Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkope zorgverzekering

Uw zorgverzekering kiezen vanaf € 107,45 /mnd
 • Uw geboortedatum:
 • Gezinsleden meeverzekeren?

Zorgverzekering UnitedConsumers door VGZ

Tot 20% korting op aanvullende verzekeringen

Gratis tandongevallen- verzekering

Bespaar jaarlijksgemiddeld € 135,00

Beoordeeld met een 9,1

Onze klanten beoordelen ons met een

9.1
10

Zeer goede ervaringen mee

Leuk spaarcentjes en je word iederekeer netjes op de hoogte gehouden ,alles is heel overzichtelijk en goed

M, Amersfoort

Zorgverzekering van UnitedConsumers Wij vinden het belangrijk dat u de beste én goedkoopste zorgverzekering afsluit. Daarom hebben we samen met VGZ onze eigen, unieke zorgverzekeringen samengesteld. Een zorgverzekering afgestemd op uw wensen. Bovendien ontvangt u tot 20% korting op onze aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen + een gratis tandongevallenverzekering.

Zorgverzekering kiezen

Uw zorgverzekering binnen 2 minuten berekend

Zorgverzekering kiezen

Kies de goedkope basisverzekering die bij u past

Goedkoopste
zorgverzekering
Bewuste Keuze
Naturapolis (Budgetpolis)
€ 127,45

 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
 • 60% vergoeding bij zorgverleners zonder contract

 • Keuze uit 3 aanvullende verzekeringen
Meest gekozen
Meest gekozen
Uitgebreide
zorgverzekering
Basis Keuze
Naturapolis  
€ 132,95

 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
 • 70% vergoeding bij zorgverleners zonder contract

 • Keuze uit 6 aanvullende verzekeringen
Complete
zorgverzekering
Eigen Keuze
Combinatiepolis  
€ 153,65

 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
 • 90% tot 100% vergoeding bij zorgverleners zonder contract
 • Keuze uit 6 aanvullende verzekeringen

Bekijk ook onze basisverzekering Ruime Keuze

Goedkope zorgverzekering
afsluiten

Met een goedkope zorgverzekering van UnitedConsumers bespaart u direct op uw vaste lasten. Dat wilt u toch ook? Vul uw geboortedatum in en kom er direct achter hoeveel u kunt besparen op uw nieuwe zorgverzekering in 2023!

Zorgverzekering afsluiten

Uw geboortedatum:

Collectieve zorgverzekering voor iedereen Met onze collectieve zorgverzekering profiteert u van uniek deelnemersvoordeel én ontvangt u tot 20% korting op onze aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen.

Kies net als ruim 500.000 deelnemers voor een uitstekende en goedkope zorgverzekering! Ons collectief is er voor iedereen.

Collectieve zorgverzekering afsluiten

Zorgverzekering van UnitedConsumers
Goed voor elkaar

Uitstekende zorg

U wilt natuurlijk zorgeloos verzekerd zijn. Bij ons bent u aan het juiste adres. Onze zorgverzekeringen zijn samengesteld in samenwerking met VGZ. Zo weet u zeker dat u de beste zorg krijgt!

Leuk en gezond leven

U krijgt niet alleen korting op uw zorgverzekering van UnitedConsumers. We helpen u namelijk ook om fit en gezond te worden én te blijven. Zo werken we samen aan een gezonder en leuker Nederland!

Besparen op vaste lasten

Zelfs de beste zorgverzekering kan goedkoper. Daarom krijgt u op diverse aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen tot 20% korting + een gratis tandongevallenverzekering. Dat wilt u toch ook?

Aanvullende zorgverzekering
voor extra zekerheid

Aanvullende zorgverzekering Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd voor zorgkosten die niet door de basisverzekering vergoed worden. Denk aan een aanvullende zorgverzekering voor bijvoorbeeld fysiotherapie, alternatieve zorg en brillen of lenzen.

Tandartsverzekering Een tandartsverzekering is een interessante uitbreiding van uw zorgverzekering als u verwacht dat u extra tandzorg nodig heeft. Vanuit de tandartsverzekering worden vergoedingen geboden voor bijvoorbeeld periodieke controles en de mondhygiëniste.

Korting op uw zorgverzekering U ontvangt tot 20% korting op uw aanvullende zorgverzekering en/of tandartsverzekering. Zo bent u uitstekend én voordelig verzekerd voor extra zorg. Wel zo fijn!

