Zorgverzekering 2020

5 redenen om voor VGZ te kiezen

  • Kies zelf uw huisarts
  • 5% korting op de basisverzekering
  • 15% korting op alle aanvullende verzekeringen
  • UnitedConsumers service met VGZ kwaliteit
  • Uitstekend verzekerd voor de beste prijs

Zorgverzekering wijzigen

Wilt u wijzigen van zorgverzekering? Hier is een jaarlijkse overstapperiode voor. Dat kan dus betekenen dat u even moet wachten. Maar hoe zit het als u buiten die jaarlijkse periode uw zorgverzekeraar wilt wijzigen? Op deze pagina vindt u allerlei situaties en de bijbehorende oplossingen.

Tot wanneer zorgverzekering wijzigen?

Veranderen van basiszorgverzekering betekent in feite wisselen van verzekeraar. En dat kan alleen tijdens een jaarlijkse periode van een aantal weken weken: tussen half november en 1 januari. In januari kunt u ook nog overstappen. Dan moet u echter wel zelf uw oude zorgverzekering opzeggen, in de periode daarvoor gebeurt dat automatisch.

Zorgverzekering wijzigen gedurende het jaar

Een zorgverzekering wijzigen gedurende het jaar is niet gebruikelijk. Sterker nog: tussentijds wijzigen van zorgverzekeraar is maar in enkele uitzonderingsgevallen mogelijk. Wilt u na 1 januari uw zorgverzekering wijzigen? Dan kan dat alleen in de volgende gevallen.

Zorgverzekering wijzigen na 1 januari

De basiszorgverzekering wijzigen na 1 januari is over het algemeen niet mogelijk. Er bestaan echter uitzonderingen waarin overstappen van verzekeraar wél kan.

Wijziging zorgverzekering doorgeven

Wilt u graag een wijziging in uw gegevens doorgeven? Dit doet u bij uw eigen zorgverzekeraar. Bent u via UnitedConsumers bij VGZ of Bewuzt verzekerd? Dan kunt u contact met ons opnemen, of met VGZ of Bewuzt.

Rekeningnummer wijzigen

Uw zorgverzekeraar int de maandelijkse poliskosten door middel van een automatische incasso. Verandert uw rekeningnummer, neem dan onmiddellijk contact op met uw zorgverzekeraar om dit door te geven.

Medeverzekerde bijschrijven op uw polis

Één polis in plaats van een aparte polis per gezinslid kan voor u overzichtelijker zijn. Zo heeft u namelijk uw verzekeringen en dus ook de kosten in één overzicht. Wilt u uw zorgpolis wijzigen? Dit kan in de volgende gevallen.

Neem contact met ons op om uw zorgverzekering te wijzingen.

Uw polis splitsen

Staat uw (ex)partner en/of kind bij u op de polis en wil hij of zij een eigen zorgverzekering afsluiten? Of wilt u om een andere reden uw polis splitsen? Dan geven wij u graag meer informatie over de volgende situaties.

Neem contact met ons op om uw zorgverzekering te wijzingen.?

Zorgverzekering wijzigen

Wilt u een wijziging in uw gegevens of uw aanvullende verzekering doorgeven? Wij helpen u graag. Doordat u via UC verzekerd bent bij VGZ of Bewuzt kunt u zowel van onze service gebruikmaken als van de service van uw zorgverzekeraar. Regelt u het liever zelf? Dan kunt u dit doen via Mijn VGZ of Mijn Bewuzt.

Wilt u uw zorgverzekering opzeggen? Dan vinden wij dat natuurlijk heel erg jammer. Wellicht kunnen we u van persoonlijk advies voorzien en een beter pakket voor u kiezen. Neem in dat geval contact met ons op.