Bereken uw energie aanbod

Postcode
Huisnr.

Energieverbruik berekenen: uw stroom- en gasverbruik berekenen

Uw stroom- en gasverbruik berekenen is belangrijk. Zo weet u immers precies wat u verbruikt én of u goedkoper uit bent bij een andere energieleverancier. Op deze pagina helpen wij u bij het berekenen van uw energieverbruik. 

energieverbruik berekenen

 

Energieverbruik berekenen

U kunt uw gemiddelde energieverbruik berekenen met onze handige tool. Het gaat hierbij om een gemiddeld energieverbruik. Uw daadwerkelijke verbruik kan hoger of lager liggen. De inschatting voor het maandelijkse energieverbruik is gebaseerd op cijfers van Nibud

 

 

Stroomverbruik berekenen

Stroom berekenen betekent dat u rekening dient te houden met diverse factoren. Toch is er een handigheidje om stroom te berekenen. Hierbij gebruikt u het aantal mensen waarmee u in de woning woont als uitgangspunt. Hoe meer mensen in één huis wonen, hoe hoger uw stroomverbruik waarschijnlijk is. Stroom berekenen is dus zo gepiept!


 

Gasverbruik berekenen

Uw gasverbruik berekenen is wat lastiger dan uw stroomverbruik berekenen. Om het gasverbruik te berekenen, houdt u niet per se rekening met het aantal personen die in de woning wonen, maar meer met de woning zelf. Het type en de grootte van de woning waarin u woont, heeft invloed op de hoogte van uw gasverbruik. Hoe groter de woning, hoe meer oppervlakte bijvoorbeeld verwarmd moet worden.

Daarnaast heeft ook de mate van isolatie invloed op uw gasverbruik. Is de woning goed geïsoleerd? Dan heeft dit in veel gevallen een positief effect op het energieverbruik.


 

Energieverbruik apparaten berekenen

Wilt u het energieverbruik van uw apparaten berekenen? Maak dan een inschatting van de mate waarin u elektrische apparaten gebruikt. Denk niet alleen aan de huishoudelijke apparatuur, maar ook aan smartphones, tablets en gadgets die regelmatig opgeladen worden. Vaak geldt: hoe meer elektrische apparaten u in huis gebruikt, hoe hoger uw energieverbruik.

Het energieverbruik van uw apparaten berekenen kan heel gemakkelijk door gebruik te maken van een energieverbruiksmanager. Zo ziet u precies het energieverbruik van ieder apparaat in uw woning. 


 

Energieverbruik beperken

Als u iedere dag thuis bent, verbruikt u meer energie dan iemand die overdag veel weg is. En houdt u ervan om lang en warm te douchen of in bad te gaan? Dan zal uw energieverbruik ook hoger zijn. Uw energieverbruik beperken en besparen op uw energierekening is goed voor het milieu en uw portemonnee. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!


 

Energie berekenen met korting

Energieverbruik berekenen geeft u inzicht in uw kosten voor gas en stroom. Met deze kennis kunt u op zoek gaan naar de beste aanbiedingen voor stroom en gas. Wilt u uw energiekosten zo laag mogelijk houden? Kies dan voor UnitedConsumers. Onze energieprijzen liggen altijd 10% lager dan de Gemiddelde Landelijke Energieprijs en bovendien ontvangt u altijd een mooie welkomstbonus. Zo houdt u meer over voor een leuker leven! Wilt u weten hoeveel u kunt besparen? Start dan direct met energie vergelijken!

 

Energie vergelijken


Postcode
Huisnr.
 

Aanbevolen voor u


Zonneboiler of warmtepomp

Hoe bereken ik mijn gemiddelde energieverbruik?

> Lees meer

 

Zonneboiler of warmtepomp

Energieleverancier kiezen: waar op letten?

> Lees meer

 

huis elektrisch verwarmen

Energiecontract afsluiten? Let hier dan op

> Lees meer

 

Blog homepage

Terug naar boven