GRATIS verzekerd
tegen tandongevallen

 • Gratis bij een aanvullende zorgverzekering en tandartsverzekering
 • Kinderen zijn automatisch meeverzekerd op uw tandongevallenverzekering
 • Onvoorziene tandheelkundige zorg door een tandarts wordt tot maximaal € 10.000,- vergoed per ongeval

Aanvullende zorgverzekering afsluiten

Goedkope zorgverzekering kiezen
in 2023

Wij bieden diverse basisverzekeringen, aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen aan. Zo is er altijd een goedkope zorgverzekering die aansluit op uw wensen. Bekijk onze nieuwe zorgverzekeringen in 2023:

Basisverzekering
 
Premie
 
UC Bewuste Keuze € 127,45 p/mnd
UC Basis Keuze € 132,95 p/mnd
UC Ruime Keuze € 141,95 p/mnd
UC Eigen Keuze € 153,65 p/mnd
Aanvullende verzekering
 
Premie
incl. tot 20% korting
UC ZorgStart € 1,50 p/mnd
UC ZorgBasis € 4,00 p/mnd
UC ZorgCombi € 16,50 p/mnd
UC ZorgZeker 1 € 6,98 p/mnd
UC ZorgZeker 2 € 24,50 p/mnd
UC ZorgZeker 3 € 39,85 p/mnd
Tandartsverzekering
 
Premie
incl. 20% korting
UC TandZeker 250 € 14,10 p/mnd
UC TandZeker 500 € 24,50 p/mnd

Goed om te weten: de aanvullende verzekeringen UC ZorgStart en UC ZorgCombi kunt u enkel in combinatie met de basisverzekering UC Bewuste Keuze afsluiten. Bij deze basisverzekering kunt u geen losse tandartsverzekering afsluiten.

Zorgverzekering kiezen

Mijn UnitedConsumers
uw persoonlijke omgeving

Een zorgverzekering afsluiten bij UnitedConsumers betekent meer overhouden voor een leuker leven. U bespaart namelijk op uw maandelijkse vaste lasten, regelt uw zorgzaken eenvoudig online en ontvangt uniek deelnemersvoordeel. Een goedkope zorgverzekering van UnitedConsumers is dus altijd een uitstekende keuze!

Persoonlijk bespaartegoed Eventuele korting op uw zorgverzekering storten wij maandelijks in uw persoonlijke bespaartegoed. U kunt uw zorgverzekering korting laten uitbetalen of besteden in onze Kadoshop. Doe er iets leuks mee!

Deelnemersvoordeel Met een goedkope zorgverzekering van UnitedConsumers door VGZ bespaart u niet alleen op uw vaste lasten. U krijgt ook gratis toegang tot de FitterUp app voor een leuker en gezonder leven.

Goedkope zorgverzekering
afsluiten in 2023

Binnen 2 minuten weet u hoeveel u kunt besparen met een goedkope zorgverzekering van UnitedConsumers. Door de ruime keuze in zorgverzekeringen, kunt u altijd de goedkoopste en beste zorgverzekering afsluiten voor uw situatie!

 • Vertrouwde zorg van zorgverzekeraar VGZ
 • Tot 20% korting op aanvullende zorgverzekeringen
 • Tot 20% korting op tandartsverzekeringen
 • Gratis tandongevallenverzekering bij een aanvullende verzekering en tandartsverzekering
Nieuwe zorgverzekering 2023

Uw geboortedatum:

Veelgestelde vragen over zorgverzekeringen

Laatste update: 19-09-2023

1. Zorgpremie 2024 stijgt

De overheid heeft vandaag de nominale zorgpremie voor 2024 bekendgemaakt. Voor 2024 verwacht de overheid dat de premie met 14% stijgt naar gemiddeld € 149,- per maand.

Goed om te weten: de zorgverzekeraars bepalen uiteindelijk de premie zelf. Zorgverzekeraars kunnen de stijging drukken door een gunstig inkoopbeleid of het inzetten van reserves.

2. Zorgtoeslag is lager in 2024

In 2023 is de zorgtoeslag tijdelijk verhoogd naar maximaal € 154,- per maand. In 2024 wordt de zorgtoeslag maximaal € 127,- per maand.

3. Het eigen risico blijft in 2024 gelijk

Het eigen risico blijft tot en met 2025 ongewijzigd. Het verplicht eigen risico van de zorgverzekering in 2024 is vastgesteld op € 385,- per jaar per verzekerde van 18 jaar of ouder. Dit betekent dat u in het nieuwe jaar voor bepaalde basiszorg wederom de eerste € 385,- aan kosten zelf betaalt.

