Contact
Mijn UnitedConsumers

Stroomprijs bij UnitedConsumers

Wil je alleen stroom afsluiten, omdat je geen gas in huis hebt? Stroom afsluiten via UnitedConsumers is voordelig voor het milieu én jouw portemonnee! Bij ons kies je namelijk voor een lage stroomprijs met 100% Nederlandse groene stroom.

Je draagt bij aan duurzaamheid en houdt een zakcentje over voor andere leuke dingen in je leven. Win-win dus!

Bekijk mijn persoonlijk aanbod

stroomprijs van UnitedConsumers


 

Stroomprijs per kWh

De stroomprijs per kWh bestaat uit een aantal onderdelen:

 • De kale stroomprijs: deze prijs betaal je per verbruikte kWh stroom. Iedere stroomleverancier bepaalt zelf deze variabele tarieven voor stroom.
 • Vaste netbeheerkosten voor stroom: een deel van de netbeheerkosten betaal je voor het transport van stroom naar jouw woning en het gebruik van je (slimme) meter.
 • Energiebelasting en btw: je betaalt belasting per verbruikte kWh stroom. Met de belasting stimuleert de overheid dat je minder energie verbruikt. Je betaalt in 2024 het normale btw-tarief (21%) over de kosten van stroom per kWh. 

dirk expert energie

advies Goed om te weten

"Bij ons profiteer je altijd van 100% groene stroom uit Nederland tegen een lage stroomprijs. Goed voor het milieu en je portemonnee. Bekijk ons stroometiket om erachter te komen waaruit onze groene stroom afkomstig is."

Dirk Mutsaers - Energie expert


1 jaar vast én voordelig
bij UnitedConsumers

Profiteer nu 1 jaar lang van vaste tarieven voor gas en stroom. Bereken je voordeel en start direct met besparen!

 • 100% Nederlandse groene stroom
 • Ontvang € 200,00 extra korting
 • 1 jaar lang zekerheid
   
Postcode
Huisnr.
 

 

Stroom termijnbedrag

Heb je stroom afgesloten? Dan wordt een termijnbedrag bepaald. Het termijnbedrag is een schatting van je jaarlijks elektriciteitsverbruik, gebaseerd op het gemiddelde van eerdere jaren. Heb je eind van het jaar minder stroom verbruikt dan verwacht? Dan ontvang je het te veel betaalde bedrag terug. Uiteraard kan het ook zijn dat je meer stroom hebt verbruikt en juist bij moet betalen.

Bereken mijn termijnbedrag


 

Waarom alleen stroom afsluiten?

Als je alleen stroom in huis nodig hebt, is dit voordelig voor jou én het milieu. Stroom is namelijk goedkoper dan gas, bovendien wordt door zonnepanelen en windmolens steeds meer groene stroom opgewekt.

Heb je ook gas nodig? Het staat je vrij om je stroom en gas af te nemen bij verschillende energieleveranciers. Zo kun je stroom en gas apart vergelijken en voor beide de leverancier kiezen waar je het goedkoopst uit bent. Een nadeel van twee energiecontracten is wel dat je extra administratie hebt.

Liever stroom en gas afsluiten?

Dat kan! Selecteer tijdens je aanmelding dat je stroom en gas wilt ontvangen en wij gaan voor je aan de slag. Uiteraard profiteer je nog steeds van een voordelig energietarief.  


 

Voordelig stroom afsluiten via UnitedConsumers

Wij vinden het belangrijk dat je de beste stroomprijs én de beste service krijgt. Daarom profiteer je van de volgende voordelen:

 • Voordelige energietarieven.
 • 100% Nederlandse groene stroom.
 • Direct een gekwalificeerde medewerker aan de lijn.

 

voordelen gas unitedconsumers

Start met besparen op stroom


Veelgestelde vragen over stroom

Elektriciteit is een verzamelnaam voor natuurkundige verschijnselen die in verband staan met de stroom van elektrische lading. Het woord elektriciteit is afkomstig van elektron, wat barnsteen betekent in het Grieks. Op het moment dat men met een wollen doek over een barnsteen wreef, ontstond er 'elektriciteit' in de vorm van vonkjes en geknetter. In de moderne maatschappij is elektriciteit onmisbaar en kan elektriciteit in je woning bijvoorbeeld gebruikt worden voor: 

 • Het elektrisch verwarmen van je woning.
 • Het gebruik van elektrische apparaten.
 • Het elektrisch verwarmen van water.
 • Het verlichten van je woning.
 • Elektrisch koken.

