Contact
Mijn UnitedConsumers

Wijzigingen doorgeven

Je kunt verschillende redenen hebben om je zorgverzekering te wijzigen. Misschien verandert je persoonlijke situatie, wil je jouw betaal- of contactgegevens wijzigen of zijn je zorgwensen veranderd.


 

Mijn persoonlijke situatie verandert

Leuke en moeilijke veranderingen horen bij het leven. Als je persoonlijke situatie wijzigt, kan dit invloed hebben op jouw zorgverzekering. Hieronder zetten wij situaties op een rij die invloed hebben op de zorgverzekering.

 
 

Betaal- en contactgegevens wijzigen

Het kan gebeuren dat je nieuwe betaal- en/of contactgegevens hebt. Het is in dat geval wel belangrijk dat de zorgverzekeraar op de hoogte is van deze wijziging. Daarnaast kun je bij problemen met betalen ook een aanvraag indienen voor een betalingsregeling of het gespreid betalen van het eigen risico.

Rekeningnummer en contactgegevens wijzigen

Je kunt je rekeningnummer en/of contactgegevens eenvoudig in Mijn UnitedConsumers wijzigen. Voor het wijzigen van je rekeningnummer hebben wij altijd een bewijs nodig dat je de eigenaar bent van de opgegeven rekening. Nadat je de aanvraag ingediend hebt, ontvang je van ons een bevestiging per e-mail.

> Wijzig mijn gegevens

Adresgegevens wijzigen

Nadat je jouw verhuizing bij de gemeente door hebt gegeven, wordt dit automatisch gemeld bij VGZ. Hier hoef je niets voor te doen. Wij ontvangen je nieuwe adres echter niet automatisch van VGZ. Je kunt jouw adreswijziging telefonisch of via de mail doorgeven via onze klantenservice.

> Adreswijziging doorgeven

Betalingsregeling treffen

Krijg je een rekening binnen van een zorgverlener en komt dat financieel niet goed uit? Dat kan. In dit geval biedt een betalingsregeling vaak de uitkomst. In de meeste gevallen is het mogelijk om een betalingsregeling voor je zorgverzekering af te sluiten zonder bijkomende kosten.

> Meer over betalingsregeling zorgverzekering

Eigen risico gespreid betalen

Vanaf november tot en met eind januari kun je een regeling aanvragen voor gespreid betalen van je eigen risico voor het komende jaar. Het gespreid betalen doe je dan in 10 termijnen, van maart tot en met december. Eigen risico gespreid betalen regel je online via de UnitedConsumers Zorg app.

> Meer over eigen risico gespreid betalen


 

Zorgverzekering wijzigen

Je zorgwensen en jouw persoonlijke situatie kunnen door het jaar heen veranderen. Het is dan wel zo fijn om je zorgverzekering aan te passen naar een pakket dat aansluit op jouw wensen. Ook in het geval van gezinsuitbreiding verandert er wat binnen de zorgverzekering. En wil je overstappen naar een andere zorgverzekeraar? Dan is het wel zo fijn om te weten hoe je jouw zorgverzekering opzegt.

Je pakket wijzigen

Zijn je zorgwensen veranderd? Tussen 12 november en 31 januari kun je jouw zorgverzekering wijzigen. Dit geldt ook voor het aanpassen van het vrijwillig eigen risico. Je geeft wijzigingen eenvoudig door in Mijn UnitedConsumers

> Meer over pakket wijzigen

 

Gezinslid bijschrijven

Meestal kun je enkel aan het einde van het jaar een gezinslid bijschrijven. Het nieuwe gezinslid is dan vanaf 1 januari meeverzekerd. In sommige gevallen is het mogelijk om een gezinslid tussentijds bij te schrijven op de polis.

> Lees hier hoe het werkt

 

Zorgverzekering opzeggen

Wij vinden het natuurlijk erg jammer als je besluit om je zorgverzekering bij ons op te zeggen. Je kunt jouw zorgverzekering opzeggen door contact op te nemen met onze klantenservice. Wij staan voor je klaar.

> Meer over opzeggen


Heb je een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen je graag!