Vergoeding Fysiotherapie

Per jaar bezoeken zo’n 2,5 miljoen Nederlanders een fysiotherapeut. Fysiotherapie wordt echter in de meeste gevallen niet vanuit de basisverzekering vergoed.

Denkt u voor het komende jaar fysiotherapie nodig te hebben? Dan is het wellicht interessant om hier een aanvullende verzekering voor af te sluiten. U heeft hierbij de keuze uit pakketten met een variërend aantal behandeling. Zo kiest u altijd de aanvullende verzekering die bij u past.

Fysiotherapie basisverzekering

Vanuit de basisverzekering wordt fysiotherapie voor volwassenen maar beperkt vergoed. Daarnaast gelden voor kinderen tot 18 jaar andere regels voor de vergoeding van fysiotherapie vanuit de basisverzekering.

Vergoeding fysiotherapie

Vergoeding voor fysiotherapie komt met name uit aanvullende verzekeringen. Een belangrijk verschil tussen de verschillende aanvullende verzekeringen is het aantal behandelingen dat vergoed wordt. Daarom is het praktisch om bij het kiezen van een aanvullende verzekering al te weten hoeveel behandelingen u (ongeveer) nodig gaat hebben.

Daarnaast raden wij u aan om een goede vergelijking te maken tussen de voorwaarden die gesteld worden voor de vergoeding van de fysiotherapie.

Aanvullende verzekering fysiotherapie

Wij bieden verschillende aanvullende verzekeringen met een vergoeding voor fysiotherapie. Afhankelijk van het pakket waar u voor kiest, kan ook de hoogte van het aantal vergoede behandelingen verschillen.

Goed om te weten: besluit u naar een fysiotherapeut te gaan die geen contract met uw zorgverzekeraar heeft, dan krijgt u tot maximaal 80% van de behandelingskosten vergoed. Bij een gecontracteerde fysiotherapeut krijgt u wel 100% vergoed.

Fysiotherapie eigen risico

Fysiotherapie en eigen risico, hoe zit dat nou precies? Sommige verzekerden krijgen fysiotherapie vanuit de basisverzekering vergoed. Voor hen geldt wel een eigen risico (behalve bij kinderen tot 18 jaar). Dit bedrag wordt van de vergoeding die u van uw verzekeraar krijgt, afgetrokken en betaalt u dus zelf

Fysiotherapie basisverzekering chronisch zieken

De basisverzekering vergoedt fysiotherapie wel voor mensen met:

  • Incontinentieproblemen: u krijgt de eerste 9 behandelingen bekkenfysiotherapie vergoed
  • Artrose aan heup- of kniegewricht: u krijgt de eerste 12 behandelingen oefentherapie vergoed
  • Claudicatio Intermittens (etalagebenen): u krijgt de eerste 37 behandelingen oefentherapie vergoed
  • Bepaalde chronische aandoeningen

Deze vergoeding geldt pas vanaf de 20ste behandeling. Voor de eerste 20 behandelingen heeft u een aanvullende verzekering voor fysiotherapie nodig.