Zorgverzekering 2021

De beste zorgverzekering vanaf € 114,85 /mnd

Ruim 500.000 deelnemers gingen u voor

5% korting op de basisverzekering

15% korting opaanvullende verzekeringen

Gratis tandongevallen- verzekering

Prijswinnende klantenservice!

Zorgverzekering 2021 via UnitedConsumers Een betaalbare en goede zorgverzekering afsluiten? Kies dan voor een zorgverzekering van UnitedConsumers door VGZ! Door de ruime keuze is er altijd een zorgverzekering die bij u past. U krijgt 5% korting op de basisverzekering en 15% korting op alle aanvullende verzekeringen. Zo bent u uitstekend verzekerd tegen de beste premie.

 • Direct een zorgadviseur aan de lijn
 • Onze klanten beoordelen ons met een 9.1
 • Eenvoudig declareren met de UC Zorg app

Zorgverzekering kiezen

Zorgverzekering afsluiten?

100% vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners

UC Basis Keuze
Naturapolis

 • Ruime keuze in zorgverleners
 • 70% vergoeding bij zorgverleners zonder contract van gemiddeld gecontracteerd tarief
Meest gekozen
Meest gekozen
UC Ruime Keuze
Naturapolis

 • Ruime keuze in zorgverleners
 • 80% vergoeding bij zorgverleners zonder contract van gemiddeld gecontracteerd tarief
UC Eigen Keuze
Restitutiepolis

 • Eigen keuze in zorgverleners
 • 100% vergoeding van het marktconform tarief

UnitedConsumers door VGZ
In samenwerking met VGZ biedt UnitedConsumers verschillende zorgverzekeringen aan. De basisverzekeringen van UnitedConsumers en VGZ zijn inhoudelijk hetzelfde, maar via UnitedConsumers ontvangt u de hoogste korting op uw nieuwe zorgverzekering. Met een zorgverzekering van UnitedConsumers door VGZ bent u dus verzekerd van een betrouwbare zorgverzekering tegen de beste premie! Bekijk welke zorgverzekering bij u past.

Onze klanten beoordelen ons met een

9.1
9

geheel onverwachs un leuk bedreag ontvangen

geheel onverwachs hep ik een leuk bedrag ontvangen ,, ben er erg blyj mee ,had dit ech nodig doordat myn wasmeschiene en droger stuk zyn [...]

marjo jo senna en ubachs, MAASTRICHT

Zorgverzekering kiezen?
Dit moet u weten

Basisverzekering De basisverzekering is voor iedereen verplicht, maar u kiest zelf welke basisverzekering u wilt; een budget-, natura-, of restitutiepolis. Wat zijn de verschillen en wat wordt er vergoed?

Eigen risico Het verplicht eigen risico wordt jaarlijks door de overheid vastgesteld en geldt voor iedere verzekerde in Nederland. Waarom betaalt u een eigen risico, hoe werkt het en voor welke zorg geldt het eigen risico?

Aanvullende verzekering Fysiotherapie, alternatieve zorg en brillen of lenzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor kunt u een aanvullende verzekering afsluiten. Bekijk welk pakket het beste bij u past.

Tandartsverzekering Tandzorg voor volwassenen vanaf 18 jaar wordt niet vergoed vanuit de basis-verzekering. Gelukkig kunt u hier een tandartsverzekering voor afsluiten. Welk pakket sluit het beste aan op uw wensen?

Zorgverzekering vergelijken

De zorg vanuit de basisverzekering is voor iedereen hetzelfde. Toch is het verstandig om ieder jaar verschillende zorgverzekeringen te vergelijken. Er zit veel verschil tussen de premies, vergoedingen en zorgkeuze van verzekeraars. En vergeet niet dat uw persoonlijke situatie ook kan veranderen. Vergelijk daarom eind van het jaar uw zorgverzekering. Zo kiest u de goedkoopste en beste zorgverzekering voor uw situatie.