4. Veranderingen basisverzekering

Voor 2024 verandert een deel van het basispakket. Dit zijn de belangrijkste veranderingen van de basisverzekering in 2024:

Herstelzorg na corona
De regeling paramedische herstelzorg COVID is in ieder geval tot 1 januari 2025 opgenomen in het basispakket. De vergoeding geldt voor maximaal 50 fysio- of oefentherapeutische sessies, 10 uren ergotherapie en 7 uren diëtetiek voor de deur van maximaal 6 maanden.

Flexibelere kraamzorg
De termijn waar kraamzorg binnen verleend moet worden, wordt verlengd tot maximaal zes weken na de bevalling. De termijn was eerder alleen de eerste tien dagen na de bevalling. Het aantal kraamzorguren is nog steeds 24 tot maximaal 80 uur. Het aantal uren dat per situatie wordt geleverd, wordt vastgesteld op basis van het Landelijk Indicatieprotocol Kraamzorg.

Valpreventie
In 2024 worden fysio- en oefentherapie opgenomen in de basisverzekering voor een valpreventieve beweeginterventie. Wel geldt de vergoeding alleen als het gaat om een oudere waarbij sprake is van een hoog valrisico in combinatie met onderliggende of bijkomende somatische of psychische problemen.

> Lees meer over de zorgverzekering 2024

Zorgverzekeraars maken op 12 november de nieuwe premies van de zorgverzekeringen bekend. Vanaf dat moment kunt u een nieuwe zorgverzekering afsluiten voor 2024. U kunt van 12 november tot en met 31 december overstappen van zorgverzekering. Zegt u uw huidige zorgverzekering op voor 31 december? Dan kunt u tot en met 31 januari een nieuwe zorgverzekering afsluiten.

Zorgverzekering afsluiten

Iedereen in Nederland is verplicht om een basis zorgverzekering af te sluiten. U kunt zelf kiezen welke basisverzekering u wilt; een budgetpolis, naturapolis, restitutiepolis of combinatiepolis. Zo is er altijd een basisverzekering die bij uw voorkeur past. Naast de basisverzekering kunt u ook een aanvullende zorgverzekering of tandartsverzekering afsluiten voor extra zekerheid. Dit is echter optioneel en dus niet verplicht.

Zorgverzekering kiezen

Ja, bij ons krijgt u tot 20% korting op uw aanvullende zorgverzekering en/of tandartsverzekering. Bovendien krijgt u een gratis tandongevallenverzekering bij uw aanvullende zorgverzekering en/of tandartsverzekering. Zo kunt u tot wel € 135,00 per jaar besparen. Dat wilt u toch ook?

Mijn zorgverzekering kiezen

Vergoedingen uit uw zorgverzekering kunnen in Nederland uit de basisverzekering of uit een aanvullende verzekering komen. Uit de basisverzekering wordt de meeste basiszorg vergoed zoals een bezoek aan de huisarts, medicijnen of een bezoek aan het ziekenhuis.

Heeft u meer zorg nodig, dan kan een aanvullende zorgverzekering uitkomst bieden. Hiermee krijgt u bijvoorbeeld vergoedingen voor fysiotherapie, tandartszorg of alternatieve zorg. Bekijk alle vergoedingen die uit de basis- of aanvullende zorgverzekering vergoed worden.

U mag altijd zelf bepalen naar welke zorgverlener u gaat. De hoogte van de vergoeding is wel afhankelijk van het type zorgverzekering dat u kiest. Gaat u naar een zorgverlener met contract? Dan weet u zeker dat u uw zorgkosten 100% vergoed krijgt. Indien u kiest voor een zorgverlener zonder contract, dan krijgt u (afhankelijk van uw gekozen zorgverzekering) vaak een deel van de kosten vergoed.

UC Zorgzoeker In de Zorgzoeker van UnitedConsumers vindt u alle zorgverleners waarmee VGZ een overeenkomst heeft. Kiest u voor een zorgverlener met contract? Dan bent u verzekerd van goede zorg. Ook voorkomt u dat u zelf moet bijbetalen. Een zorgverlener met contract vindt u in vier stappen:

 1. Ga naar de UC Zorgzoeker.
 2. Vul uw postcode in.
 3. Kies een gewenste rubriek of zorgsoort.
 4. Bekijk het resultaat op uw scherm.

