Bereken uw energie aanbod

Postcode
Huisnr.

Tips bij energie vergelijken

Energie vergelijken loont, want zo komt u altijd tot de beste deal! Denkt u eraan om over te stappen van energieleverancier of gaat u voor het eerst een energiecontract afsluiten? Dan helpen wij u graag met onze tips, zodat energie vergelijken een makkie wordt!

energie vergelijken

 

 

Gas en stroom vergelijken

Er zijn een aantal zaken waar u op kunt letten tijdens energie vergelijken, zoals het soort tarief, de looptijd van het contract, de welkomstbonus en de voorwaarden van de energieleverancier. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan.

Wilt u direct profiteren van goedkope energie? Bij UnitedConsumers ligt uw energietarief altijd 10% lager dan de Gemiddelde Landelijke energieprijs. Start met gas en stroom vergelijken en zie direct hoeveel u kunt besparen!

Start met energie vergelijken


Postcode
Huisnr.
 

 

Tips bij energie vergelijken

Wilt u energietarieven vergelijken? Dan is het natuurlijk wel handig om te weten waar u op kunt letten. Daarom hebben wij een aantal tips voor u opgesteld die u helpen bij energie vergelijken.

Tip 1: Energie vergelijken op basis van uw verbruik

Uw verbruik speelt een grote rol in de bepaling van uw termijnbedrag. Wanneer u energie gaat vergelijken, is het dus handig om te weten hoeveel u momenteel verbruikt. Uw huidige verbruik vindt u op uw jaarafrekening. Heeft u (nog) geen jaarafrekening ontvangen? Dan kunt u een inschatting maken van uw gemiddelde energieverbruik via deze tool.

Tip 2: Energietarieven vergelijken

Het energietarief is opgebouwd uit vaste leveringskosten en variabele leveringskosten. De vaste leveringskosten zijn maandelijks hetzelfde, maar de variabele leveringskosten hangen af van uw verbruik. Hoe minder energie u verbruikt, hoe lager de variabele leveringskosten.

Het is daarom interessant om te kiezen voor een laag variabel energietarief. Om u een handje te helpen, hebben wij de energietarieven van de 10 grootste energieleveranciers in Nederland op een rij gezet. Zo kunt u gemakkelijk energieprijzen vergelijken.

Tip 3: Vergelijk energie en korting

Bij een nieuw energiecontract, of wanneer u overstapt, krijgt u vaak een mooie welkomstbonus. Deze korting krijgt u vaak over de leveringskosten, maar gelden niet voor transportkosten of energiebelastingen. Bovendien is het altijd goed om de voorwaarden van de korting door te lezen. Krijgt u de korting bijvoorbeeld in geld of in een product uitgekeerd? En wanneer ontvangt u de welkomstkorting?

Tip 4: Vast of variabel tarief

Bij energie vergelijken kunt u kiezen uit twee soorten tarieven; het vaste tarief of het variabele tarief. Voor beide tarieven valt iets te zeggen. Met het vaste tarief kiest u een energietarief dat de gehele looptijd van uw contract vast blijft staan. Het variabele tarief staat niet voor de gehele looptijd vast en wijzigt twee keer per jaar, namelijk op 1 januari en op 1 juli.

Op deze data kunnen de variabele tarieven dalen, waardoor u goedkoper uit bent. De tarieven kunnen echter ook stijgen en dat betekent dat u meer voor uw energie gaat betalen. U kunt altijd informeren bij de energieleverancier wat de verwachting is van de variabele tarieven. Dit biedt geen garantie, maar geeft wel een indicatie.

Tip 5: Contractduur

Hoelang wilt u het contract laten lopen? Een energiecontract met de duur van 1 jaar is vaak wat prijziger dan een contract van 3 jaar. Het voordeel van een energiecontract met een korte looptijd is dat u na een jaar weer kunt overstappen van energieleverancier. Het nadeel is dat u duurder uit bent.

Houd er bovendien rekening mee dat, indien u een energiecontract beëindigt vóór de einddatum, u mogelijk een opzegboete ontvangt. Deze opzegboete mag de energieleverancier in rekening brengen voor de inkomsten die zij mislopen door uw overstap.

Tip 6: Gas en stroom vergelijken; samen of apart?

Wist u dat u gas en stroom niet per se bij één energieleverancier af hoeft te sluiten? Misschien heeft energieleverancier A wel een beter aanbod als het gaat om gas en energieleverancier B als het gaat om stroom.

U kunt er dan voor kiezen om gas en stroom los van elkaar af te sluiten. Het voordeel is dat u dan het meest goedkoop uit bent. Het nadeel is dat uw vaste lasten niet bij één energieleverancier beheerd worden.

Tip 7: Voorwaarden

De voorwaarden - of de kleine lettertjes - worden door veel mensen overgeslagen. Toch adviseren wij u om altijd de algemene, bijzondere en actievoorwaarden van de energieleverancier door te lezen. Let hierbij op de volgende zaken:

 • Wanneer kunt u overstappen?
 • Wat gebeurt er als u niet op tijd betaalt?
 • Wordt het energiecontract automatisch verlengd na de looptijd?
 • Wanneer krijgt u de eventuele welkomstbonus uitbetaald en in welke vorm (geld of producten)?

 

Gas en stroom vergelijken van UnitedConsumers

Kiest u voor energie van UnitedConsumers? Dan ligt uw energietarief altijd 10% lager dan de Gemiddelde Landelijke Energieprijs. Zo weet u zeker dat u een uitstekende deal te pakken heeft! Bovendien krijgt u altijd een aantrekkelijke welkomstbonus. Start met energie vergelijken en bekijk direct hoeveel u kunt besparen.

UnitedConsumers Energie

1 jaar vaste prijs
stroom en gas vergelijken


 • Altijd 10% lager dan de GLE
   
 • Het voordeel van een korte looptijd
   
 • Inclusief aantrekkelijke welkomstbonus
   

Bereken mijn korting

 

UnitedConsumers Energie

3 jaar vaste prijs
stroom en gas vergelijken


 • Altijd 10% lager dan de GLE
   
 • Het voordeel van 3 jaar geen verrassingen
   
 • Inclusief aantrekkelijke welkomstbonus
   

Bereken mijn korting

 

UnitedConsumers Energie

1 jaar variabele prijs
stroom en gas vergelijken


 • Altijd 10% lager dan de GLE
   
 • Tarieven kunnen stijgen of dalen
   
 • Inclusief aantrekkelijke welkomstbonus
   

Bereken mijn korting


Aanbevolen voor u


Zonneboiler of warmtepomp

Direct een energiecontract met korting afsluiten

> Bereken mijn korting

 

Zonneboiler of warmtepomp

Energieleverancier kiezen: waar op letten?

> Lees meer

 

huis elektrisch verwarmen

Stroom besparen met deze eenvoudige tips!

> Lees meer

 

Blog homepage

Terug naar boven