Contact
Mijn UnitedConsumers

Stroomprijs bij UnitedConsumers

Stroom afsluiten via UnitedConsumers is voordelig voor het milieu en uw portemonnee. Bij ons kiest u namelijk voor een lage stroomprijs met 100% Nederlandse groene stroom.

U draagt bij aan duurzaamheid en houdt een zakcentje over voor andere leuke dingen in uw leven. Win-win dus!

Bekijk mijn persoonlijk aanbod

stroomprijs van UnitedConsumers


 

Stroomprijs van UnitedConsumers

De stroomprijs voor de variabele leveringskosten is de prijs die u betaalt per verbruikte kWh stroom. Iedere stroomleverancier bepaalt zelf deze variabele prijs voor stroom. Wij zijn één van de goedkoopste stroomleveranciers in Nederland. Iedere maand vergelijken wij de stroomtarieven van grote energiemaatschappijen. Zo wordt energie vergelijken makkelijk en kiest u altijd voor goedkope stroom.

Bereken mijn tarief


100% groene stroom

Bij ons krijgt u altijd 100% groene stroom geleverd tegen een lage stroomprijs. Goed voor het milieu en voor uw portemonnee. Onze groene stroom is afkomstig uit windenergie en zonne-energie. Benieuwd waar onze groene stroom vandaan komt? U vindt het terug in ons stroometiket. 

100% groene stroom

Stroometiket bekijken


Lage stroomprijs met een extraatje

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt bij UnitedConsumers en daarom staan onze gekwalificeerde medewerkers altijd voor u klaar én profiteert u van voordelige stroomtarieven. Doe er iets leuks mee!

energie acties


 

Stroom termijnbedrag

Het termijnbedrag is een schatting van uw jaarlijks elektriciteitsverbruik, gebaseerd op het gemiddelde van eerdere jaren. Heeft u eind van het jaar minder stroom verbruikt dan verwacht? Dan ontvangt u het te veel betaalde bedrag terug. Uiteraard kan het ook zijn dat u meer stroom heeft verbruikt en juist bij moet betalen.

gas termijnbedrag

Bereken mijn termijnbedrag


 

Voordelig stroom afsluiten via UnitedConsumers

Wij vinden het belangrijk dat u de beste stroomprijs én de beste service krijgt. Daarom profiteert u van de volgende voordelen:

  • Voordelige energietarieven.
  • 100% Nederlandse groene stroom.
  • Direct een gekwalificeerde medewerker aan de lijn.

 

voordelen gas unitedconsumers

Start met besparen op stroom


 

Goedkoop stroom afsluiten

Bij het afsluiten van stroom maakt u een keuze in het soort tarief (vast of variabel) en de looptijd van uw energiecontract. Welk contract past het beste bij uw situatie? Bekijk hieronder ons aanbod in stroom en start vandaag nog met besparen. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

Bereken mijn stroomtarief

Liever stroom en gas afsluiten?

Dat kan! Selecteer tijdens uw aanmelding dat u stroom en gas wilt ontvangen en wij gaan voor u aan de slag. Uiteraard profiteert u nog steeds van een voordelig energietarief. Kies hier direct voor stroom en gas. 


Overstappen naar stroom van UnitedConsumers

Goedkoop stroom afsluiten is voor iedereen mogelijk. Of u nu voor het eerst een energiecontract afsluit of wilt overstappen van energieleverancier; bij ons kan het! Kies net als ruim 500.000 andere deelnemers voor de lage stroomprijs van UnitedConsumers. Uw overstap is al binnen 5 stappen geregeld. Waar wacht u nog op?

Goedkoop stroom afsluiten

afbeelding


Veelgestelde vragen over stroom

Elektriciteit is een verzamelnaam voor natuurkundige verschijnselen die in verband staan met de stroom van elektrische lading. Het woord elektriciteit is afkomstig van elektron, wat barnsteen betekent in het Grieks. Op het moment dat men met een wollen doek over een barnsteen wreef, ontstond er 'elektriciteit' in de vorm van vonkjes en geknetter. In de moderne maatschappij is elektriciteit onmisbaar en kan elektriciteit in uw woning bijvoorbeeld gebruikt worden voor: 

  • Het elektrisch verwarmen van uw woning.
  • Het gebruik van elektrische apparaten.
  • Het elektrisch verwarmen van water.
  • Het verlichten van uw woning.
  • Elektrisch koken.

Op de energierekening vindt u niet alleen de kosten voor het verbruik van stroom. Uw rekening voor stroom is namelijk ook nog opgebouwd uit de variabele leveringskosten voor het verbruik, netbeheerkosten, overheidsheffingen en btw.