Naar de UC Zorgzoeker

Verplicht eigen risico Het eigen risico is voor iedere Nederlander van 18 jaar en ouder verplicht en wordt jaarlijks door de overheid bepaald. In 2023 geldt een verplicht eigen risico van € 385,-. Dit betekent dat u voor bepaalde zorg uit de basisverzekering de eerste € 385,- aan kosten zelf betaalt, voordat u een vergoeding van uw zorgverzekeraar krijgt.

Vrijwillig eigen risico U kunt ervoor kiezen om uw verplicht eigen risico vrijwillig te verhogen tot € 885,-. Het voordeel is dat u op deze manier maandelijks tot € 20,- korting op uw nieuwe zorgverzekering kunt krijgen. Het nadeel is dat u de eerste € 885,- aan zorgkosten zelf moet betalen.

Eigen risico en eigen bijdrage Het eigen risico betaalt u voor de zorg die u vergoed krijgt vanuit de basisverzekering, zoals: ziekenhuiszorg en medicijnen. De eigen bijdrage is een bedrag dat u betaalt voor zorg die u vanuit de basisverzekering of een aanvullende verzekering vergoed krijgt, zoals: sommige medicijnen, een kunstgebit, een bril of lenzen. De eigen bijdrage kan van toepassing zijn bovenop het eigen risico.

Eigen risico en eigen bijdrage

Als u een goedkope zorgverzekering van UnitedConsumers afsluit, dan declareert u uw zorgkosten eenvoudig via de UC Zorg app. Nadat u de app op uw telefoon heeft gedownload, logt u veilig in met uw DigiD en heeft u inzicht in uw zorgzaken. Naast declareren kunt u ook uw vergoedingen inzien, uw eigen risico bekijken en heeft u altijd uw zorgpas (EHIC) bij de hand.

UC Zorg app

De goedkoopste zorgverzekering is UC Bewuste Keuze met een premie van € 127,45 per maand bij een eigen risico van € 385,-. Wilt u nóg meer besparen op uw basisverzekering? Dan kunt u uw vrijwillig eigen risico tot maximaal € 885,- verhogen en ontvangt u maandelijks € 20,00 korting op uw premie. Zo houdt u uw zorgverzekering goedkoop!

Bereken mijn voordeel

Liever persoonlijk contact?

Onze WFT-gecertificeerde medewerkers staan voor u klaar!

Contact
Chat met Puck
Start chat
Antwoord binnen 1 min
App ons
Start gesprek
Antwoord binnen 30 min
Bel ons
040 235 05 60 (lokaal tarief)
Direct een medewerker aan de lijn
Mail ons
zorg@unitedconsumers.com
Antwoord binnen 1 dag

De beste en goedkoopste zorgverzekering afsluiten.

Dat wilt u toch ook?

Bereken mijn voordeel

Meer over zorgverzekeringen

Besparen op mijn zorgverzekering

Een goedkope zorgverzekering: dat willen we allemaal. In Nederland is iedereen van 18 jaar en ouder verplicht om een eigen zorgverzekering af te sluiten. Hier betaalt u maandelijks een zorgpremie voor. Omdat u maandelijks betaalt voor uw zorgverzekering, is het wel zo fijn als u uw zorgverzekering zo goedkoop mogelijk kunt houden. Wij geven u enkele bespaartips voor een goedkope zorgverzekering.


Tip 1: Alleen verzekeren voor zorg die u nodig heeft Een zorgverzekering sluit u af om te voorkomen dat u voor hoge zorgkosten komt te staan. Toch is het niet altijd nodig om de duurste en meest uitgebreide zorgverzekering af te sluiten. Breng voor uzelf in kaart welke zorg u nodig denkt te hebben komend jaar en kies vervolgens een pakket dat aansluit op deze zorgbehoeften. Zo weet u zeker dat u niet over- of onderverzekerd bent en houdt u uw zorgverzekering goedkoop.

Kies een goedkope zorgverzekering


Tip 2: Bekijk of u in aanmerking komt voor zorgtoeslag Met zorgtoeslag worden uw maandelijkse kosten voor uw zorgverzekering deels gecompenseerd. De Belastingdienst bepaalt op basis van uw gezinssamenstelling, de hoogte van uw gezamenlijk inkomen en vermogen of en hoeveel zorgtoeslag u krijgt. Komt u in aanmerking voor zorgtoeslag, dan moet u dit wel zelf aanvragen.


Tip 3: Controleer of u niet dubbel verzekerd bent Heeft u een doorlopende reisverzekering? Bekijk dan eens welke dekking u heeft binnen uw reisverzekering en of uw eventuele aanvullende zorgverzekering hetzelfde dekt. Anders bent u dubbel verzekerd en is uw zorgverzekering onnodig duurder.


