Eigen risico zorgverzekering

Iedereen met een zorgverzekering (basisverzekering) betaalt eigen risico bij ziektekosten. Dit geldt ook voor de zorgverzekering van 2019. Er is een verplicht eigen risico en u kunt daarnaast een vrijwillig eigen risico nemen. Daarmee verlaagt u uw maandelijkse premie.

ZorgCollectief
Als deelnemer van ons ZorgCollectief krijgt u 10% korting op de zorgverzekering. En omdat wij kwalitatieve zorg belangrijk vinden, werken wij samen met zorgverzekeraar VGZ en Bewuzt. Zo heeft u een goedkope zorgverzekering én ontvangt u uitstekende zorg. Goed voor elkaar.

Wat is het eigen risico?

Het eigen risico is verplicht. De hoogte ervan wordt ieder jaar door de overheid vastgesteld. Het is één van de manieren van de overheid om de totale zorgkosten in Nederland beheersbaar te houden. Het eigen risico geldt niet voor alle, maar voor de meeste zorg in de basisverzekering.

U kunt ook een vrijwillig eigen risico nemen van € 100,- tot € 500,-. U krijgt dan een korting op uw maandelijkse premie.

Waarom betaal ik eigen risico?

Het eigen risico is ingevoerd om de zorgkosten beheersbaar te maken. Als u geen zorg nodig heeft, betaalt u ook niks extra's. Het eigen risico is een heel jaar geldig, heeft u eenmaal het volledige bedrag betaald, dan krijgt u alle zorg daarna vergoed. 

Andere veelgestelde vragen over het eigen risico

Heeft u geen antwoord op uw vraag gevonden? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Zij helpen u graag.

Meer informatie over de zorgverzekering

AWBZ
Zorgtoeslag
Restitutiepolis
Eigen bijdrage
Eigen risico 2016
Zorgverzekeraar VGZ
Bestaande verzekerden
Kind & zorgverzekering
Overzicht veelvoorkomende ziekenhuisbehandelingen

> Zorgverzekering: vraag en antwoord