Tips om op zorgkosten te besparen

UnitedConsumers is altijd voor u op zoek naar manieren om slimmer te consumeren. Eén voordeel van een consumentencollectief van ruim 500.000 slimme consumenten is de hoge korting die we op belangrijke levensbehoeftes kunnen bedingen. Een ander voordeel is de wijsheid van de massa. Hoe kunnen we kosten besparen?

Zorgkosten besparen. Kan dat?

Onder zorgkosten rekenen we alles wat u jaarlijks kwijt bent aan uw gezondheid. Kosten voor de tandarts of medicijnen bijvoorbeeld. Geld dat u kwijt bent aan eigen risico en eigen bijdrages.

In eerste instantie lijken dit vaste kosten waar u niet omheen kunt. Nu krijgt u bij ons korting op de zorgverzekering, maar andere kosten die u voor zorg moet maken, zijn ook belastend. Maar wie slim is kan wel degelijk nog aardig besparen op zorgkosten.

Zorgverzekering vergelijken

In december heeft u de mogelijkheid om een andere zorgverzekering te kiezen. U kunt dan opnieuw uw eigen risico kiezen, aanvullende verzekeringen afsluiten en op zoek gaan naar de beste zorgdeal. In onze handige zorgvergelijker kunt u alle zorgverzekeringen vergelijken op premie en voorwaarden. Met een goedkope zorgverzekering bespaart u iedere maand op uw premie!

Maak gebruik van vergoedingen
Wist u bijvoorbeeld dat zorgverzekeraars veel vergoedingen beschikbaar hebben voor zogenaamde preventieve zorg? Door u te helpen gezond te blijven, besparen zij op duurdere vergoedingen. Zo geven de meeste verzekeraars bijvoorbeeld korting op de sportschool. En ze vergoeden medicijnen om te stoppen met roken. Zo zijn er tal van vergoedingen waar veel mensen zelf nog de volle mep voor neertellen. Hoe slim is dat?

Gezonder is goedkoper

Kosten voor de zorg lijken vast te staan. Maar zaken als eigen risico en eigen bijdrages zijn wel degelijk flexibele kosten waar geen zorgverzekering tegen beschermt. Hoe zorgt u ervoor dat die kosten zo laag mogelijk blijven?