Tip 4: Kies de beste zorgverzekering per gezinslid Voor uw partner en eventuele kinderen dezelfde zorgverzekering afsluiten is gemakkelijk en overzichtelijk, maar zo bespaart u niet altijd op uw zorgverzekering.  Maak daarom (voor ieder gezinslid) een vergelijking en kies de beste zorgverzekering die past bij de persoonlijke situatie van ieder gezinslid.


Tip 5: Eigen risico verhogen Het verplicht eigen risico staat voor iedereen standaard op € 385,-. Als u uw zorgverzekering goedkoop wilt houden, dan kunt u ervoor kiezen om uw eigen risico vrijwillig te verhogen. Bij het verhogen van het eigen risico ontvangt u een korting op de premie van uw zorgverzekering, tot een maximum van € 20,- per maand (bij een maximaal vrijwillig eigen risico van € 885,-). Verhoog het eigen risico enkel als u voldoende financiële middelen heeft om hoge zorgkosten op te vangen.


Tip 6: Kiezen voor een zorgverlener met contract Heeft u zorg nodig vanuit uw basisverzekering? Dan is het altijd verstandig om een zorgverlener te kiezen waar uw verzekeraar een contract mee heeft. Zorg van zorgverleners met contract wordt namelijk altijd 100% vergoed vanuit uw zorgverzekering. Kiest u voor een zorgverlener zonder contract? Dan kan het zo zijn dat u (afhankelijk van uw gekozen basisverzekering) slechts een deel van de kosten door uw zorgverzekering vergoed krijgt.


Tip 7: Zorgverzekering met korting kiezen Wilt u besparen op uw zorgverzekering? Kijk dan wat de beste en goedkoopste zorgverzekering is voor uw zorgwensen. Bij ons kunt u maandelijks tot 20% korting krijgen op uw aanvullende zorgverzekering of tandartsverzekering. Daarnaast krijgt u bij onze aanvullende zorgverzekeringen en tandartsverzekeringen een gratis tandongevallenverzekering. Zo heeft u een uitstekende én extra voordelige zorgverzekering. Door voor een zorgverzekering van UnitedConsumers te kiezen, kunt u gemiddeld tot wel € 135,00 per jaar besparen op uw zorgverzekering. Doe er iets leuks mee!

Zorgverzekering kiezen

Overstappen van zorgverzekering

Als u een nieuwe zorgverzekering heeft gevonden, dan wilt u natuurlijk zo snel mogelijk overstappen. Moet u uw huidige zorgverzekering zelf opzeggen en kunt u op ieder moment van het jaar overstappen van zorgverzekering? Hieronder leggen wij aan u uit wat er komt kijken bij het overstappen van zorgverzekering.


Overstapmoment nieuwe zorgverzekering Een zorgverzekering loopt van 1 januari tot en met 31 december. Indien u niets doet, wordt uw zorgverzekering automatisch per 1 januari verlengd. Uw zorgwensen kunnen in de loop van het jaar echter veranderen. Het is daarom verstandig om ieder jaar opnieuw kritisch naar uw zorgverzekering te kijken. Overstappen van zorgverzekering kan jaarlijks vanaf 12 november tot en met 31 januari.

Overstappen zorgverzekering voor 1 januari Wanneer u tussen 12 november en 31 december een nieuwe zorgverzekering afsluit, wordt uw huidige zorgverzekering automatisch voor u opgezegd. De opzegging wordt automatisch geregeld dankzij uw burgerservicenummer. Het enige wat u hoeft te doen is te wachten op de nieuwe polis van uw zorgverzekering.

Overstappen zorgverzekering na 1 januari Wanneer u zelf uw huidige zorgverzekering vóór 31 december opzegt, kunt u tot en met 31 januari een nieuwe zorgverzekering afsluiten. De nieuwe zorgverzekering gaat dan (met terugwerkende kracht) per 1 januari in. U ontvangt daarom vaak eenmalig een factuur van een dubbele premie: van zowel januari als februari. 