Overstappen van zorgverzekering

Wilt u graag overstappen en een zorgverzekering van UnitedConsumers door VGZ afsluiten? Dat kan! Wij zeggen uw huidige zorgverzekering op als u vóór 31 december een zorgverzekering van UnitedConsumers door VGZ afsluit. Wilt u gedurende het jaar een zorgverzekering afsluiten? Dat kan alleen in uitzonderlijke gevallen. Bijvoorbeeld wanneer u 18 jaar bent geworden. U moet dan een eigen zorgverzekering hebben.

Hoe werkt de korting?

Sluit u een UnitedConsumers door VGZ zorgverzekering af? Dan krijgt u altijd de maximale korting van 5%! Daarnaast krijgt u 15% korting op een aanvullende verzekering en tandartsverzekering. De unieke korting wordt iedere maand bijgeschreven in een persoonlijk bespaartegoed. U kunt het bedrag laten uitkeren op uw bankrekening wanneer u dat uitkomt!

Uw voordelen

 • 5% korting op de basisverzekering
 • 15% korting op alle aanvullende verzekeringen
 • Uitstekend verzekerd tegen de beste premie
 • Gratis tandongevallenverzekering bij een aanvullende verzekering

Veelgestelde vragen

Het eigen risico betaalt u over de zorg die u vergoed krijgt vanuit de basisverzekering, zoals ziekenhuiszorg en medicijnen. Het eigen risico geldt niet voor een aanvullende verzekering en er is ook geen vergoeding voor het eigen risico mogelijk.

De eigen bijdrage betaalt u over zorg die u vergoed krijgt vanuit de basisverzekering of aanvullende verzekering, zoals sommige medicijnen, een kunstgebit en een bril of lenzen. Voor de eigen bijdrage kunt u (gedeeltelijk) een vergoeding krijgen vanuit een aanvullende verzekering. Het is mogelijk dat voor sommige zorg zowel een eigen risico, als een eigen bijdrage geldt.

Het eigen risico is verplicht voor elke verzekerde van 18 jaar en ouder en wordt jaarlijks door de overheid vastgesteld. Naast het verplicht eigen risico, kunt u ervoor kiezen om uw eigen risico vrijwillig te verhogen om zo een premievoordeel te krijgen.

Iedereen in Nederland is verplicht om een basisverzekering af te sluiten. U kunt zelf kiezen welke basisverzekering u wilt; een budgetpolis, naturapolis of restitutiepolis. Zo is er altijd een basisverzekering die bij uw voorkeur past. Naast de basisverzekering kunt u ook een aanvullende verzekering of tandartsverzekering afsluiten voor extra zekerheid. Dit is echter optioneel en dus niet verplicht.

U kunt altijd zelf bepalen naar welke zorgverlener u gaat. De vergoeding is wel afhankelijk van het type zorgverzekering en de gecontracteerde zorg. Gaat u naar een gecontracteerde zorgverlener? Dan weet u zeker dat u uw zorgkosten vergoed krijgt. Een gecontracteerde zorgverlener vindt u via de Zorgzoeker.

Zorgzoeker UnitedConsumers door VGZ In de Zorgzoeker van UnitedConsumers vindt u alle zorgverleners waarmee VGZ een overeenkomst heeft. Kiest u voor een gecontracteerde zorgverlener? Dan bent u verzekerd van goede zorg. Ook voorkomt u dat u zelf moet bijbetalen. Een gecontracteerde zorgverlener vindt u in vier stappen:

 1. Ga naar de UC Zorgzoeker.
 2. Vul uw postcode in.
 3. Kies een gewenste rubriek of zorgsoort.
 4. bekijk het resultaat op uw scherm.

Bewuzt zorgzoeker De gecontracteerde zorgverleners van Bewuzt en VGZ zijn verschillend. Zoekt u gecontracteerde Bewuzt zorgverleners? U vindt het in de Bewuzt Zorgzoeker.

Vergoedingen uit uw zorgverzekering kunnen in Nederland uit de basisverzekering of uit een aanvullende verzekering komen. Uit de basisverzekering wordt de meeste basiszorg vergoed zoals een bezoek aan de huisarts, medicijnen of een bezoek aan het ziekenhuis.

