Bereken uw energie aanbod

Postcode
Huisnr.

Stroom: van stroom vergelijken tot stroom afsluiten

Elektriciteit of stroom wordt gebruikt om bijvoorbeeld uw woning te verlichten of om elektrische apparaten te gebruiken. Wat is de prijs van stroom, waar let u op bij stroom vergelijken en hoe kunt u stroom afsluiten? 

Wat is gas?

Wat is elektriciteit?

Elektriciteit is een verzamelnaam voor natuurkundige verschijnselen die in verband staan met de stroom van elektrische lading. Het woord elektriciteit is afkomstig van elektron, wat barnsteen betekent in het Grieks. Op het moment dat men met een wollen doek over een barnsteen wreef, ontstond er 'elektriciteit' in de vorm van vonkjes en geknetter. In de moderne maatschappij is elektriciteit onmisbaar en kan elektriciteit in uw woning bijvoorbeeld gebruikt worden voor: 


wat kost stroom

Stroom vergelijken

De stroomprijs voor de variabele leveringskosten is de prijs die u betaalt per verbruikte kWh stroom. Iedere stroomleverancier bepaalt zelf deze variabele prijs voor stroom. Wij doen dat bij UC dus ook. Maar wel zo voordelig mogelijk voor u! Wij baseren onze stroomprijs op het gemiddelde tarief van de grootste Nederlandse stroomleveranciers; de zogeheten Gemiddelde Landelijke Energieprijs. Ons tarief voor stroom ligt altijd 10% lager dan de Gemiddelde Landelijke Energieprijs. Zo bent u dus altijd voordelig uit! 

Start met elektra vergelijken


stroomprijs opbouw

Opbouw prijs van stroom

Op de energierekening vindt u niet alleen de kosten voor het verbruik van stroom. Uw rekening voor stroom is namelijk ook nog opgebouwd uit de variabele leveringskosten voor het verbruik, netbeheerkosten, overheidsheffingen en btw.

Meer over de stroomprijs


meter

Stroomprijs termijnbedrag

Onder het termijnbedrag vallen de kosten van uw stroomverbruik. Dit termijnbedrag is een schatting van uw elektriciteitsverbruik per jaar, gebaseerd op het gemiddelde gebruik van eerdere jaren. Als aan het einde van het jaar blijkt dat u meer heeft betaald dan u aan stroom heeft verbruikt, ontvangt u het te veel betaalde bedrag terug. Uiteraard kan het ook zijn dat u meer stroom heeft verbruikt en aan het einde van het jaar moet bijbetalen.

Bereken mijn termijnbedrag


meter

Prijs stroom: dag- en nachttarief

Voor de afname van stroom zijn twee tarieven mogelijk: enkeltarief en dubbeltarief. In het geval van het dubbeltarief, wordt er ook wel gesproken over dag- en nachttarief, omdat er dan twee verschillende tarieven gehanteerd worden: één voor overdag en één voor ’s nachts, in het weekend en op feestdagen.

Met het enkeltarief is er altijd sprake van een vaste prijs voor elektriciteit. Dat is handig als u geen rekening wilt houden met de momenten waarop u bijvoorbeeld de vaatwasser of de wasmachine wilt aanzetten. Vindt u het juist aantrekkelijk om gebruik te maken van een lager tarief in de nacht, in het weekend en overdag, dan kan het dubbele tarief interessant zijn. U heeft dan wel een dubbele energiemeter nodig, zodat het verbruik in de piekuren en in de daluren juist geregistreerd wordt.

Meer over het dag- en nachttarief


stroom

Grijze stroom en groene stroom

Stroomleveranciers leveren stroom uit verschillende bronnen. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen groene stroom en grijze stroom. Bij uw keuze voor een stroomleverancier kan het gebruik van groene of grijze stroom een belangrijk criterium zijn. Houd hier dus rekening mee in uw selectie.

