Contact
Mijn UnitedConsumers

Huis isoleren tips: zelf uw huis isoleren of een subsidie aanvragen?

Zelf uw huis isoleren met kleine aanpassingen en tegen een lage investering? Dat kan! Met onze huis isoleren tips hoeft u niet meer die extra paar sokken aan te trekken én houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven! Zijn kleine isolatiemaatregelen niet doeltreffend genoeg en wilt u grote energiebesparende maatregelen treffen? Dan is de subsidie energiebesparing eigen huis wellicht interessant!

Huis isoleren tips

 

Uw huis isoleren

Een goed geïsoleerd huis heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Door uw huis te isoleren heeft u minder last van kou en tocht, en bespaart u op uw energierekening. Door uw dak, vloer en spouwmuren te isoleren, kunt u volgens Nibud gemiddeld zo'n € 1.410,- per jaar besparen! Bovendien betekent minder energieverbruik minder CO2-uitstoot, dus bent u ook nog eens milieubewust bezig! 

De kosten van het laten isoleren van uw huis kunnen erg oplopen. Een voordeel is wel dat u vaak voor het isoleren van uw woning een subsidie aan kunt vragen. U kunt daarnaast een energiebespaarlening aanvragen voor verdere verduurzaming van uw huis. Vindt u het kostenplaatje te hoog? Dan is het fijn om te weten hoe u zelf uw huis kunt isoleren.


 

Huis zelf isoleren: de 6 beste tips

Zelf uw huis isoleren is niet alleen erg gemakkelijk, maar ook goedkoop. Wij zetten de beste huis isoleren tips op een rijtje:

Tip 1: Isoleer de leidingen

De warmwaterleidingen kunt u het beste isoleren met wat schuimrubberen hoesjes. Zo koelt het warme water dat er doorheen stroomt minder snel af. 

Tip 2: Laat frisse lucht binnen

Dit klinkt misschien als een misplaatste tip. Toch is het goed om regelmatig het huis te ventileren. Frisse, droge buitenluchtlucht is namelijk niet alleen goed voor de gezondheid, maar het warmt ook nog eens sneller op. Gooi daarom af en toe eens de ramen open.

Tip 3: Gordijnen als hulpmiddel

Gordijnen verduisteren niet alleen, ze zijn ook bruikbaar als extra isolatie voor het huis. Het is verstandig 's avonds de gordijnen te sluiten, zodat de koude lucht van buiten niet naar binnen komt. Overdag is het goed om de gordijnen open te gooien, want gordijnen houden ook de warme lucht van verwarmingen tegen. 

Tip 4: Het plaatsen van tochtstrips

Voelt u soms wat tocht, terwijl u niets heeft openstaan? Dat is vervelend, maar wel op te lossen. U kunt de randen van kozijnen van ramen en deuren tochtdicht maken met tochtstrips. Ze zijn makkelijk te plaatsen, en kosten u bijna niets! 

Tip 5: En vergeet de brievenbus niet!

Het is vaak vanzelfsprekend dat de muren, ramen en deuren geïsoleerd worden. Maar wist u dat via de brievenbus ook veel kou naar binnenkomt? Plaats daarom tochtstrips om zo de brievenbus te isoleren.

Tip 6: Radiatorfolie achter de verwarmingen

De verwarming straalt niet alleen warmte uit naar binnen, maar ook naar de muren en zo verliest u veel warmte. Plaats daarom radiatorfolie achter de verwarmingen. Hiermee zorgt u dat de radiatoren enkel warmte naar binnen stralen, en er dus geen warmte verloren gaat in de muren. 


 

Goedkope energie van UnitedConsumers

Wilt u naast uw woning isoleren ook maandelijks besparen op uw energierekening? Kies dan voor goedkope energie van UnitedConsumers. Bereken direct hoeveel u kunt besparen!

Bereken mijn tarieven


Ook interessant voor u
 

Isoleren jaren 30 woning

Jaren 30 woning isoleren: zo doet u dat!

> Lees meer

 

Vloerisolatie

Vloerisolatie: de beste vloerisolatie voor uw situatie!

> Lees meer

 

Groen dak

Een groen dak: zo kunt u een groen dak installeren!

> Lees meer

 

Verduurzamen homepage