Contact
Mijn UnitedConsumers

Stroomkosten berekenen en gasverbruik berekenen

Uw stroom- en gasverbruik berekenen is belangrijk. Zo weet u immers precies wat u verbruikt én of u goedkoper uit bent bij een andere energieleverancier. Op deze pagina helpen wij u bij het berekenen van uw energieverbruik. 

energieverbruik berekenen

 

Energieverbruik berekenen

U kunt uw gemiddelde energieverbruik berekenen met onze handige tool. Het gaat hierbij om een gemiddeld energieverbruik. Uw daadwerkelijke verbruik kan hoger of lager liggen. De inschatting voor het maandelijkse energieverbruik is gebaseerd op cijfers van Nibud

 

 

Stroomverbruik berekenen

Uw stroomverbruik berekenen betekent dat u rekening dient te houden met diverse factoren. Toch is er een handigheidje om stroom te berekenen. Hierbij gebruikt u het aantal mensen waarmee u in de woning woont als uitgangspunt. Hoe meer mensen in één huis wonen, hoe hoger uw stroomverbruik waarschijnlijk is. Bereken hier direct uw stroomverbruik.


 

Gasverbruik berekenen

Uw gasverbruik berekenen is wat lastiger dan uw stroomverbruik berekenen. Om het gasverbruik te berekenen, houdt u niet per se rekening met het aantal personen die in de woning wonen, maar meer met de woning zelf. Het type en de grootte van de woning waarin u woont, heeft invloed op de hoogte van uw gasverbruik. Hoe groter de woning, hoe meer oppervlakte bijvoorbeeld verwarmd moet worden.

Daarnaast heeft ook de mate van isolatie invloed op uw gasverbruik. Is de woning goed geïsoleerd? Dan heeft dit in veel gevallen een positief effect op het energieverbruik. Bereken hier direct uw gasverbruik.


 

Energieverbruik apparaten berekenen

Wilt u het energieverbruik van uw apparaten berekenen? Maak dan een inschatting van de mate waarin u elektrische apparaten gebruikt. Denk niet alleen aan de huishoudelijke apparatuur, maar ook aan smartphones, tablets en gadgets die regelmatig opgeladen worden. Vaak geldt: hoe meer elektrische apparaten u in huis gebruikt, hoe hoger uw energieverbruik.

Stroomkosten berekenen apparaten

Het energieverbruik van elektrische apparaten wordt uitgedrukt in kWh. Eén kilowatt is 1.000 watt. Om het aantal kWh te berekenen, vermenigvuldigt u het verbruik in kW met de tijd dat u het apparaat gebruikt. Dit kunt u doen op de volgende manier: aantal uren in gebruik x (vermogen van het apparaat / 1.000) = kWh. 

Voorbeeld energieverbruik apparaat berekenen per dag

Stel: u gebruikt de stofzuiger vandaag voor 2 uur en u wilt weten wat het verbruik in kWh is. Het vermogen van de stofzuiger is 2.000 watt. U kunt vervolgens de berekening maken: 2 uren x (2.000 watt/1.000) = 4 kWh. Dit is wat de stofzuiger van 2.000 watt verbruikt in 2 uur tijd. 

Voorbeeld energie kosten berekenen per dag

Nu u weet hoeveel kWh u verbruikt in 2 uur tijd, kunt u het verbruik ook makkelijk omzetten in een bedrag. Hiervoor heeft u de kWh prijs nodig. Stel dat de kWh prijs € 0,22 is, dan kost dagelijks 2 uur stofzuigen u4 kWh x € 0,22 = € 0,88 per dagU kunt deze berekening voor al uw elektrische apparaten in huis maken.


 

Energieverbruik beperken

Als u iedere dag thuis bent, verbruikt u meer energie dan iemand die overdag veel weg is. En houdt u ervan om lang en warm te douchen of in bad te gaan? Dan zal uw energieverbruik ook hoger zijn. Uw energieverbruik beperken en besparen op uw energierekening is goed voor het milieu en uw portemonnee. Bekijk hier onze energie bespaartips.


 

Energieverbruik en energiekosten

Energieverbruik berekenen geeft u inzicht in uw energiekosten. Wilt u uw energiekosten zo laag mogelijk houden? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bieden namelijk goedkope energietarieven aan. Zo houdt u meer over voor een leuker leven! Bekijk direct hoeveel u kunt besparen.

Bereken mijn tarieven


Ook interessant voor u
 

Zonneboiler of warmtepomp

Hoe bereken ik mijn gemiddelde energieverbruik?

> Lees meer

 

gemiddelde kosten gas water licht

Wat zijn de gemiddelde kosten voor gas, water en licht?

> Lees meer

 

vaste lasten overzicht

Wat betaal ik maandelijks voor mijn vaste lasten?

> Lees meer

 

Blog homepage