Zorgverzekering 2021

Ook in 2021 zal de zorgverzekering weer veranderen. Jaarlijks bepaalt de overheid wat er in het basispakket wordt opgenomen, hoe hoog het eigen risico wordt, welke vergoedingen verdwijnen en welke vergoedingen worden toegevoegd. Wat verandert er in de zorgverzekering 2021?

Belangrijke data

vinkje 15 september 2020: Prinsjesdag: de dag dat wijzigingen in de basisverzekering en de hoogte van het eigen risico bekend worden gemaakt.
vinkje 12 november 2020: Zorgverzekeraars maken uiterlijk op 12 november hun premies en vergoedingen bekend.
vinkje 31 december 2020: Uiterlijke datum voor het opzeggen van uw zorgverzekering.
vinkje 31 januari 2021: De laatste dag dat u een nieuwe zorgverzekering voor 2021 kunt afsluiten.

Eigen risico 2021

Wat er exact gaat veranderen in de zorgverzekering 2021 weten we op dit moment nog niet. Wat we wel weten, is dat het eigen risico in ieder geval niet verandert. De overheid heeft namelijk besloten dat het verplicht eigen risico in 2021 op € 385,- blijft staan. Uw eigen risico vrijwillig verhogen, in ruil voor korting, blijft ook in 2021 mogelijk.

Basisverzekering 2021

De afgelopen jaren werden er steeds nieuwe vergoedingen aan de basisverzekering toegevoegd. Dit is vaak het gevolg van de innovatie in de zorg. Als er nieuwe medicijnen of behandelingen komen, moeten deze natuurlijk ook aan de basis- of aanvullende verzekering worden toegevoegd.

Ook in de zorgverzekering 2021 zullen weer nieuwe vergoedingen, medicijnen en behandelingen aan de basisverzekering toegevoegd worden. Daarnaast is het ook mogelijk dat bepaalde vergoedingen juist uit de basisverzekering verdwijnen. Zodra we hier meer over weten, zullen we het op deze pagina met u delen.

Wat is er al bekend?

  • Vanaf 2021 worden dagbehandelingen in groepsverband voor ouderen en mensen met niet-aangeboren hersenletsel vergoed door de basisverzekering.
  • De overheid heeft de vergoedingslimieten voor medicijnen verlaagd. Hierdoor moeten miljoenen Nederlanders vanaf 2021 waarschijnlijk meer gaan betalen voor bepaalde medicijnen. De hoop is dat farmaceuten de prijzen van medicijnen gaan verlagen om het toch betaalbaar te houden
  • Het huidige kabinet wil de zorgtoeslag afschaffen. Hier zijn nog geen concrete plannen voor, maar er wordt wel over nagedacht en gesproken.
  • Mogelijk wordt de collectieve zorgverzekering in 2021 volledig afgeschaft. In ruil daarvoor zullen zorgverzekeraars waarschijnlijk bepaalde pakketten voor een lagere prijs aanbieden. Om toch aan de vraag te kunnen voldoen

Collectieve zorgverzekering 2021

Voor de zorgverzekering 2020 had de overheid besloten dat de collectiviteitskorting van 10% naar maximaal 5% verlaagd moest worden. Mogelijk besluit de overheid om de collectiviteitskorting voor de zorgverzekering 2021 nog verder te verlagen. Zodra hier meer over bekend is, zullen we dit uiteraard ook op deze pagina met u delen.

Zorgverzekering afsluiten

Bent u op zoek naar een zorgverzekering? Dan kunt u in 2020 de volgende zorgverzekeringen bij ons afsluiten:

Bewuzt

stersterster

Bewuzt basisverzekering

Natura selectief basisverzekering

vink Gecontracteerde zorgverlener: 
100% vergoed

vink Niet gecontracteerde zorgverlener:
75% vergoed van het marktconform tarief

€ 107,95 p/mnd

 

UC door VGZ

sterstersterster

VGZ Ruime Keuze

Naturapolis

vink Gecontracteerde zorgverlener:
100% vergoed

vink Niet gecontracteerde zorgverlener:
80% vergoed van het marktconform tarief

€ 113,95 p/mnd

 

UC door VGZ

stersterstersterster

VGZ Eigen Keuze

Restitutiepolis

vink Gecontracteerde zorgverlener:
100% vergoed

vink Niet gecontracteerde zorgverlener:
max. 100% vergoed van martkconform tarief

€ 121,31 p/mnd