Tussentijds overstappen van zorgverzekering Wilt u overstappen van zorgverzekering na 1 januari, of veranderen van zorgverzekering halverwege het jaar? Halverwege het jaar overstappen naar een nieuwe zorgverzekering is in de volgende situaties mogelijk:

 • De polisvoorwaarden van uw huidige zorgverzekering worden tussentijds gewijzigd en u bent het hier niet mee eens.
 • U wordt in de komende maand of u bent in de afgelopen maand 18 jaar geworden.
 • U heeft een nieuwe werkgever en wil naar het nieuwe collectief overstappen.
 • U bent verzekeringsplichtig maar hebt (nog) geen zorgverzekering.
 • U verhuist vanuit het buitenland naar Nederland.
 • Uw huidige collectieve zorgverzekering vervalt.
 • U gaat scheiden of uw relatie is voorbij.
 • U komt uit actieve militaire dienst.

Overstappen tijdens een lopende behandeling U kunt gewoon overstappen van zorgverzekering tijdens een lopende behandeling in het ziekenhuis. De polisvoorwaarden van de zorgverzekering waarmee u de behandeling bent gestart, blijven in dit geval van kracht.

Is uw behandeling in 2022 gestart en stapt u in 2023 over naar een nieuwe zorgverzekering? Dan wordt het eigen risico van 2022 aangesproken. Eventuele vervolgbehandelingen in of na 2023 vallen nog steeds onder de voorwaarden en het eigen risico van uw zorgverzekeraar van 2022.


Overstap niet mogelijk In de volgende situaties kunt u (nog) niet overstappen van zorgverzekering:

 • In geval van detentie.
 • Als u in militaire dienst bent.
 • Als u bent aangemeld als wanbetaler.
 • Indien u een premieachterstand heeft.

Zorgverzekering opzeggen Stapt u over naar een goedkope zorgverzekering van UnitedConsumers? Dan zeggen wij uw huidige zorgverzekering voor u op. Hier hoeft u niets voor te doen. Dat is nog eens zorgeloos overstappen van zorgverzekering! 


Overstappen zorgverzekering U kunt tot en met 31 december 2022 overstappen naar een nieuwe zorgverzekering voor 2023.

Bij ons krijgt u tot 20% korting op een aanvullende verzekering of tandartsverzekering + een gratis tandongevallenverzekering. Zo houdt u meer over voor een leuker leven. Kies net als ruim 500.000 deelnemers voor een goedkope zorgverzekering van UnitedConsumers door VGZ.

Ik wil overstappen

Basis zorgverzekering

Als u een nieuwe zorgverzekering gaat kiezen, dan bent u verplicht om een basis zorgverzekering af te sluiten, ook wel basisverzekering genoemd. Voor de (verplichte) basisverzekering kunt u kiezen uit verschillende soorten polissen die bepalen hoeveel keuzevrijheid u heeft in zorgverleners. Hieronder geven wij meer informatie over de basisverzekering.


Basis zorgverzekering Een basis zorgverzekering is, eigenlijk zoals de naam als zegt, een verzekering voor alle 'basis' zorg. De basisverzekering dekt dus alle essentiële zorg. Denk hierbij aan bijvoorbeeld huisartsenzorg, ziekenhuiszorg, kraamzorg en psychische hulp.

Bekijk vergoedingen basisverzekering

Vergoedingen basis zorgverzekering Ieder jaar kijkt de overheid kritisch naar de vergoedingen van de basisverzekering. Zo wordt er bepaald of alle zorg in het basispakket nog nodig is en er eventueel nog zorgsoorten moeten worden toegevoegd. De basis zorgverzekering blijft daarom altijd voor iedereen relevant. 


Soorten basisverzekeringen Er zijn verschillende soorten basisverzekeringen waar u uit kunt kiezen. Wij bieden drie naturapolissen en een combinatiepolis aan. Hieronder leest u de verschillen tussen deze polissen. 

Naturapolis Met een naturapolis krijgt u 100% van uw zorgkosten vergoed bij zorgverleners met contract. Kiest u voor een zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u met de naturapolis (budgetpolis) UC Bewuste Keuze 60%, met UC Basis Keuze 70% en met de naturapolis UC Ruime Keuze 80% van de kosten vergoed.

Kies een naturapolis

Combinatiepolis Een combinatiepolis is een combinatie van een naturapolis en een restitutiepolis. Dat betekent dat een deel van de zorg (bij een zorgverlener zonder contract) vergoed wordt op restitutiebasis en een deel van de zorg (bij een zorgverlener zonder contract) op naturabasis. Onze combinatiepolis UC Eigen Keuze vergoedt 90% tot 100% bij zorgverleners zonder contract.

Bij zorgverleners zonder contract krijgt u 100% vergoed van het marktconform tarief, tenzij het geestelijke gezondheidszorg en verpleging of verzorging betreft. In dat geval krijgt u maximaal 90% vergoed van het gemiddeld gecontracteerd tarief.