Meer over de stroomprijs

Stroomleveranciers leveren stroom uit verschillende bronnen. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen groene stroom en grijze stroom. Bij uw keuze voor een stroomleverancier kan het gebruik van groene of grijze stroom een belangrijk criterium zijn. Houd hier dus rekening mee in uw selectie.

Grijze stroom

Grijze stroom is niet duurzaam. Deze stroom wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen die niet onuitputtelijk zijn, zoals aardgas, aardolie en steenkool. Bovendien komt bij de verbranding van steenkool om stroom te maken, CO2 en andere schadelijke stoffen vrij.

Groene stroom

Groene stroom wordt opgewekt uit energiebronnen die niet op kunnen gaan. Er zijn verschillende soorten groene stroom, namelijk: windenergiewaterenergiezonne-energie en energie uit biomassa.

Voor de afname van stroom zijn twee tarieven mogelijk: enkeltarief en dubbeltarief. In het geval van het dubbeltarief, wordt er ook wel gesproken over dag- en nachttarief, omdat er dan twee verschillende tarieven gehanteerd worden: één voor overdag en één voor ’s nachts, in het weekend en op feestdagen.

Met het enkeltarief is er altijd sprake van een vaste prijs voor elektriciteit. Dat is handig als u geen rekening wilt houden met de momenten waarop u bijvoorbeeld de vaatwasser of de wasmachine wilt aanzetten. Vindt u het juist aantrekkelijk om gebruik te maken van een lager tarief in de nacht, in het weekend en overdag, dan kan het dubbele tarief interessant zijn. U heeft dan wel een dubbele energiemeter nodig, zodat het verbruik in de piekuren en in de daluren juist geregistreerd wordt.

Stroomtarief kiezen

Stroom berekenen, betekent dat u rekening dient te houden met diverse factoren. Toch is er een handigheidje om uw elektriciteitsverbruik te berekenen. Hierbij gebruikt u het aantal mensen waarmee u in de woning woont als uitgangspunt. Hoe meer mensen in één huis wonen, hoe hoger uw stroomverbruik waarschijnlijk is.

Bereken hier uw elektriciteitsverbruik

Onze totale energierekening bestaat voor ruim 30% uit kosten voor stroom en voor ongeveer 70% uit kosten voor gas. Het verbruik van stroom is goedkoper dan gas, maar onnodig verbruik van stroom is slecht voor het milieu en uw portemonnee. Stroom wordt gebruikt voor uw verlichting en alle elektrische apparaten in huis. Zonder stroom kunnen we niet, maar besparen op stroom is makkelijker dan u denkt. Met kleine aanpassingen kunt u namelijk al flink besparen op stroom.

Bekijk de tips


Veelgestelde vragen over stroom van UnitedConsumers

De stroom van UnitedConsumers is afkomstig uit windenergie en zonne-energie. Dit kunt u ook zien in ons stroometiket.

Bekijk het stroometiket

Wij zijn een consumentencollectief en kopen groot in. Hierdoor kunnen we een lage stroomprijs afspreken met onze inkooppartners. Zo kiest u altijd voor goedkope stroom.

Bekijk mijn aanbod

kalender uc

Wij zorgen ervoor dat uw aanvraag voor stroom soepel verloopt. Binnen 5 dagen na de aanvraag ontvangt u de leveringsovereenkomst per e-mail. Vanaf dat moment heeft u 14 dagen bedenktijd en kunt u kosteloos annuleren.
 

papier en pen

Wij zeggen uw contract voor u op. Daarbij houden we rekening met de door u gewenste startdatum. Houd rekening met een eventuele opzegboete van uw energieleverancier. Goed om te weten: wij vergoeden een eventuele opzegboete niet.
 

envelop mail pen

Rond de start van de levering van stroom ontvangt u een e-mail voor het doorgeven van uw meterstanden. Zo weten wij vanaf welke meterstand uw stroomverbruik start. Heeft u een slimme meter? Dan worden de standen automatisch uitgelezen.
 

spaarvarken rechts

Het is zover, de levering is gestart! Vanaf nu ontvangt u goedkoop stroom en/of gas en start u met besparen op uw energierekening. Ook kunt u eenvoudig via Mijn UnitedConsumers uw energiezaken regelen.

Heeft u de sleutels van uw nieuwe woning al ontvangen en een brief gekregen van uw netbeheerder om zo snel mogelijk uw energie te regelen? Of wordt uw huis eerder opgeleverd dan verwacht? Dan heeft u met spoed energie nodig.

Neemt u dan contact op met onze klantenservice. Wij beoordelen uw situatie en kijken naar de mogelijkheden.

Ik heb een andere vraag


Gecontroleerd door onze specialist Dirk Mutsaers

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Dirk Mutsaers, specialist op het gebied van energie. Dirk is sinds 2016 werkzaam bij UnitedConsumers.

| Laatst gecontroleerd op: 1-5-2023 |

dirk expert energie