Grijze stroom

Grijze stroom is niet duurzaam. Het wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen die niet onuitputtelijk zijn, zoals aardgas, aardolie en steenkool. Bovendien komen bij de verbranding van steenkool om stroom te maken, CO2 en andere schadelijke stoffen vrij.

Groene stroom

Groene stroom wordt opgewekt uit energiebronnen die niet op kunnen gaan. Er zijn verschillende soorten groene stroom, namelijk: windenergiewaterenergiezonne-energie en energie uit biomassa. De stroom van UnitedConsumers is bijvoorbeeld 100% afkomstig uit windenergie. Dit kunt u ook zien in ons stroometiket.

Bekijk het stroometiket


energie ico

Stroom afsluiten bij UnitedConsumers

Wilt u stroom afsluiten bij UnitedConsumers? Dan ligt uw stroomtarief altijd 10% lager dan de Gemiddelde Landelijke Energieprijs. Zo weet u zeker dat u een uitstekende deal te pakken heeft! Bovendien krijgt u altijd een aantrekkelijke welkomstbonus. Start met elektra vergelijken van UnitedConsumers en bekijk direct hoeveel u kunt besparen.

UnitedConsumers Energie

1 jaar vaste stroomprijs
100% groene stroom


 • Altijd 10% goedkoper dan de GLE

 

 • Het voordeel van een korte looptijd

 

 • Inclusief aantrekkelijke welkomstbonus
   

Bekijk mijn aanbod 

 

UnitedConsumers Energie

1 jaar variabele stroomprijs
100% groene stroom


 • Altijd 10% goedkoper dan de GLE

 

 • Tarieven kunnen stijgen of dalen

 

 • Inclusief aantrekkelijke welkomstbonus
   

Bekijk mijn aanbod 

 

UnitedConsumers Energie

3 jaar vaste stroomprijs
100% groene stroom


 • Altijd 10% goedkoper dan de GLE

 

 • Het voordeel van 3 jaar geen verrassingen

 

 • Inclusief aantrekkelijke welkomstbonus
   

Bekijk mijn aanbod 


Veelgestelde vragen over stroom

Onze stroomtarieven zijn gebaseerd op de Gemiddelde Landelijke Energieprijs van de 10 grootste leveranciers in Nederland. Het stroomtarief van UnitedConsumers ligt altijd 10% lager dan het gemiddelde van de 10 grootste leveranciers in Nederland. Daarnaast krijgt u altijd een aantrekkelijke welkomstbonus. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

Bekijk uw persoonlijke aanbod

Stroom berekenen betekent dat u rekening dient te houden met diverse factoren. Toch is er een handigheidje om uw elektriciteitsverbruik te berekenen. Hierbij gebruikt u het aantal mensen waarmee u in de woning woont als uitgangspunt. Hoe meer mensen in één huis wonen, hoe hoger uw stroomverbruik waarschijnlijk is.

Bereken hier uw elektriciteitsverbruik

In de meeste gevallen kunt u na het vergelijken van stroom direct zelf overstappen naar UnitedConsumers. U hoeft uzelf enkel aan te melden via onze website en wij regelen de rest voor u.

Overstappen naar UnitedConsumers

In sommige gevallen is het niet mogelijk om (direct) over te stappen:

 • Heeft u een energiecontract voor langere tijd en is die tijd nog niet verstreken? Dan kunt u wel overstappen, maar moet u mogelijk een overstapboete betalen. Wij vergoeden deze boete voor u tot € 250,-.
 • Als u uw woning huurt en het maandbedrag inclusief energie is, staat het energiecontract op naam van de eigenaar van de woning. Natuurlijk staat het u vrij om de eigenaar op goedkopere gas- en elektriciteitsmaatschappijen te wijzen, maar u kunt niet zelf overstappen van energieleverancier.

Ja, dat kan zeker! U kunt tijdens uw aanmelding selecteren wat u wilt afsluiten: gas, stroom of gas én stroom. U hoeft dus niet beide soorten energie af te nemen.

Stroom afsluiten

Ik heb een andere vraag

Terug naar boven