Wat is de beste basis zorgverzekering voor mij? De beste basisverzekering is persoonsafhankelijk. Uit elke basis zorgverzekering wordt dezelfde zorg vergoed, maar de keuzevrijheid in zorgverleners kan bepalend zijn voor de zorgverzekering die u kiest.

Zorgverlener met contract Bij uw keuze voor een zorgverlener met contract, krijgt u 100% van de zorgkosten vergoed. Dit geldt voor alle basisverzekeringen. Het maakt dus niet uit of u een budget-, natura- of combinatie zorgverzekering kiest.

Zorgverlener zonder contract Naast zorgverleners met contract, kunt u ook kiezen voor een zorgverlener zonder contract. Indien u kiest voor een zorgverlener zonder contract, krijgt u (afhankelijk van uw gekozen zorgverzekering) vaak slechts een deel van de zorgkosten vergoed.

 • Naturapolis (budgetpolis) UC Bewuste Keuze: 60% vergoed bij een zorgverlener zonder contract.
 • Naturapolis UC Basis Keuze: 70% vergoed bij een zorgverlener zonder contract.
 • Naturapolis UC Ruime Keuze: 80% vergoed bij een zorgverlener zonder contract.
 • Combinatiepolis UC Eigen Keuze: 90% tot 100% vergoed bij een zorgverlener zonder contract.

Hieronder geven we uitleg over het gemiddeld gecontracteerd tarief en het marktconform tarief.


Zorgverzekering: gemiddeld gecontracteerd tarief en marktconform tarief Bij uw keuze voor een zorgverlener zonder contract, wordt een percentage van de zorg vergoed op basis van het gemiddeld gecontracteerd tarief of het marktconform tarief. 

Marktconform tarief Het tarief dat in de Nederlandse marktomstandigheden redelijk is voor een bepaalde behandeling, wordt marktconform tarief genoemd. Geldt er geen wettelijk tarief voor de behandeling die u nodig heeft? Dan wordt het maximale marktconforme tarief vergoed. De zorgverzekeraar bepaalt het marktconforme tarief door te kijken naar welke bedragen zorgverleners in rekening brengen voor dezelfde behandeling.

Zijn de kosten van de behandeling hoger dan het marktconforme bedrag en gaat u naar een zorgverlener zonder contract?  Dan betaalt u een deel van de kosten zelf. Het marktconforme tarief is een richtprijs. Bent u het niet eens met de hoogte van het marktconforme tarief? Dan kunt u een verzoek tot herbeoordeling indienen bij de zorgverzekeraar.

Gemiddeld gecontracteerd tarief Het gemiddelde van alle afgesproken tarieven voor een behandeling, wordt het gemiddeld gecontracteerd tarief genoemd. De zorgverzekeraar heeft voor elke behandeling een tarief afgesproken met gecontracteerde zorgverleners. Heeft u een bepaalde behandeling nodig? Dan mag uw zorgverlener het afgesproken gecontracteerde tarief rekenen. Dit tarief kan per zorgverlener verschillen.

Het kan zo zijn dat een behandeling bij de ene zorgverlener duurder is dan bij een andere zorgverlener. Gaat u naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u tot maximaal 90% vergoed van het gemiddeld gecontracteerd tarief.


Eigen risico en eigen bijdrage basis zorgverzekering Het eigen risico van uw basis zorgverzekering bedraagt € 385,- en is een verplicht bedrag dat jaarlijks door de overheid wordt bepaald. Zodra u zorg nodig heeft uit de basisverzekering waar het eigen risico voor geldt, wordt er aanspraak gedaan op uw eigen risico. Heeft u € 385,- aan zorgkosten gehad? Dan is uw eigen risico 'op' en worden eventuele vervolgkosten volledig vergoed door de zorgverzekeraar.

U heeft de mogelijkheid om uw eigen risico vrijwillig te verhogen tot maximaal € 885,-. Het voordeel is dat u korting op uw premie krijgt en uw zorgverzekering dus goedkoop houdt. Verhoog uw eigen risico echter alleen indien u voldoende financiële middelen heeft om eventuele zorgkosten op te vangen.

Eigen bijdrage Naast het eigen risico kan er ook een eigen bijdrage van toepassing zijn op de zorg vanuit uw basis zorgverzekering. Voorbeelden van zorg waar de eigen bijdrage voor geldt, zijn: sommige medicijnen, een kunstgebit en een bril of lenzen. Voor de eigen bijdrage kunt u geen vergoeding krijgen vanuit de basisverzekering.

