootste energieleveranciers in de gaten. Ze berekenen de gemiddelde prijs en daarop krijgt u bij ons 10% korting. Altijd, zolang uw contract loopt. Overstappen is eenvoudig. U hoeft zich alleen maar aan te melden, wij regelen de rest.

Direct besparen

Tip 2: Energie besparen in huis

Om energie besparen nog gemakkelijker te maken, hebben we voor u de energie bespaartips per ruimte verzameld. Zo ziet u in een oogopslag hoe u in de woonkamer, badkamer of keuken energie kunt besparen. Lees meer over thuis energie besparen.

Tip 3: Bespaar door isolatie

Het kost veel energie om uw huis te verwarmen. Zonde als de warmte uw huis verlaat door kiertjes in uw vloeren, ramen of daken. Met goede isolatie hoeft u minder te stoken en dat bespaart energie. Lees meer over besparen door isolatie.

Tip 4: Bespaar op verwarmen

Heeft u nog een oude cv-ketel? Een zuinige HR-ketel gebruikt veel minder energie. Het is vaak zelfs voordeliger om een oude, nog werkende ketel te vervangen door een ketel met een hoog rendement. Lees meer over energie besparen op verwarmen.

Tip 5: Keurmerken: het energielabel

U kunt met het energielabel eenvoudig energie vergelijken van verschillende apparaten. Op het label leest u hoeveel energie het apparaat gemiddeld per jaar verbruikt. U herkent het energielabel aan de gekleurde balken, van groen (A+++, heel energiezuinig) tot rood (D, niet zuinig). Naast het energielabel zijn er nog andere keurmerken voor energie.

Tip 6: Subsidie voor energie

Ook de overheid vindt het belangrijk om te besparen op energie. Daarom kunt u voor een aantal maatregelen en producten subsidie krijgen.

Tip 7: Energiebesparende gadgets

Energie besparen met hippe gadgets die u helpen om bewuster en zuiniger met energie om te gaan. Heeft u al een zonnelader voor uw telefoon? Of is een doucheradio op waterkracht misschien iets voor u? We hebben een aantal handige energiebesparende gadgets voor u op een rijtje gezet.

Meer bespaartips

Het hoeft niet moeilijk en duur te zijn om te besparen op energie. Eén minuut korter douchen, de verwarming een graadje lager en op 30 graden wassen. Het lijken allemaal open deuren, maar met kleine aanpassingen in uw dagelijks leven kunt u veel energie besparen. Wij helpen u graag met onze bespaartips.