Heeft u meer zorg nodig, dan kan een aanvullende verzekering uitkomst bieden. Hiermee krijgt u bijvoorbeeld vergoedingen voor fysiotherapie, tandartszorg of alternatieve zorg. Bekijk alle vergoedingen die uit de basis- of aanvullende verzekering vergoed worden.

Nieuwe vergoedingen basis zorgverzekering 2021

Jaarlijks bepaalt de overheid de inhoud van de basisverzekering. In 2021 worden de volgende vergoedingen toegevoegd aan de basisverzekering:

Vergoedingslimieten medicijnen verlaagd De overheid heeft de vergoedingslimieten voor medicijnen verlaagd. Hierdoor moeten miljoenen Nederlanders vanaf 2021 waarschijnlijk meer eigen bijdrage gaan betalen voor bepaalde medicijnen. De hoop is dat farmaceuten de prijzen van medicijnen gaan verlagen om het toch betaalbaar te houden.

Dagbehandeling niet-aangeboren hersenletsel Vanaf 2021 worden dagbehandelingen in groepsverband voor ouderen en mensen met niet-aangeboren hersenletsel vergoed vanuit de basisverzekering.

Geneesmiddelen toegevoegd Vanaf 2020 zijn er enkele medicijnen toegevoegd aan de basisverzekering. Deze vergoedingen gelden ook in 2021:

 • Medicijn: axicabtagene ciloleucel tegen lymfeklierkanker.
 • Medicijn olaparib tegen eierstokkanker.

Het verschil tussen de naturapolis en restitutiepolis zit met name in de keuzevrijheid tussen (gecontracteerde) zorgverleners. Maar ook in de vergoeding die u krijgt wanneer u naar een zorgverlener zonder contract gaat.

Naturapolis Uw zorgkosten worden bij een naturapolis direct betaald door uw zorgverzekeraar. Dit geldt echter wel alleen voor zorgkosten van zorgverleners waar uw verzekeraar een contract mee heeft afgesloten. En alleen voor kosten die vanuit de basisverzekering worden vergoed. U kunt voor een volledige en directe vergoeding uitsluitend bij deze zorgaanbieders terecht. Gaat u naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u, afhankelijk van welke basisverzekering u kiest, 70% of 80% van de kosten vergoed.

Past een naturapolis goed bij uw zorgwensen? Dan is de UC Basis Keuze of UC Ruime Keuze basisverzekering van UnitedConsumers door VGZ een uitstekende keuze!

Restitutiepolis Met een restitutiepolis kunt u terecht bij alle zorgaanbieders in Nederland. In de restitutiepolis wordt ook de zorg van niet-gecontracteerde zorgverleners volledig vergoed, in tegenstelling tot bij een naturapolis. Gaat u naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan moet u eerst zelf de rekening voor verleende zorg betalen. U kunt de factuur daarna indienen bij uw zorgverzekering en krijgt dan uw geld terug. Neemt u zorg af bij een gecontracteerde zorgverlener, dan wordt de factuur altijd direct betaald door uw zorgverzekering.

Past een restitutiepolis goed bij uw zorgwensen? Dan is de UC Eigen Keuze basisverzekering van UnitedConsumers door VGZ een uitstekende keuze!

Kiest u voor een natura-, of restitutiepolis? Bij een naturapolis gaat u naar zorgaanbieders met wie uw verzekeraar een contract heeft. De zorgkosten worden direct bij de verzekeraar gedeclareerd. Met een restitutiepolis kunt u zelf kiezen naar welke zorgaanbieder u gaat. U moet dan het bedrag vaak zelf voorschieten en declareren.

Liever persoonlijk contact?

Heeft u een vraag, advies of hulp nodig?
Wij staan voor u klaar!

Bel ons
040 235 05 60 (lokaal tarief)
Direct een medewerker aan de lijn
Mail ons
zorg@unitedconsumers.com
Antwoord binnen 1 dag
Ons adres
Luchthavenweg 20
5657EB Eindhoven

De beste zorgverzekering met de hoogste korting.

Waar wacht u nog op?

Zorgverzekering afsluiten

Terug naar boven