Contact
Mijn UnitedConsumers

Vergoeding Fysiotherapie

Vanuit de UnitedConsumers door VGZ zorgverzekeringen krijg je een fysiotherapie vergoeding. Bekijk hieronder uit welke zorgverzekering fysiotherapie vergoed wordt.

 

Vergoeding fysiotherapie


Fysiotherapie zorgverzekering

Heb je last van nekklachten, rugklachten of last van je spieren en gewrichten? Dan kan zorg van de fysiotherapeut nodig zijn. Binnen de fysiotherapie zijn diverse behandelingen mogelijk. Denk aan reguliere fysiotherapie, bekkenfysiotherapie, oefentherapie, Cesar Mensendieck, manuele therapie en oedeemtherapie. Welke behandeling van toepassing is op jou, is afhankelijk van je klacht.


Fysiotherapie basisverzekering

Per jaar bezoeken zo’n 2,5 miljoen Nederlanders een fysiotherapeut. In de meeste gevallen wordt fysiotherapie echter niet door de basisverzekering vergoed en heb je een aanvullende verzekering nodig om een vergoeding voor fysiotherapie te kunnen krijgen. Voor kinderen tot 18 jaar gelden andere regels voor de vergoeding van fysiotherapie vanuit de basisverzekering. Bekijk hier of je in aanmerking komt voor een vergoeding van fysiotherapie uit de basisverzekering.


Vergoeding fysiotherapie

Vergoeding voor fysiotherapie komt met name uit aanvullende verzekeringen. Een belangrijk verschil tussen de verschillende aanvullende verzekeringen is het aantal behandelingen dat vergoed wordt. Daarom is het praktisch om bij het kiezen van een aanvullende verzekering al te weten hoeveel behandelingen je (ongeveer) nodig gaat hebben. 

Daarnaast raden wij je aan om een goede vergelijking te maken tussen de voorwaarden die gesteld worden voor de vergoeding van de fysiotherapie. Bekijk hier de fysiotherapie vergoeding uit onze aanvullende verzekeringen.


Fysiotherapie eigen risico

Indien je fysio behandeling vergoed wordt vanuit de basisverzekering, wordt er aanspraak gedaan op je eigen risico (behalve bij kinderen tot 18 jaar). Je betaalt voor fysiotherapie uit de basisverzekering dus eerst je eigen risico. Het bedrag dat daarna overblijft, wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Voor fysiotherapie uit de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. Goed om te weten: voor fysiotherapie is geen eigen bijdrage van toepassing.


Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

 

Terug naar alle vergoedingen