Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Vergoeding Fysiotherapie

Per jaar bezoeken zo’n 2,5 miljoen Nederlanders een fysiotherapeut. In de meeste gevallen wordt fysiotherapie echter niet door de basisverzekering vergoed. In de meeste gevallen heeft u een aanvullende verzekering nodig om een vergoeding voor fysiotherapie te kunnen krijgen.

Heeft u last van nekklachten, rugklachten of last van uw spieren en gewrichten? Dan kan zorg van de fysiotherapeut nodig zijn. Binnen de fysiotherapie zijn diverse behandelingen mogelijk. Denk aan reguliere fysiotherapie, bekkenfysiotherapie, oefentherapie, Cesar Mensendieck, manuele therapie en oedeemtherapie. Welke behandeling van toepassing is op u, is afhankelijk van uw klacht.

Fysiotherapie basisverzekering

Vanuit de basisverzekering wordt fysiotherapie voor volwassenen maar beperkt vergoed. Daarnaast gelden voor kinderen tot 18 jaar andere regels voor de vergoeding van fysiotherapie vanuit de basisverzekering.

Vergoeding fysiotherapie

Vergoeding voor fysiotherapie komt met name uit aanvullende verzekeringen. Een belangrijk verschil tussen de verschillende aanvullende verzekeringen is het aantal behandelingen dat vergoed wordt. Daarom is het praktisch om bij het kiezen van een aanvullende verzekering al te weten hoeveel behandelingen u (ongeveer) nodig gaat hebben.

Daarnaast raden wij u aan om een goede vergelijking te maken tussen de voorwaarden die gesteld worden voor de vergoeding van de fysiotherapie.

Aanvullende verzekering fysiotherapie

Wij bieden verschillende aanvullende verzekeringen met een vergoeding voor fysiotherapie. Afhankelijk van het pakket waar u voor kiest, kan ook de hoogte van het aantal vergoede behandelingen verschillen.

Goed om te weten: besluit u naar een fysiotherapeut te gaan die geen contract met uw zorgverzekeraar heeft? Dan krijgt u maximaal het vastgestelde bedrag per behandeling vergoed. Bij een gecontracteerde fysiotherapeut krijgt u wel 100% vergoed.

Fysiotherapie eigen risico

Fysiotherapie en eigen risico, hoe zit dat nou precies? Sommige verzekerden krijgen fysiotherapie vanuit de basisverzekering vergoed. Voor hen geldt wel een eigen risico (behalve bij kinderen tot 18 jaar). Dit bedrag wordt van de vergoeding die u van uw verzekeraar krijgt, afgetrokken en betaalt u dus zelf

Fysiotherapie basisverzekering chronisch zieken

De basisverzekering vergoedt fysiotherapie wel voor mensen met:

  • Incontinentieproblemen: u krijgt de eerste 9 behandelingen bekkenfysiotherapie vergoed
  • Artrose aan heup- of kniegewricht: u krijgt de eerste 12 behandelingen oefentherapie vergoed
  • Claudicatio Intermittens (etalagebenen): u krijgt de eerste 37 behandelingen oefentherapie vergoed
  • Bepaalde chronische aandoeningen

Deze vergoeding geldt pas vanaf de 20ste behandeling. Voor de eerste 20 behandelingen heeft u een aanvullende verzekering voor fysiotherapie nodig.

Terug naar boven