Contact
Mijn UnitedConsumers

Jaren 30 woning isoleren: zo zit dat!

Jaren 30 woning isoleren? Dat is een goed idee! Want een jaren 30 woning kan erg koud zijn in de winter, en ontzettend heet worden in de zomer. Wat zijn de mogelijkheden wat betreft het isoleren van uw jaren 30 woning? En wat kunt u er mee besparen?

Jaren 30 woning isoleren banner

 

Isoleren jaren 30 woning

Wanneer u de trotse eigenaar bent van een jaren 30 woning - in originele staat, zult u wel merken dat er in het verleden absoluut geen rekening is gehouden met isolatie. En isolatie is tegenwoordig juist zo belangrijk. Een goed geïsoleerde woning is namelijk de eerste stap naar een gasloze toekomst, en bovendien zorgt het voor lagere energiekosten! Het isoleren van uw jaren 30 woning is daarom goed voor de portemonnee én voor het milieu. 


 

Spouwmuurisolatie jaren 30 woning

Er valt veel winst te behalen door het isoleren van uw gevel. Door spouwmuurisolatie aan te brengen, zorgt u ervoor dat er minder warmteverlies is en dat uw woning dus lekker warm blijft. Ook heeft u het voordeel dat de zomers koeler zijn, omdat de warmte van buiten minder snel naar binnen komt. Is uw muur dikker dan 25 centimeter? Dan is spouwisolatie vaak mogelijk.

Ervaringen spouwmuurisolatie jaren 30 woning

Welke voordelen ervaart u dankzij het isoleren van uw jaren 30 woning? Wij zetten de positieve ervaringen voor u op een rij:

 
Uw woning wordt minder gehorig
 
U bespaart op uw energierekening
 
U beperkt de kans op vochtdoorslag
 
Spouwmuurisolatie is relatief goedkoop
 
Het blijft lekker warm in de winter, en koeler in de zomer
 

Vloerisolatie jaren 30 woning

Jaren 30 woningen verliezen enorm veel warmte via de vloer. Het is daarom een goed idee om uw jaren 30 woning te isoleren met vloerisolatie. Vloerisolatie kunt u het beste aanbrengen via de kruipruimte. Houd er rekening mee dat de kruipruimte minimaal 35 centimeter hoog is. Heeft u een houten vloer? Dan wordt een hoogte van 45 centimeter aangeraden.

Heeft u geen kruipruimte? Dan kunt u uiteraard nog steeds vloerisolatie aanbrengen. Het nadeel hiervan is dat de vloer enkele centimeters hoger wordt. Dit betekent dat de deuren in uw woning ingekort moeten worden. 


 

Jaren 30 woning isoleren dak

Warmte stijgt, en dus gaat warmte naar uw zolder en dak. Door uw dak te isoleren, zorgt u ervoor dat warmte minder snel verloren gaat. Het voordeel hiervan is minder tocht, warmere winters en koelere zomers. De dakisolatie wordt direct op de balken van uw dak geplaatst. Meestal is een nette afwerking van het dak inbegrepen, maar spreek dit wel goed van tevoren af met het bedrijf dat uw dak komt isoleren. 


 

Jaren 30 woning isoleren met dubbel glas of HR++

In de meeste gevallen zijn jaren 30 woningen al voorzien van dubbel glas. Maar dubbel glas is lang niet meer zo isolerend als de nieuwere en verbeterde technieken die op de markt zijn verschenen. Wilt u graag de isolatie van uw jaren 30 woning verbeteren? Dan kunt u het beste uw ramen vervangen voor HR++ glas. Wilt u helemaal klaar zijn voor de toekomst? Dan kunt u zelfs kiezen voor HR+++ glas, oftewel driedubbel glas.


 

Jaren 30 woning isoleren kosten

Zoals u na het lezen van dit artikel wel heeft gemerkt, zijn er veel mogelijkheden voor het isoleren van uw jaren 30 woning. Maar u vraagt zich misschien af hoeveel het u kost en hoeveel ermee bespaart! Volgens Milieu Centraal zou het op de volgende besparingen neerkomen:

Isolatie Kosten Subsidie Jaarlijkse besparing energiekosten
Dakisolatie € 4.400 € 1.900 € 800
Vloerisolatie € 1.500 € 500 € 260
Spouwmuurisolatie € 2.400 € 800 € 800
Vervangen van enkel glas door HR++ glas € 3.800 € 1.300 € 550

Ook interessant voor u
 

Huis duurzaam verwarmen

Huis isoleren: dit zijn de tips en tricks!

> Lees meer

 

Vloerisolatie

Vloerisolatie: de beste vloerisolatie voor uw situatie!

> Lees meer

 

Groen dak

Een groen dak: zo kunt u een groen dak installeren!

> Lees meer

 

Verduurzamen homepage