Aanvullende zorgverzekering

U kunt uw basisverzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering of tandartsverzekering voor extra zekerheid. Wij lichten de belangrijkste zaken rondom de aanvullende zorgverzekeringen aan u toe.


Aanvullende verzekering Een aanvullende zorgverzekering afsluiten kan enkel wanneer u ook een basisverzekering heeft. De aanvullende verzekering is dus een uitbreiding van uw basis zorgverzekering. Een aanvullende verzekering is interessant indien u extra zorg nodig heeft die niet vergoed wordt door de basisverzekering. Denk aan fysiotherapie, brillen en/of lenzen, alternatieve zorg en extra vergoedingen bij zwangerschap.

Aanvullende verzekering afsluiten Wij bieden drie verschillende aanvullende zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat aansluit op uw zorgwensen. Bovendien ontvangt u altijd tot 20% korting + een gratis tandongevallenverzekering bij uw aanvullende verzekering. Zo kiest u dus altijd voor een goedkope aanvullende zorgverzekering.

Kies een aanvullende verzekering


Tandartsverzekering Een tandartsverzekering is ook een aanvullende zorgverzekering, maar dan voor tandartszorg. U kunt een tandartsverzekering enkel afsluiten indien u een basis zorgverzekering bij ons heeft. Een losse tandartsverzekering is daarom niet mogelijk. Het afsluiten van een tandartsverzekering is interessant als u verwacht extra tandzorg nodig te hebben in het aankomende jaar. Denk aan een vergoeding voor de periodieke controle of een behandeling bij de mondhygiënist.

Tandartsverzekering afsluiten Wilt u een uitstekende tandartsverzekering tegen een lage premie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij bieden twee tandartsverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat aansluit op uw zorgwensen. Bovendien ontvangt u altijd 20% korting + een gratis tandongevallenverzekering bij uw gekozen tandartsverzekering.

Kies een tandartsverzekering


Eigen risico en eigen bijdrage aanvullende zorgverzekeringen Het verplicht eigen risico van € 385,- geldt enkel voor zorg uit de basis zorgverzekering. Voor een aanvullende verzekering of tandartsverzekering geldt het eigen risico dus niet.

Eigen bijdrage Hoewel er geen eigen risico geldt voor zorg uit uw aanvullende zorgverzekering, kan er wel een eigen bijdrage van toepassing zijn. Voorbeelden van zorg waar de eigen bijdrage voor geldt, zijn: sommige medicijnen, een kunstgebit en een bril of lenzen. Voor de eigen bijdrage kunt u (gedeeltelijk) een vergoeding krijgen vanuit een aanvullende zorgverzekering.


Tandongevallenverzekering Heeft u tandzorg nodig na een ongeval en bent u hier niet voor verzekerd? Dan kunnen de kosten tot honderden of duizenden euro’s oplopen. Met een tandongevallenverzekering bent u verzekerd voor tandzorg na een ongeval. Goed om te weten: vanuit de tandongevallenverzekering wordt reguliere tandzorg niet vergoed. Indien u verzekerd wilt zijn voor reguliere tandzorg, is het afsluiten van een tandartsverzekering noodzakelijk.

Bij onze aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen ontvangt u altijd een gratis tandongevallenverzekering. Zo bent u dus gratis, beter verzekerd met een zorgverzekering van UnitedConsumers. Dat wilt u toch ook?

Kies mijn zorgverzekering

Laatste nieuws, tips en interessante weetjes
over zorgverzekeringen

Dit verandert er in uw zorgverzekering in 2024

Dit verandert er in uw zorgverzekering in 2024 Het is Prinsjesdag, vandaag maakt de regering onder andere de plannen voor de zorgverzekering bekend. Wij zetten de belangrijkste wijzigingen op een rij.

Hoe werkt het immuunsysteem en hoe kunt u het verbeteren?

Hoe werkt het immuunsysteem en hoe kunt u het verbeteren? Uw immuunsysteem verbeteren lijkt vaak moeilijk, maar dat valt reuze mee. Met onze 5 tips helpen wij u uw immuumsysteem te verbeteren. Bekijk ze hier!

Verschil eigen bijdrage en eigen risico

Verschil eigen bijdrage en eigen risico Eigen risico en eigen bijdrage zijn niet hetzelfde. Wat is het verschil? Wij leggen het verschil tussen het eigen risico en de eigen bijdrage uit. Lees het hier!