Stroomleveranciers leveren stroom uit verschillende bronnen. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen groene stroom en grijze stroom. Bij je keuze voor een stroomleverancier kan het gebruik van groene of grijze stroom een belangrijk criterium zijn. Houd hier dus rekening mee in je selectie.

Grijze stroom

Grijze stroom is niet duurzaam. Deze stroom wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen die niet onuitputtelijk zijn, zoals aardgas, aardolie en steenkool. Bovendien komt bij de verbranding van steenkool om stroom te maken, CO2 en andere schadelijke stoffen vrij.

Groene stroom

Groene stroom wordt opgewekt uit energiebronnen die niet op kunnen gaan. Er zijn verschillende soorten groene stroom, namelijk: windenergie, waterenergie, zonne-energie en energie uit biomassa.

Voor de afname van stroom zijn twee tarieven mogelijk: enkeltarief en dubbeltarief. In het geval van het dubbeltarief, wordt er ook wel gesproken over dag- en nachttarief, omdat er dan twee verschillende tarieven gehanteerd worden: één voor overdag en één voor ’s nachts, in het weekend en op feestdagen.

Met het enkeltarief is er altijd sprake van een vaste prijs voor elektriciteit. Dat is handig als je geen rekening wilt houden met de momenten waarop je bijvoorbeeld de vaatwasser of de wasmachine wilt aanzetten. Vind je het juist aantrekkelijk om gebruik te maken van een lager tarief in de nacht, in het weekend en overdag, dan kan het dubbele tarief interessant zijn. Je hebt dan wel een dubbele energiemeter nodig, zodat het verbruik in de piekuren en in de daluren juist geregistreerd wordt.

Stroomtarief kiezen

Stroom berekenen betekent dat je rekening dient te houden met diverse factoren. Toch is er een handigheidje om je elektriciteitsverbruik te berekenen. Hierbij gebruik je het aantal mensen waarmee je in de woning woont als uitgangspunt. Hoe meer mensen in één huis wonen, hoe hoger je stroomverbruik waarschijnlijk is.

Bereken mijn elektriciteitsverbruik

Onze totale energierekening bestaat voor ruim 30% uit kosten voor stroom en voor ongeveer 70% uit kosten voor gas. Het verbruik van stroom is goedkoper dan gas, maar onnodig verbruik van stroom is slecht voor het milieu en jouw portemonnee. Stroom wordt gebruikt voor je verlichting en alle elektrische apparaten in huis. Zonder stroom kunnen we niet, maar besparen op stroom is makkelijker dan je denkt. Met kleine aanpassingen kun je namelijk al flink besparen op stroom.

Bekijk de tips


Veelgestelde vragen over stroom van UnitedConsumers

De stroom van UnitedConsumers is afkomstig uit windenergie en zonne-energie. Dit kun je ook zien in ons stroometiket.

Bekijk het stroometiket

Wij zijn een consumentencollectief en kopen groot in. Hierdoor kunnen we een lage stroomprijs afspreken met onze inkooppartners. Zo kies je altijd voor goedkope stroom.

Bekijk mijn aanbod

kalender uc

Wij zorgen ervoor dat je aanvraag voor stroom soepel verloopt. Binnen 5 dagen na de aanvraag ontvang je de leveringsovereenkomst per e-mail. Vanaf dat moment heb je 14 dagen bedenktijd en kun je kosteloos annuleren.
 

papier en pen

Wij zeggen jouw contract voor je op. Daarbij houden we rekening met de door jou gewenste startdatum. Houd rekening met een eventuele opzegboete van je energieleverancier. Goed om te weten: wij vergoeden een eventuele opzegboete niet.
 

envelop mail pen

Rond de start van de levering van stroom ontvang je een e-mail voor het doorgeven van jouw meterstanden. Zo weten wij vanaf welke meterstand je stroomverbruik start. Heb je een slimme meter? Dan worden de standen automatisch uitgelezen.
 

spaarvarken rechts

Het is zover, de levering is gestart! Vanaf nu ontvang je goedkoop stroom en/of gas en start je met besparen op jouw energierekening. Ook kun je eenvoudig via Mijn UnitedConsumers jouw energiezaken regelen.

Heb je de sleutels van jouw nieuwe woning al ontvangen en een brief gekregen van je netbeheerder om zo snel mogelijk je energie te regelen? Of wordt jouw huis eerder opgeleverd dan verwacht? Dan heb je met spoed energie nodig.

Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij beoordelen je situatie en kijken naar de mogelijkheden.

Ik heb een andere vraag