Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkope zorgverzekering 2024

Mijn geboortedatum:

Wijzigingen doorgeven

U kunt verschillende redenen hebben om uw zorgverzekering te wijzigen. Misschien wordt uw persoonlijke situatie anders, wilt u uw betaal- of contactgegevens wijzigen of zijn uw zorgwensen veranderd.


 

Mijn persoonlijke situatie verandert

Leuke en moeilijke veranderingen horen bij het leven. Indien uw persoonlijke situatie wijzigt, kan dit invloed hebben op uw zorgverzekering. Hieronder zetten wij situaties op een rij die invloed hebben op uw zorgverzekering.

 
 

Betaal- en contactgegevens wijzigen

Het kan gebeuren dat u nieuwe betaal- en/of contactgegevens heeft. Het is in dat geval wel belangrijk dat uw zorgverzekeraar op de hoogte is van deze wijziging. Daarnaast kunt u bij problemen met betalen ook een aanvraag indienen voor een betalingsregeling of het gespreid betalen van het eigen risico.

Rekeningnummer en contactgegevens wijzigen

U kunt uw rekeningnummer en/of contactgegevens eenvoudig in Mijn UnitedConsumers wijzigen. Voor het wijzigen van uw rekeningnummer hebben wij altijd een bewijs nodig dat u de eigenaar bent van de opgegeven rekening. Nadat u uw aanvraag ingediend heeft, ontvangt u van ons een bevestiging per e-mail.

> Wijzig mijn gegevens

Adresgegevens wijzigen

Nadat u uw verhuizing bij de gemeente door heeft gegeven, wordt dit automatisch gemeld bij VGZ. Hier hoeft u niets voor te doen. Wij ontvangen uw nieuwe adres echter niet automatisch van VGZ. U kunt uw adreswijziging telefonisch of via de mail doorgeven via onze klantenservice.

> Adreswijziging doorgeven

Betalingsregeling treffen

Krijgt u een rekening binnen van een zorgverlener en komt dat financieel niet goed uit? Dat kan. In dit geval biedt een betalingsregeling vaak de uitkomst. In de meeste gevallen is het mogelijk om een betalingsregeling voor uw zorgverzekering af te sluiten zonder bijkomende kosten.

> Meer over betalingsregeling zorgverzekering

Eigen risico gespreid betalen

Vanaf november tot en met eind januari kunt u een regeling aanvragen voor gespreid betalen van uw eigen risico voor het komende jaar. Het gespreid betalen doet u dan in 10 termijnen, van maart tot en met december. Eigen risico gespreid betalen regelt u online via de UnitedConsumers Zorg app.

> Meer over eigen risico gespreid betalen


 

Zorgverzekering wijzigen

Uw zorgwensen en uw persoonlijke situatie kunnen door het jaar heen veranderen. Het is dan wel zo fijn om uw zorgverzekering aan te passen naar een pakket dat aansluit op uw wensen. Ook in het geval van gezinsuitbreiding verandert er wat binnen uw zorgverzekering. En wilt u overstappen naar een andere zorgverzekeraar? Dan is het wel zo fijn om te weten hoe u uw zorgverzekering opzegt.

Uw pakket wijzigen

Zijn uw zorgwensen veranderd? Tussen 12 november en 31 januari kunt u uw zorgverzekering wijzigen. Dit geldt ook voor het aanpassen van het vrijwillig eigen risico. U geeft wijzigingen eenvoudig in Mijn UnitedConsumers

> Meer over pakket wijzigen

 

Gezinslid bijschrijven

Meestal kunt u enkel aan het einde van het jaar een gezinslid bijschrijven. Het nieuwe gezinslid is dan vanaf 1 januari meeverzekerd. In sommige gevallen is het mogelijk om een gezinslid tussentijds bij te schrijven op de polis.

> Lees hier hoe het werkt

 

Zorgverzekering opzeggen

Wij vinden het natuurlijk erg jammer als u besluit om uw zorgverzekering bij ons op te zeggen. U kunt uw zorgverzekering opzeggen door contact op te nemen met onze klantenservice. Wij staan voor u klaar.

> Meer over opzeggen


Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen u graag!